CSURKA GERGELY
2016.01.11 07:00 Frissítve: 2016.01.11 09:33

Kiss László a Hosszú-ügyről: Ma már tisztábban látok

A múlt szerdai Hosszú Katinka-sajtótájékoztató folyományaként, végső elkeseredettségében egy nappal később lemondott az úszók szövetségi kapitányi tisztségéről Kiss László. Gyárfás Tamás elnök akkor annyit mondott, abban maradtak, hétfőn visszatérnek a témára. Nos, már vasárnap sikerült, és a mester jelezte: folytatja. Nem tehetett mást azok után, ahogy az úszótársadalom kiállt mellette, bár mint mondja, Egerszegi Krisztina szavai mindennél többet jelentettek számára.

Kiss László meggyőződése, hogy Hosszú Katinka mindig mindent megkapott (Fotó: Veres Viktor)

 


Sós Csaba: Hosszúék mondják el, hogy mit akarnak valójában
Fordulat – Kiss László folytatja kapitányi munkáját
Hosszú Katinka – Mégis, akkor mire van a magyar szövetség?
Ezekre lenne szüksége Hosszú Katinkának 
Így reagált Gyárfás Tamás Hosszú Katinka kritikáira 
Cseh László: Nem értem, Katinka mire gondolt
Klubja segít Hosszú Katinkának – a Vasas is reagált 
Hosszú: Ugyanott tartunk, mint az előző sajtótájékoztatómon
Gyárfás: Mindenki Katinka körül táncolt
Jól jön majd ki a Hosszú-lépés? 
Lemondott Kiss László szövetségi kapitány
Gyárfásnak már két embert kell hívnia: Hosszú Katinkát és Kiss Lászlót
Sós Csaba elmondta, mi a megoldás Hosszú-ügyben
Egerszegi Krisztina: Ez nem lehet igaz

– Négy napig nem volt kapitány... Szenvedett?
– A feleségem a megmondhatója...

– Más nem? Csak ő?
– Mással nemigen találkoztam. Az uszodába nem mehettem, máshová meg nem volt kedvem.

– Kellett ez az egész?
– Nekem nem hiányzott. Mint ahogy az az ominózus sajtótájékoztató sem. Azt hittem, hogy kemény fából faragtak, engem már nem érhet meglepetés. Tévedtem.

– Talán a kor...?
– Nem az én tisztem véleményt alkotni, de ez aligha korfüggő.

– Katinka jött, tépett, felolvasott, majd távozott. Győzött is?
– Neki a medencében kell győznie. Meg is érdemli, azt az ember nem tudja elképzelni, milyen óriási erőfeszítéseket tesz ennek érdekében a férjével együtt.

– Még most is dicséri?

– Megilleti. A sportolói teljesítménye egészen kimagasló, azelőtt mélyen meghajlok, olyasmire képes, amire csak nagyon kevesen. Viszont talán nem túlzás egy sportolótól azt várni, hogy a vízben remekeljen – az bőven elég. Nem értem az egészet, hogy miért volt erre szükség. Az a legszomorúbb az egészben, hogy sokan, nagyon sokan félreértelmezték mindazt, ami történt. Leegyszerűsítették az egészet, hogy az egyik oldalon adva van egy bátor, jó kiállású, akár a veszélyeket is vállaló, szókimondó lány, szemben a betokosodott, maradi hozzá nem értőkkel. Nekem az a meggyőződésem, hogy Katinka mindig mindent megkapott, és tisztában vagyok azzal, hogy mindent meg is fog kapni – ha megbékélünk, ha nem. A megbecsülésen kívül a szeretetet is, tőlem például biztosan. Sokáig képtelen voltam rájönni, hogy mi állhat a történtek mögött. Ma már tisztábban látok.

– Na végre! Mindannyian az ok-okozatra várjuk a magyarázatot.
– Apróbb elemekből áll össze a kép. Először azt nem tudtam hova tenni, miért éppen a Magyar Olimpiai Bizottság székházában kap fórumot Katinka, amikor mindenki tudott róla, hogy a magyar úszósport ellenében kíván szólni. Tudtommal a MÚSZ a MOB-család tagja, szerintem ha már Katinkát e tárgyban ott fogadják a média valamennyi érdeklődőjével egyetemben, akkor meghívhatták volna az úszószövetség képviselőit is. Persze lehet, hogy tévedek. Ennél is sajátosabb, hogy a második sajtótájékoztató is a MOB legjobb partnerénél, a székházuk előtti étteremben zajlott. Megjelent, nyilván meghívottként, a MOB főtitkára, valamint sajtófőnöke. Bennünket ide nem hívtak, mi csak úgy betoppantunk.

A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN MEGJELENT INTERJÚBAN KISS LÁSZLÓ ELMONDJA: MEGBÁNTA-E AZT, HOGY SZEMÉLYESEN MENT EL HOSSZÚ KATINKA SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁRA. A SZAKEMBER BESZÉL ARRÓL IS: MI TÖRTÉNHETETT SZEPTEMBER ÓTA, AMIKOR MÉG MINDEN SZÉP ÉS JÓ VOLT.

2022.09.12 11:50:54

Úszás nemzetisport.hu

A gyorsúszás új szupersztárja nem több egy átlagos fiatalnál, aki átlagon felüli dolgokra képes.

2022.08.30 23:37:21

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. A bajnokok sorába lépett Kós Hubert.

2022.08.25 00:16:21

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az 1:54-hez viszont le kell úszni legalább tíz kilométert, a tizenéves kor elejétől, minden egyes nap, hosszú, nagyon-nagyon hosszú éveken át. Órákat – kevesebb mint két perc érdekében.

2022.08.17 22:30:14

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Ütőképes generáció bontogatja szárnyait.

2022.08.17 22:21:18

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ha arra gondolok, hogy 87 életévéből hét évtizedet kitöltött a sport, az orvoslás, benne 47 évet mindkettő egyszerre, akkor egyértelmű, hogy nem herdálta el a tehetségét, a lehetőségeit.