Liverpool: a tárgyalások már az utolsó fázisban járnak Szoboszlai-ügyben – Fabrizio Romano

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.30. 11:47
null
Szoboszlai Dominik jövője még ma eldőlhet (Fotó: Getty Images)
A The Telegraph, a The Athletic (David Orstein) és Fabrizio Romano sorra erősíti meg, hogy a Liverpool legfőbb célpontja jelenleg az RB Leipzig középpályása, Szoboszlai Dominik, akinek 70 millió eurós kivásárlási ára már csak a mai nap (július 1-ig) él. Ez azt jelenti, hogy akár már ma eldőlhet a magyar válogatott kulcsemberének jövője. 
Csütörtökön megírtuk,hogy a július 1-ig tartó 70 millió eurós kivásárlási ár miatt akár már pénteken (ma) eldőlhet Szoboszlai Dominik jövője. Akkor még úgy tűnt, háromféleképpen alakulhatnak a dolgok a magyar válogatott középpályás körül: 1. marad Lipcsében; 2. a Newcastle-hez igazol; 3. a Liverpoolhoz szerződik.

Nos, úgy tűnik, ebből a második opció már kiesett, a harmadik azonban egyre valószínűbb. A The Athletic elismert újságírója, David Orstein információi szerint ugyanis a Newcastle – amely Sandro Tonaliért így is 80 millió eurót fizethet a Milannak – kiszállt a versenyből, a Liverpool azonban ráfeküdt az ügyletre. Orstein szerint a liverpooliak magabiztosak a transzfer létrejöttét illetően, az egyeztetések továbbra is folynak. Utóbbit a Telegraph is megerősíti.

Sőt, az olasz transzferguru, Fabrizio Romano is hasonlóról számolt be: – A Liverpoolt nem csak bevonták a Szoboszlai-ügybe, ő az első számú célpontja a klubnak, az egyeztetések konkrétak. Kulcsnap következik, hiszen a kivásárlási záradék ma lejár.

FRISSÍTÉS: Romano szerint a tárgyalások máris az utolsó fázisba léptek, a Liverpool és az RB Leipzig hamarosan megegyezik egymással. A játékos, tehát Szoboszlai pedig már rábólintott a váltásra. A Guardian emellett arról ír, hogy az angol klub próbálja a kivásárlási ár alatt megszerezni a középpályást.

Nos, úgy tűnik, hamarosan pont kerül a nyár eleje óta húzódó ügy végére. Könnyen lehet, hogy egy nap múlva Szoboszlai már Liverpool-játékos lesz, de ha nem fizetik ki a 70 millió eurót érte, az is lehet, hogy marad.

Mindeközben, míg a tárgyalások folynak, Szoboszlai Dominik a napokban még a szabadságát tölti Horvátországban.

 

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik