Billie Jean King-kupa: a nyolcadik helyen zártak a mieink Portugáliában

Vágólapra másolva!
2024.04.13. 15:40
A nyolcadik helyen zárt a tartalékos női válogatottunk (Fotó: MTSZ)
A tartalékos magyar női teniszválogatott a nyolcadik helyen zárta a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáját.

A top 200-as Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna és Babos Tímea lemondta a szereplést, így Palágyi Miklós kapitány már csak Stollár Fannyra (270.), Szabanin Natáliára (601.) és Nagy Adriennre (728.) számíthatott Oeirasban, ahol 12 csapat verseng. Az egy győzelemmel és két vereséggel zárult csoportkör után már eldőlt, hogy a mieink nem érhetnek oda a világdöntő selejtezőjébe jutást jelentő első négy hely valamelyikére, mint ahogy nem is eshetnek ki utolsóként vagy utolsó előttiként a zóna II-es csoportjába. A gyakorlatilag tét nélküli rájátszásban vívott találkozóknak már csak a nemzetközi szövetség nemzeti ranglistája miatt van jelentőségük.

Pénteken a a 7-9. helyért 3:0-ra vertük meg a svédeket, így a 7. helyért szombaton a törökökkel csaptunk össze. A nyitányon a 23 éves Nagy – aki már második napja játszott kötéssel a combján – a 440. helyezett Cagla Büyükakcayjal találkozott, és másfél óra alatt, két szettben alulmaradt. A folytatásban Stollár következett volna Ayla Aksu (344.) ellen, ám a magyar teniszező nem állt ki a meccsre, így a törökök már 2:0-ra vezettek, és az immár végképp tét nélküli párost sem játszották le. Stollár belázasodott, míg Szabanin még pénteken húzta meg a combját és nem akart kockáztatni, rásérülni. 

Billie Jean King-kupa
Euro-afrikai zóna I. osztály, selejtező, Oeiras
Törökország–Magyarország 3:0
Cagla Büyükakcay–Nagy Adrienn 6:4, 7:5
Ayla Aksu–Stollár Fanny játék nélkül
Berfu Cengiz, Ipek Öz–Stollár Fanny, Nagy Adrienn játék nélkül

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik