Vizes vb: Borzalmas volt, de a közönség élvezte – Zalánki Gergő

L. G., P. V.L. G., P. V.
Vágólapra másolva!
2022.06.26. 07:40
Közönségszórakoztató, sok gólt hozó mérkőzésen győzte le a magyar férfi vízilabda-válogatott a grúzokat a budapesti vizes vb-n. A 18–14-es győzelem után Zalánki Gergő és a találkozó legjobbjának megválasztott Manhercz Krisztián értékelt az NSO Tv-nek. 

„Most, hogy egy kicsit már lenyugodtam, azt mondom, közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk a grúzokkal. Sokat hibáztunk, sok gólt kaptunk, támadásban pontatlanok voltunk. Igazából az egész borzalmas volt! Aki ért hozzá, az látta, viszont legalább a közönség jobban pörgött, végül is jó volt így játszani” – értékelt a mérkőzés után Zalánki Gergő.

Manhercz Krisztián szerint a védekezés nem működött jól, de most van három napjuk, hogy összeszedjék magukat, és kijavítsák a hibákat a negyeddöntőre. Hogy Olaszországgal vagy Ausztráliával mérkőznek-e meg a négy közé jutásért, az hétfőn kiderül. Néhány szót azonban már a szerdai ki-ki meccsről is ejtett a két játékos.

19. FINA VIZES VILÁGBAJNOKSÁG
VÍZILABDA

FÉRFIAK

A-csoport, 3. FORDULÓ
Magyarország–Grúzia 18–14 (3–3, 7–3, 4–5, 4–3)
Budapest,
Hajós uszoda,6000néző.Vezette:Willis (dél-afrikai), Bouchez (francia)
MAGYARORSZÁG:
Vogel Soma – Jansik Sz.1,Varga Dénes1,Pohl1,Hárai, VÁMOS3,ZALÁNKI4.Csere:Lévai (kapus), Angyal1,MANHERCZ K.4,Burián1,Nagy Ádám, MEZEI2.Szövetségi kapitány:Märcz Tamás
GRÚZIA:
Razmadze – Szarics1,Jelaca2,Vaszics1,Bitadze1,VAPENSZKI3,Dadvani1.Csere:Baraldi1,Adeisvili, SUSIASVILI3,Jahaja, Imnaisvili1.Szövetségi kapitány:Dejan Sztanojevics
Gól – emberelőnyből:
13/8, ill. 11/5
Gól – kettős emberelőnyből:1/1, ill. 1/1
Gól – ötméteresből:2/2, ill. 1/1
Kipontozódott:Adeisvili (23. p.), Nagy Á. (23. p.)
Kiállítva (végleg, cserével):Jansik Sz. (22. p.)

A csoport másik mérkőzésén
Brazília–Montenegró 5–20

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik