Wimbledon: egy napig élt Sinner „rekordja”, Alcaraz elődöntős

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.12. 19:30
null
Carlos Alcaraz Holger Rune legyőzésével elődöntős Wimbledonban (Fotó: Getty Images)
A világelső és első kiemelt Carlos Alcaraz jutott be utolsóként a füves pályás wimbledoni tenisztorna férfi egyesének elődöntőjébe, a legjobb nyolc között gyermekkori barátját, a dán Holger Runét múlta felül 7:6 (7–4), 6:4, 6:4-re.

 

Mint megírtuk, a nyolcadik helyen kiemelt Jannik Sinner az orosz Roman Szafiullint legyőzve jutott elődöntőbe, ezzel a 21 éves olasz 2007 óta a legfiatalabb játékos lett, aki elődöntőbe került Wimbledonban. Ezt meg is jegyezték neki, ő pedig viccesen úgy reagált, hogy ez hamar megváltozik Carlos Alcaraz miatt, szóval csak egy napig érezheti ezt.



Nos, a spanyolnak alaposan meg kellett küzdenie a dán riválissal, az első – 66 percig tartó – játszmáról sokatmondó adat, hogy csak egyszer volt bréklabdája valamelyik félnek: az első gémben Runénak, de azt sem tudta kihasználni.

6:6 után a rövidítésben sem változott a játék képe, a spanyol viszont 3–3 után zsinórban négy pontot nyerve behúzta a szettet. 7:6 (7–4)



A kiélezett csata a második szettben is folytatódott, de 4:4 után Alcaraz első bréklabdáját kihasználta, és ez döntőnek bizonyult, hiszen saját adogatását már simán megnyerte 6:4-re hozta a játszmát.

A harmadik szett első négy gémjét egyaránt semmire nyerte meg az adogatójátékos, de Rune hiába küzdött becsülettel, a világelső ellen az apró hibák sem fértek bele. A spanyol 2:2 után brékelt, megpecsételve a dán sorsát, Alcaraznak innen már elég volt hoznia a saját adogatásait. Meg is tette (6:4), és bejutott az elődöntőbe, ahol a harmadik kiemelt orosz Danyiil Medvegyevvel csap össze.

 


 


 

A 20 éves spanyol fiatal kora ellenére a 2022-es US Open (melyet megnyert) és az idei Roland Garros után harmadszor jutott négy közé Grand Slam-viadalon. Alcaraz az elmúlt 30 évben mindössze a harmadik teniszező – az egyaránt spanyol Juan Carlos Ferrero és Rafael Nadal után –, aki első tíz GS-tornáján háromszor is elődöntőbe jutott.

 



WIMBLEDON (44.7 millió angol font, fű)
FÉRFI EGYES
NEGYEDDÖNTŐ
Alcaraz (spanyol, 1.)–Rune (dán, 6.) 7:6 (7–4), 6:4, 6:4

KORÁBBAN
Medvegyev (orosz, 3.)–Eubanks (amerikai) 6:4, 1:6, 4:6, 7:6 (7–4), 6:1
Sinner (olasz, 8.)–Szafiullin (orosz) 6:4, 3:6, 6:2, 6:2
Djokovics (szerb, 2.)–Rubljov (orosz, 7.) 4:6, 6:1, 6:4, 6:3

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI
Sinner (olasz, 8.)–Djokovics (szerb, 2.)
Medvegyev (orosz, 3.)–Alcaraz (spanyol, 1.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik