MTI 2016.01.10 12:45 Frissítve: 2016.01.10 15:24

Úszás: fordulat – Kiss László folytatja kapitányi munkáját

Kiss László, a magyar úszósport sikerkapitánya a továbbiakban is betölti a tisztségét – tudatta vasárnap Gyárfás Tamás, a honi sportági szövetség (MÚSZ) elnöke az MTI-vel.

 

Kiss László (jobbra) visszatér (Fotó: Veres Viktor)

Hosszú Katinka – Mégis, akkor mire van a magyar szövetség?
Ezekre lenne szüksége Hosszú Katinkának 
Így reagált Gyárfás Tamás Hosszú Katinka kritikáira 
Cseh László: Nem értem, Katinka mire gondolt
Klubja segít Hosszú Katinkának – a Vasas is reagált 
Hosszú: Ugyanott tartunk, mint az előző sajtótájékoztatómon
Gyárfás: Mindenki Katinka körül táncolt
Jól jön majd ki a Hosszú-lépés? 
Lemondott Kiss László szövetségi kapitány
Gyárfásnak már két embert kell hívnia: Hosszú Katinkát és Kiss Lászlót
Sós Csaba elmondta, mi a megoldás Hosszú-ügyben
Egerszegi Krisztina: Ez nem lehet igaz

A MÚSZ első embere elmondta, hogy eredeti szándékával szemben nem hétfőn, hanem már vasárnap felkereste Kiss Lászlót, aki csütörtökön lemondott a posztjáról. Gyárfás Tamás az MTI-nek már akkor hangsúlyozta: nem nyugszik bele a szakember döntésébe, mivel a magyar úszósportnak szüksége van Kiss Lászlóra.

Kiss László vasárnap az MTI-nek azt mondta: „az az igazság, hogy Gyárfás elnök úr már elkésett, mert a döntést a találkozásunk előtt meghoztam. Olyan erős volt a kiállás, élén a miniszterelnök úrral, megannyi edzővel és volt tanítványaim, a válogatott úszói, számos sportember részéről, hogy nem határozhattam másként."

„Úgy érzem, hogy valahol jogosan, de túlreagáltam a dolgokat. Egy kapitány mindig utoljára hagyja el a hajót, pláne ha az a hajó nem süllyed. Az elmúlt húszéves kapitányságom alatt, mindig a magyar úszósport érdekében dolgoztam, nagyon kevés ellenséget szereztem magamnak és rengeteg pozitív dolgot kaptam az edzői társadalomtól, a miniszterelnök úrtól, a Magyar Edzők Társaságától, a szövetség dolgozóitól és olyan mennyiségben hívtak fel a sportbarátaim, hogy úgy gondolom a mostani döntésem helyes" – tette hozzá az M4 Sportnak adott interjújában.

A kapitány hozzátette: nem kíván sajtótájékoztatót tartani, esetleg tovább korbácsolni a kedélyeket, „szürke háttérmunkásként akarok dolgozni a közös siker érdekében".

Kiss László csütörtökön mondott le a magyar úszóválogatottnál betöltött szövetségi kapitányi tisztségéről, miután számára megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka szerdai sajtótájékoztatóján. Az esemény végén szeretett volna beszélni az úszószövetséggel kapcsolatban másodszor is bírálatokat megfogalmazó Hosszú Katinkával, ám a világ- és Európa-bajnok faképnél hagyta a hozzá igyekvő szakvezetőt anélkül, hogy szóba állt volna vele.

A lemondás után Gyárfás Tamás úgy nyilatkozott, hogy a magyar úszósportnak szüksége van mind Hosszú Katinkára, mind Kiss Lászlóra.

A kapitány mellett kiállt több korábbi tanítványa és a Magyar Edzők Társasága, nyílt levelet tett közzé kilencven úszóedző és megszólalt az ügyben a miniszterelnök is. Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: az ügy szereplői kiváló sportemberek. Hozzátette: miután olimpiára készülünk, nemzeti ügyről van szó, ezért – jelezte – felajánlotta „jószolgálati" képességeiket, „csak valaki mondja meg, mi az, amiben a kormányzat segíteni tud, hogy sok kiváló ember együttműködése ne lehetetlenüljön el".

Kiss László hiába akart időpontot kérni Hosszú Katinkától


 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2016.05.22 16:58:31

Úszás nemzetisport.hu

Szilágyi Liliána 2., egy századon múlott • Bronz a váltónak, Jakabos 4., Gyurta G. 4., Takács K. 6.

2016.05.21 17:23:21

Úszás nemzetisport.hu

Verrasztó Evelyn ötödik, Késely Anna a hatodik lett. Még a 4x200 m gyorsváltónk döntőzik.

2016.05.20 18:12:47

Úszás nemzetisport.hu

Szilágyi Liliána 4. lett 100 méter pillangón • Cseh László ugyanebben a számban a legjobb idővel döntős.

2016.05.19 19:14:05

Úszás nemzetisport.hu

Hosszú 100-on még egy ezüstöt is nyert, Bohus 50 háton 2., Kenderesi 200 pillangón 3. lett.

2016.05.18 16:04:38

Úszás nemzetisport.hu

Cseh László az előfutamos idejével aranyat nyert volna 200 m vegyesen.