Wimbledon: Babosék 61 perc alatt bejutottak a nyolc közé

Vágólapra másolva!
2018.07.09. 17:22
null
Kristina Mladenovic és Babos Tímea (jobbra) eddig ellenállhatatlanok Wimbledonban
A páros világranglista élére álló Babos Tímea és francia partnere, Kristina Mladenovic két játszmában, 6:3, 6:4-re legyőzte a Kirsten Flipkens, Monica Niculescu duót a wimbledoni teniszbajnokság női páros versenyének harmadik fordulójában, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

 

Babos Tímea jó hangulatban várhatta a mérkőzést, hiszen a tajvani Csan Letisa, az orosz Jekatyerina Makarova és a cseh Andrea Hlavácková kiesésével biztossá vált, hogy a wimbledoni Grand Slam-torna után párosban átveszi a vezetést a WTA világranglistáján.

Babos aztán világelsőhöz méltó módon jutott be a negyeddöntőbe Kristina Mladenovic oldalán, két szettben múlták felül a Kirsten Flipkens, Monica Niculescu duót. Az első játszmában Babosék 2:1-nél vették el a belga, román kettős adogatását, míg a másodikban 3:3-nál, s bár utána csak három bréklabdát hárítva tudták hozni a szervájukat, 5:4-nél egy könnyebb adogatójátékkal befejezték a meccset. A találkozó 61 perc alatt véget ért.

Az Australian Open-győztes magyar, francia duó a negyeddöntőben az Alicja Rosolska, Abigail Spears lengyel, amerikai párossal csap össze.

Babos Tímea a mérkőzés után interjút adott a Nemzeti Sportnak, ezt ide kattintva olvashatja el!

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (34 000 000 font, fű)
NŐI PÁROS, 3. FORDULÓ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Flipkens, Niculescu (belga, román, 13.) 6:3, 6:4

MLADENOVIC A TWITTEREN-GRATULÁLT BABOSNAK A VILÁGELSŐSÉGHEZ

„A páros partnerem, Babos Tímea ma világelső lett. Nagyon büszke vagyok rá és örülök neki. Hatalmas teljesítmény. Bravó!” – írta Mladenovic a közösségi oldalon.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik