H. Á. 2022.06.02 14:05 Frissítve: 2022.06.15 16:19

FINA-VB 2022, ADATBANK

Öt év után, június 18. és július 3. között ismét Magyarország rendezi a vizes sportok világbajnokságát, amelyen öt sportágban összesen 74 számban hirdetnek bajnokot. Adatbankunkban az úszás, a vízilabda, a műugrás, a nyílt vízi úszás és a műúszás részletes programja mellett a magyar indulókat és a helyszíneket is bemutatjuk.

 

HASZNOS INFORMÁCIÓK  »

Május 18-án kezdődött a jegyértékesítés a világbajnokság hivatalos honlapján: a legolcsóbb belépő 1000 forint – ezért a műugrók versenyeire lehet bejutni. A vb kezdete előtt egy hónappal rendezett sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy összesen 180 000 belépő talál gazdára a többszakaszos jegyértékesítés során. A jegyárakról és az elérhető tikettekről bővebben a világbajnokság hivatalos honlapján lehet információkat kapni.

A medencés úszóversenyeknek és a műugrók küzdelmeinek a Duna Aréna ad otthont – az első héten az úszóké, a másodikon a műugróké a létesítmény. A nyílt vízi úszók a Lupa-tavon versenyeznek, a műúszók pedig a margitszigeti Széchy Tamás uszodában lesznek láthatóak. A vízilabdázók az egyedüliek, akik vidéken is szerepelnek: Debrecen és Sopron csak egy-egy csoportnak ad otthont, Szegeden ezen felül helyosztókat is játszanak majd, a végjátéknak pedig mindkét nemnél – egy-egy csoport küzdelmeit követően – a margitszigeti Hajós uszoda ad majd otthont.

A VILÁGBAJNOKSÁG PROGRAMJA NAPI BONTÁSBAN »

A MŰUGRÁS PROGRAMJA »

A MŰÚSZÁS PROGRAMJA »

A NYÍLT VÍZI ÚSZÁS PROGRAMJA »

AZ ÚSZÁS PROGRAMJA »

A VÍZILABDA-TORNA PROGRAMJA »

Az egy hónappal a vb előtt megtartott sajtótájékoztatón mutatták be a világbajnokságon a győztes és dobogós sportolók nyakába kerülő érmeket. Mint kiderült, Németországban, egyedileg kézzel csiszolva készülnek, így nincs két egyforma darab a közel 250 garnitúrából.

A MAGYAR ÚSZÓSZÖVETSÉG KISFILMJE A VB ELŐTT

 

2022.07.03 22:55:11

Vizes vb 2022 BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A gyengébb nem egyre erősödött. Már nem csak lányos apukák tűntek fel a kispadokon, nem kizárólag tehetségtelen úszók váltottak pótcselekvésként a pólóra, a tribün »háztáji« jellege is megszűnt. Olyannyira, hogy a szombati döntőben – de már kedden, az ausztrálok ellen, a négy közé jutásért – is telt ház, hatezer néző, sőt szurkoló biztatta a csapatot, és senkit nem láttam perecért rohangálni.

2022.07.03 22:15:55

Vizes vb 2022 CSURKA GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Nem feltétlenül ezen múlt, a címvédők jobbak voltak. Csak ha már ilyen közel jártunk, akkor... Azért így is happy end a vége, avagy alighanem az utóbbi évek legboldogabb pólós ezüstérmesei léptek dobogóra.

2022.07.03 19:36:53

Vizes vb 2022 PATAI GERGELY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Trónfosztás a férfiaknál, a spanyol vízilabdacsapat szétlövés után megverte az olasz válogatottat.

2022.07.03 12:26:57

Vizes vb 2022 LAKNER GÁBOR, PATAI GERGELY (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Férfi vízilabdázóink magabiztos sikerrel zárták a hazai világbajnokságot.