Férfi vízi: Vincze Balázs lett Benedek Tibor utódja az UVSE-nél

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.05.05. 13:25
null
Vincze Balázs lett az UVSE vezetőedzője (Fotó: Koncz György)
Vincze Balázs veszi át a visszavonuló Benedek Tibor helyét az UVSE élvonalbeli férfi vízilabdacsapatánál – jelentette be a fővárosi klub a hivatalos Facebook-oldalán.

Mint ismert, a szövetségi kapitányként 2013-ban világbajnoki címet szerző Benedek Tibor hétfőn bejelentette, a vízilabdával kapcsolatos minden tevékenységtől visszavonul.

Vincze Balázs vezetőedzőként és szakmai igazgatóként csatlakozik az UVSE-hez.

„Furcsa érzésem van! Játékosként én passzoltam Tibinek, most tőle kaptam egy átadást
– nyilatkozta új klubjának Vincze Balázs. – Igyekszem gólra váltani, ahogy ő tette ezt megszámlálhatatlan alkalommal. Jó érzés újra újpesti klub kötelékébe tartozni.”

Vincze Balázs 1978-ban az Újpesti Dózsában kezdett el pólózni, öt magyar bajnoki cím mellett LEN-kupát és BEK-et is nyert a IV. kerületiekkel. Összesen három olimpián szerepelt (1988, 1992, 1996), s két Európa-bajnoki aranyérmet nyert a válogatottal.

Edzői pályafutását a BVSC-ben kezdte meg, majd dolgozott Szegeden, az OSC-nél és Szombathelyen. A szegedi együttessel két Magyar Kupát nyert. 2018 óta az U15-ös korosztály szövetségi kapitánya, tavaly Európa-bajnoki címet nyert a korosztályos válogatottal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik