Wimbledon: Alcaraz könnyen, a női címvédő nehezebben ment tovább

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.04. 16:11
null
Alcaraz továbbjutott (Fotó: Getty Images)
A világelső Carlos Alcaraz három szettben legyőzte Jérémy Chardyt a 44.7 millió angol font összdíjazású, füves borítású wimbledoni tenisztorna férfi egyes versenyének első fordulójában, míg a szintén fedett centerpályán a címvédő Jelena Ribakina három játszmában nyert Shelby Rogers ellen.

 

A világelső Carlos Alcaraz az első két szettet nagyon könnyedén nyerte meg, a második viszont már szoros volt, de 7:5-tel azt is elvitte. A 36 éves Jérémy Chardy valószínűleg profi pályafutása utolsó mérkőzését játszotta Wimbledonban.

Az esőszünet miatt nemcsak Fucsovics Márton mérkőzése szakadt félbe, hanem a többi külső pályán sem játszottak tovább, így Alcarazék meccsén kívül egyedül a szintén fedett centerpályán (Roger Federerrel a lelátón) folytatódott a küzdelem, ahol a női címvédő Jelena Ribakina és Shelby Rogers játszott. A harmadik helyen kiemelt kazah az első játszmát elbukta, de aztán fordított, így továbbment.

A pletykák szerint az eső miatt ma (kedden) már csak ezen a két pályán rendeznek mérkőzést, az egyesen Alcarazék után Onsz Dzsabur és Magdalena Frech találkozója következik.

WIMBLEDON (44.7 millió angol font, fű)
FÉRFI EGYES
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)
Alcaraz (spanyol, 1.)–Chardy (francia) 6:0, 6:2, 7:5
NŐI EGYES
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)
Jelena Ribakina (kazah, 3.)–Shelby Rogers 4:6, 6:1, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik