HIRDETÉS
HIRDETÉS
KLEIN RON (London) 2018.07.09 19:49 Frissítve: 2018.07.09 20:17

Wimbledon: Nem mások adták oda ezt a világelsőséget – Babos

A wimbledoni teniszbajnokság hátralévő eredményeitől függetlenül hétfőn biztossá vált, hogy Babos Tímea a jövő héten átveszi a vezetést a női teniszezők páros-világranglistáján. A magyar játékos a Nemzeti Sportnak hangsúlyozta, nem mások adták oda neki a világelsőséget, hanem ő szerezte meg magának.

HIRDETÉS
Babos Tímea hétfőn a páros-világranglista élére áll

 

– Hetek, hónapok óta benne volt a pakliban, hogy ön lesz a világelső párosban, de most már egészen biztos, nem veheti el öntől senki. Mit érez, ha arra gondol, hétfőtől ott lesz az egyes a neve mellett?
– Örülök, hogy újabb magyar tenisztörténelmet írtam – kezdte a Nemzeti Sportnak Babos Tímea. – Ettől függetlenül az egész versenyen nem azt néztem, hogy a többiek milyen eredményeket érnek el, hanem azt, hogy mi meddig jutunk el, márpedig a legjobb nyolc között vagyunk. Nem mások adták oda ezt a világelsőséget, én szereztem meg magamnak az elmúlt egy év kemény munkájával. Tavaly a szingapúri világbajnokság előtt arról beszéltünk az edzőmmel, Thomas Drouet-val, hogy harmadjára már a trófea a cél. Ez sikerült, utána pedig azt tűztük ki, hogy párosban legyek világelső és Grand Slam-győztes. Boldog vagyok, hogy elértük ezeket a célokat, rengeteget dolgoztunk érte.

 
BABOSÉK 61 PERC ALATT BEJUTOTTAK A NYOLC KÖZÉ

– Hogyan tudta meg, hogy világelső lesz?
– Azt tudtam, hogy csak akkor nem leszek első hétfőtől, ha Hlaváckováék megnyerik a döntőt, mi pedig nem jutunk a legjobb négy közé. A mellettünk lévő pályán játszottak, szóval amikor ránéztem, hogyan áll az előttünk lévő férfimeccs, láttam, hogy kikaptak, akkor biztossá vált.

– Jól jött ez az információ a mérkőzés előtt, vagy némileg elterelte a gondolatait?
– Nem, egyáltalán nem, talán adott is kis extra löketet. Elsősorban azért jöttem Wimbledonba, hogy minél messzebb jussak, hogy ez világelsőséggel jár, az bónusz. Örülök, hogy kifejezetten jól ment most is a játék, sima két szettben tudtunk nyerni, ez az igazán fontos.

– Tehát nem hívta körbe az ismerőseit, hogy „hahó, világelső vagyok”?
– Egyelőre szeretném a páros versenyt sikerrel befejezni. Kedden nem játszom, lesz egy WTA-fotózásom, elhozzák a világelsőnek járó trófeát. Ez engem is meglepett, mert azt hittem, megvárják a torna végét, erre a meccs után vártak, hogy tudom-e, világelső leszek hétfőtől. Szóval ez annyira nem hivatalos, hogy hivatalos.

– És nyilván az lenne a megkoronázása, ha megnyernék Mladenoviccsal a wimbledoni finálét.
– Igen, bár nyilván egyre nehezebbek lesznek a mérkőzéseink, kiváló ellenfelek következnek. Viszont nekünk Kikivel elég jó a mutatónk Wimbledonban, tizennégy meccset nyertünk meg, kettőt buktunk el.

– Mi lehet majd a következő cél párosban? Az év végi világelsőség?
– Igen, abszolút ez célom.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.16 23:19:34

Tenisz GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. A nagy bravúrok által elért szint megtartásához Fucsovics Mártonra is szükség lesz.

2018.09.16 16:28:57

Tenisz HARMATH ÁKOS (közvetítés)

Piros Zsombor nem tudta megismételni pénteki teljesítményét, 3–2-es cseh győzelem.

2018.09.16 12:47:48

Tenisz KLEIN RON (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (közvetítés)

Valkusz Máté Jirí Vesely ellen lépett pályára és egy szettnyi jó játékot követően kikapott Jirí Veselytől.

2018.09.13 21:18:41

Tenisz MEZEI DÁNIEL

ALAPVONAL. Nemcsak én akartam látni az immár nemzetközileg is magasan jegyzett Fucsovicsot játszani, hanem sok-sok fiatal magyar teniszpalánta is. Akiknek ő a példaképe.

2018.09.12 21:28:27

Tenisz GYŐRI FERENC

A következő öt évben a Dorko nevű hazai márka öltözteti legjobbjainkat minden korosztályban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS