US Open: az első szettben még visszakapaszkodott Stollár

Vágólapra másolva!
2018.08.23. 21:50
Stollár Fanny két játszmában (7:5, 6:2) kikapott a rutinos orosz játékostól, Vera Zvonarjovától csütörtökön az amerikai nemzetközi teniszbajnokság (US Open) selejtezőjének második fordulójában.

A világranglistán 147. Stollár Fanny az első játszmában bizonytalan kezdés után nagy csatára késztette a valaha a rangsor 2. helyéig kapaszkodó, most 134. orosz játékost: 1:5-ről két brékkel visszakapaszkodott 5:5-re, de akkor nem tudott élni az adogatás nyújtotta előnnyel. Stollár Fanny az első játszmában bizonytalan kezdés után nagy csatára késztette a valaha a rangsor 2. helyéig kapaszkodó, most 134. orosz játékost: 1:5-ről két brékkel visszakapaszkodott 5:5-re, de akkor nem tudott élni az adogatás nyújtotta előnnyel.

Aztán a másodikban, 1:1-et követően a 19 éves magyar játékos újra elveszítette két adogatójátékát, megint előállt az 1:5, és ezúttal neki nem sikerült elcsennie Zvonarjova szervagémjét.

A 33 éves orosz teniszező 5:2-es vezetésénél Stollár három mérkőzéslabdát hárított, azonban a negyedik már kifogott rajta..

A US Open főtáblájának csütörtöki sorsolásáról ide kattintva olvashatnak!

US OPEN
NŐI EGYES, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Zvonarjova (orosz)–Stollár (magyar) 7:5, 6:2

 

NEW HAVEN. Elsőként az ötödik helyen kiemelt Julia Görges jutott az egyesült államokbeli New Havenben zajló, 799 ezer dollár (227 millió forint) összdíjazású kemény pályás női torna elődöntőjébe. A 29 éves német játékos – aki a csütörtöki negyeddöntőben az orosz Jekatyerina Makarovát búcsúztatta két játszmában – a négy között a fehérorosz Arina Szabalenkával találkozik, aki a svájci Belinda Bencicet győzte le ugyancsak két szettben.

WTA-TORNA, NEW HAVEN (799 000 dollár, kemény pálya)
Negyeddöntő

Görges (német, 5.)–Makarova (orosz) 6:4, 6:2
Szabalenka (fehérorosz)–Bencic (svájci) 6:3, 6:2

 

WINSTON-SALEM. A hazai közönség előtt szereplő Steve Johnson két játszmában legyőzte a harmadik helyen kiemelt brit Kyle Edmundot az egyesült államokbeli Winston-Salemben zajló, 778 ezer dollár (210 millió forint) összdíjazású kemény pályás férfi tenisztorna csütörtöki negyeddöntőjében. A nyolcadikként rangsorolt játékos sikerével zárult összecsapás mindössze 65 percig tartott.

ATP 250-ES TORNA, WINSTON-SALEM (720 940 dollár, kemény pálya)
Negyeddöntő

Johnson (amerikai, 8.)–Edmund (brit, 3.) 6:1, 6:2

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik