Férfi vízi BL: hozta kötelezőt az Eger a Brescia ellen

Vágólapra másolva!
2015.04.08. 19:50
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája A-csoportjában az Eger odahaza 10–5-re legyőzte a Bresciát, ezzel megőrizte második helyét.

Kötelező győzelemre készült az Eger a hét forduló alatt mindössze öt pontot gyűjtő Brescia ellen. A hevesiek csoportellenfelei közé tartozik többek között az olasz Pro Recco és a hatos döntőt rendező, ezért automatikusan részt vevő spanyol Barceloneta, tehát rajtuk kívül gyakorlatilag egyetlen csapat juthat tovább – hasonlóan primitív matematikai műveletek segítségével kiszámítható, hogy a fennmaradó egyetlen pozícióra négy csapat pályázik nagy buzgalommal.

A forduló előtt az Eger állt a legjobb helyen, de tíz pontot gyűjtve mindössze három egységgel előzte meg az ötödik helyen tanyázó, két hete pont az Egert meglepő (8–6-ra legyőző) Olympiakoszt. A szoros végjátékban tehát égetően fontos volt a Brescia legyőzése.

Ebben a szellemben kezdte a mérkőzést a hazai csapat, Erdélyi Balázs két találatával megadta az alaphangot. Szerencsére az Eger folyamatosan kézben tartotta az összecsapást, bár az olaszok többször is feljöttek egy gólra, előbb Szivós Márton, majd Hosnyánszky Norbert állította vissza kétgólos előnyt. A nagyszünetben 5–3-ra vezetett Dabrowski Norbert csapata.

A harmadik negyed elején Valerio Rizzo fórból 5–4-re szépített, ezután azonban elfogyott a vendég együttes, mondhatni, az Eger bedarálta az olaszokat: Boris Vapenszki és Lőrincz Bálint pillanatai következtek. Góljuknak köszönhetően 7–4-es vezetéssel fordultak a hevesiek az utolsó szakaszra.

Hogy aztán Hosnyánszky és Erdélyi újabb találata végleg eldöntse az összecsapást – 9–4 után már reménytelen helyzetbe került a Brescia. Az Eger 10–5-re nyert, s ezzel megőrizte második helyét a csoportban.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT
ZF-Eger–Brescia (olasz) 10–5 (3–2, 2–1, 2–1, 3–1)
KORÁBBAN, B-CSOPORT

Partizan Beograd (szerb)–Szolnoki Dózsa-Közgép VSC 7–13

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik