Légiósok: kiszivárgott, mennyit kereshet Szoboszlai Liverpoolban

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.01. 15:09
null
Szoboszlai Dominik évi 3.4 milliárd forintnak megfelelő összegért írhat alá Liverpoolban (Fotó: Getty Images)
A Football Insider azt írja, tudja, hogy a Liverpoolhoz szerződő Szoboszlai Dominik mekkora fizetést kaphat új klubjától – amennyiben a portálnak igaza van, a 22 éves labdarúgó az angol csapat nyolcadik legjobban kereső játékosa lehet.

 

Szoboszlai Dominik 2021 telén igazolt át a Red Bull Salzburgtól az RB Leipzighez, 22 millió euróért. A Lipcsével két és fél idény alatt kétszer megnyerte a Német Kupát, s több alkalommal is szerepelhetett a Bajnokok Ligájában. A 32-szeres magyar válogatott középpályás 91 tétmeccsen játszott a lipcsei csapatban, 20 gólt szerzett és 22 gólpasszt adott.

Úgy tűnik, a magyar válogatott csapatkapitányának teljesítménye annyira meggyőzte a Liverpool FC vezetőségét, hogy kifizeti a szerződésében szereplő kivásárlási árat, tehát 70 millió eurót.

Szombat délután beszámoltunk arról is, hogy Szoboszlai megérkezett Liverpoolba, és részt vesz az ilyenkor megszokott orvosi vizsgálatokon.

A Football Insider tudni véli, hogy a magyar középpályás heti 150 ezer fontért (átszámítva mintegy 65 millió forintért) írhat alá, ami éves szinten 7.8 millió fontot (csaknem 3.4 milliárd forintot) jelent. Ha igazak a portál értesülései, akkor Szoboszlai – holtversenyben – a Liverpool 8., míg a liga 45. legjobban kereső játékosa lehet.

A Liverpool FC legjobban kereső játékosai (sportac.com)
1. Mohamed Szalah, 18.2 millió font
2. Virgil van Dijk, 11.44 millió font
3. Thiago Alcantara, 10.4 millió font
4. Trent Alexander-Arnold, 9.36 millió font
Fabinho, 9.36 millió font
Diogo Jota, 9.36 millió font
7. Darwin Núnez, 9.33 millió font
8. Alisson Becker, 7.8 millió font

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik