Vizes vb: Twichell hat év után nyert ismét aranyat

ILKU MIKLÓS (BALATONFÜRED)ILKU MIKLÓS (BALATONFÜRED)
Vágólapra másolva!
2017.07.19. 11:07
Amerikai aranyéremmel zárult a vizes világbajnokság 5 kilométeres nyílt vízi úszószáma: a 2011-es bronzérmes, és ezen a távon csapatvilágbajnok Ashley Twichell nyert. Juhász Janka a 27., Novoszáth Melinda a 28. helyen ért célba.

Eredetileg hatvan fős mezőny vágott volna neki a női öt kilométernek, ám a két brit versenyző, az Európa-bajnok Danielle Huskisson és a junior világbajnok Alice Dearing visszalépett, így 58 úszót szólítottak a rajthelyre. Köztük Juhász Jankát és Novoszáth Melindát.

Az első bójánál – azaz egy kilométer megtétele után – szinte teljesen együtt haladt a mezőny első fele, Juhász Janka a 11., Novoszáth Melinda a 22. pozícióban haladt, elhanyagolható hátránnyal. Fél távnál Aurélie Muller vezetett, a magyar úszók a 26. és a 32. helyen fordultak rá a második körre.


A táv második felén a francia Muller nem engedett a tempóból, sőt, növelte is azt. Az amerikai Ashley Twichell és a holland Sharon van Rouwendaal is ott volt, fej fej mellett haladtak az élen. A két magyar úszó továbbra is a középmezőnyben szelte a Balatont.

A világbajnoki címet Ashley Twichell szerezte meg, aki a hajrában nagyot robbantott, senki sem tudta utolérni az utolsó métereken. Ő szerezte az Egyesült Államok első nyílt vízi vb-aranyát balatonfüredi sikerével. Az ezüstérmes a szinte végig az élen haladó Aurélie Muller lett, a bronzérem eldöntéséhez célfotóra volt szükség, ugyanis a brazil Marcela Cunha és a holland Van Rouwendaal egyszerre érintették még a céltáblát – végül előbbi állhatott fel a dobogóra.

Juhász Janka a 27. helyen csapott célba, Novoszáth Melindát a 28. helyre regisztrálta a rendszer.

VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS (BALATONFÜRED)
Női 5 km:
1. Ashley Twichell (amerikai) 59:07.00
2. Aurélie Muller (francia) 59:10.50
3. Ana Marcela Cunha (brazil) 59:11.40

27. Juhász Janka 1:01:52.50
28. Novoszáth Melinda 1:01:57.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik