Vízilabda: a nemzetközi szereplés motiválja a BVSC játékosait

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.08.15. 18:23
null
Stieber Mercedes, Szatmáry Kristóf és Kemény Kristóf (Fotó: BVSC)
A férfiaknál három, a nőknél négy új játékossal erősített a BVSC-Zugló, amelynek mindkét csapata az ötödik helyen zárta a vízilabda ob I előző kiírását, így az új idényben a nemzetközi porondon is bizonyíthatnak.

Az ötödik helyen végeztek a BVSC-Zugló vízilabdacsapatai a bajnokság előző kiírásában – az új idényben a férfiak és a nők is előrelépnének. A hölgyeket irányító Stieber Mercedes elsősorban játékban vár fejlődést csapatától, amely a nemzetközi porondon értékes tapasztalatokat szerezhet. A Bajnokok Ligája selejtezőjében a Keszthelyi Ritával felálló házigazda Mataróval, a szintén spanyol Terrassával, a görög Vuliagmenivel, valamint a holland De Zaannal találkozik a BVSC szeptemberben, és mivel csak az első három helyezett jut a főtáblára, nem lesz könnyű dolguk a zuglóiaknak.

„Azért is örültünk az ötödik helynek, mert így európai kupában is indulhatunk – hangsúlyozta Stieber Mercedes. – Két spanyol mellett egy holland csapat van a csoportunkban, ez a két nemzet játszotta az idei világbajnokság döntőjét, és a görög rivális is rendszeres résztvevője a Bajnokok Ligájának. Nagy motivációt jelent a játékosoknak, hogy külföldi élcsapatok ellen is megmutathatják magukat, máshogy is állnak a munkához. Sokat dolgozunk, de jó hangulatban telnek az edzések, a tervek szerint halad a felkészülésünk. Szeretnénk felhasználni a nemzetközi porondon szerzett tapasztalatainkat, hogy a bajnokságban és a kupában is jobban szerepeljünk, mint az előző idényben.”

Stieber Mercedes tavaly nyáron hazatért Olaszországból, átvette a BVSC irányítását, és új csapatot épített, amely mérkőzésről mérkőzésre fejlődött. A távozók, Gémes Alexa, Hajdú Zsófia és Kenderes Laura helyére Koltay Nadin, Tóth Fruzsina, Doroszlai Vanda és Jancsó Patrícia érkezett – utóbbi két játékos korábban már megfordult a Szőnyi úton. Stieber Mercedes szerint az új játékosok gyorsan beilleszkedtek, csaknem két hónapja gőzerővel készül az együttes a Magyar Kupára és a bajnoki rajtra, a sok munka ellenére jó hangulatban zajlanak az edzések.

Nem tétlenkednek a férfiak sem, az új évadban mindkét hazai sorozatban a négy közé jutnának. Mint megírtuk, két korábbi OSC-játékos, Bundschuh Erik és Csacsovszky Erik mellett a fiatal Horváth Ákost is leigazolta a BVSC, amelyre már pénteken tétmérkőzés vár, a Magyar Kupa selejtezőben az Eger, a Szeged és a KSI lesz az ellenfele. Kemény Kristóf vezetőedző szerint az elmúlt két idényben nem volt szerencséje csapatának a kupa sorsolásával, ám ezúttal az első körből kötelező a továbbjutás, és a negyeddöntőt is sikerrel venné az együttes.

Mint Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke elmondta, a klub zászlóshajóként tekint a vízilabda-szakosztályra, ezért is pályáztak a férfi Eurokupa szeptember végi selejtezőtornájának megrendezésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik