FINA-VB 2022, ADATBANK

Vágólapra másolva!
2022.06.02. 14:05
Öt év után, június 18. és július 3. között ismét Magyarország rendezi a vizes sportok világbajnokságát, amelyen öt sportágban összesen 74 számban hirdetnek bajnokot. Adatbankunkban az úszás, a vízilabda, a műugrás, a nyílt vízi úszás és a műúszás részletes programja mellett a magyar indulókat és a helyszíneket is bemutatjuk.

HASZNOS INFORMÁCIÓK »

Május 18-án kezdődött a jegyértékesítés a világbajnokság hivatalos honlapján: a legolcsóbb belépő 1000 forint – ezért a műugrók versenyeire lehet bejutni. A vb kezdete előtt egy hónappal rendezett sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy összesen 180 000 belépő talál gazdára a többszakaszos jegyértékesítés során. A jegyárakról és az elérhető tikettekről bővebben a világbajnokság hivatalos honlapján lehet információkat kapni.

A medencés úszóversenyeknek és a műugrók küzdelmeinek a Duna Aréna ad otthont – az első héten az úszóké, a másodikon a műugróké a létesítmény. A nyílt vízi úszók a Lupa-tavon versenyeznek, a műúszók pedig a margitszigeti Széchy Tamás uszodában lesznek láthatóak. A vízilabdázók az egyedüliek, akik vidéken is szerepelnek: Debrecen és Sopron csak egy-egy csoportnak ad otthont, Szegeden ezen felül helyosztókat is játszanak majd, a végjátéknak pedig mindkét nemnél – egy-egy csoport küzdelmeit követően – a margitszigeti Hajós uszoda ad majd otthont.

A VILÁGBAJNOKSÁG PROGRAMJA NAPI BONTÁSBAN »

A MŰUGRÁS PROGRAMJA »

A MŰÚSZÁS PROGRAMJA »

A NYÍLT VÍZI ÚSZÁS PROGRAMJA »

AZ ÚSZÁS PROGRAMJA »

A VÍZILABDATORNA PROGRAMJA »

Az egy hónappal a vb előtt megtartott sajtótájékoztatón mutatták be a világbajnokságon a győztes és dobogós sportolók nyakába kerülő érmeket. Mint kiderült, Németországban, egyedileg kézzel csiszolva készülnek, így nincs két egyforma darab a közel 250 garnitúrából.

A MAGYAR ÚSZÓSZÖVETSÉG KISFILMJE A VB ELŐTT

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik