Úszás: ezekre lenne szüksége Hosszú Katinkának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.22. 11:55
Miután Hosszú Katinka felolvasta közleményét, a Magyar Olimpiai Bizottság székházában tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésekre is felelt.

Az ötszörös „nagy” és hatszoros rövid pályás világbajnok úszó kijelentette, mindenképpen Magyarországon folytatja felkészülését, és magyar színekben versenyez tovább. A közleményben említett támogatások között szerepel, hogy szüksége lenne egy masszőrre, aki a világkupaversenyekre is vele utazik, hogy kialakuljon egyfajta rutin, ami ugyanúgy működik a kisebb viadalokon, mint a jövő évi riói olimpián.

A 26 éves Hosszú a Komjádi uszodában készül, ám a medence partján kénytelen öltözni, és a felszerelését ide-oda cipelni – a jövőben privát helyiséget szeretne. Emellett egy videoelemző programot kért a szövetségtől, amellyel egyrészt a saját úszását, másrészt a riválisokét vizsgálhatná.

Hosszú kifejtette, hogy jobban járna a magyar úszósport, ha a miami edzőtáborok helyett itthon készülnének a sportolók, cserébe viszont jó lenne, ha az edzői konferenciákon nem magyar trénerek tartanának előadásokat magyar trénereknek, hanem például Michael Phelps edzője beszélne.

A sajtótájékoztatóról bővebben ide kattintva olvashat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik