Roland Garros: Zverev négy szettben legyőzte Alcarazt

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.05.31. 20:15
null
Alexander Zverev nagy csatát nyert meg Carlos Alcaraz ellen (Fotó: AFP)
Alexander Zverev négy játszmában, 6:4, 6:4, 4:6, 7:6-ra legyőzte Carlos Alcarazt a francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) férfi egyesének negyeddöntőjében. A német játékos a döntőbe jutásért Novak Djokoviccsal vagy Rafael Nadallal játszik majd.

Alexander Zverev és Carlos Alcaraz ezt megelőzően háromszor játszott egymással, az első két alkalommal a német teniszező nyert, legutóbb, az idei madridi Masters-torna döntőjében azonban Alcaraz győzött két sima szettben. A 19. életévét május elején betöltő spanyol fiú a Roland Garros előtt úgy nyilatkozott, késznek érzi magát arra, hogy Grand Slam-versenyt nyerjen, miközben Zverev nem értette, hogy Alcarazt hogyan emlegethetik esélyesebbként nála a végső győzelemre.

A világranglistán harmadik német az első két szettben bizonyította, hogy egyelőre előrébb jár azon az úton, amelyen Alcaraz is elindult – és amely a GS-cím felé vezethet –, másfél óra játék után egyetlen játszmára került a továbbjutástól (6:4, 6:4). A harmadik felvonásban a spanyol tini 4:4-nél bréklabdát hárított, majd a meccsen először elvette Zverev adogatását, így 6:4-gyel szépített.

A nagy izgalmak a negyedik játszmában következtek! Alcaraz 4:4-nél egy kettős hibával elveszítette a szerváját, a német a győzelemért adogathatott, de megijedt a lehetőségtől, és a párizsi közönség támogatását élvező ellenfele ki tudott egyenlíteni (5:5). A következő két sima adogatógém után jöhetett a tie-break, amelyben először Alcaraz jutott el szettlabdáig (6–5), ám mindkét pontját elveszítette adogatóként, így 7–6-nál már Zverevnél volt az előny. A német az első meccslabdájával még nem élt, de a másodikkal 8–7-nél már igen, bivalyerős fonákkal lezárta a 3 óra 18 percig tartó csatát (7:6, 9–7).

Az olimpiai bajnok német játékos a Roland Garroson egymást követő második évben, Grand Slam-tornán összességében már ötödször jutott be az elődöntőbe, de top 10-es ellenfelet most először vert meg GS-viadalon 11 vereség után.

És le kell majd győznie még egyet, ha szeretne döntőt játszani, mert a négy között a 13-szoros bajnok Rafael Nadal vagy a címvédő Novak Djokovics lesz az ellenfele… Élő közvetítésünket itt olvashatja Nadal és Djokovics mérkőzéséről!

ROLAND GARROS, PÁRIZS (21 256 800 euró, salak)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

A. Zverev (német, 3.)–Alcaraz (spanyol, 6.) 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (9–7)

Később
20.45: Djokovics (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 5.) – élőben az NSO-n!

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Trevisan (olasz)–Fernandez (kanadai, 17.) 6:2, 6:7, 6:3
Gauff (amerikai, 18.)–Stephens (amerikai) 7:5, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik