Úszás: klubja segít Hosszú Katinkának – a Vasas is reagált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.24. 10:05
null
Nagy sikerek után, még nagyobb kihívás előtt – Hosszú Katinka első olimpiai aranyérméért indulhat Rióba (Fotó: Reuters, archív)
Egymást követik a reakciók Hosszú Katinka keddi sajtótájékoztatója után, melyen az úszónő a magyar szövetséget bírálta. Cseh László, Gyárfás Tamás  és Kapás Boglárka után a világklasszis klubja, a Vasas, illetve a klub elnöke, Markovits László is megszólalt az ügyben. 

 

Hosszú Katinka keddi sajtótájékoztatója után Markovits Lászlóhoz, az úszónőt foglalkoztató Vasas SC elnökéhez is számos újságírói kérdés érkezett. A klubelnök ezekre a megkeresésekre nem kívánt reagálni, helyette az alábbi rövid közleményt fogalmazta meg:

„Hosszú Katinka és a Magyar Úszószövetség egyaránt komoly értéket képvisel a magyar sportban, így mindannyiunk érdeke, hogy minél hamarabb rendeződjön a köztük lévő nézeteltérés. Az olimpiai felkészülés hajrájára fordulva különösen fontos, hogy a felek minél hamarabb egyetértésben, nyugodt körülmények között tudjanak tovább dolgozni.

Amennyiben szükséges, a Vasas SC saját lehetőségeihez mérten természetesen kész ehhez minden segítséget megadni, hiszen számunkra is az a legfontosabb, hogy Rióban minél több sikernek örülhessünk. Egyébként optimista vagyok, hiszen mind Katinka, mind a Gyárfás Tamás által vezetett szövetség többször bizonyította már profizmusát.”

Mint már idéztük, a Nemzeti Sport csütörtöki számában az Európa-bajnok Kapás Boglárka is elmondta a véleményét.

„Nem panaszkodom, eddig mindent megkaptam a szövetségtől, amit szerettem volna – hangsúlyozta Kapás. – Katinkának szíve joga jelezni a problémákat, van abban a helyzetben, hogy megtehesse, én ezeket ebben a formában nem mondtam volna ki. Amiben mindenképpen egyetértek vele, az a lelátói öltözködés mikéntje a Komjádi uszodában, ez feltétlenül változtatásra szorul.”

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik