Billie Jean King-kupa: előnyben a magyarok az első egyes után a svédek ellen

Vágólapra másolva!
2023.04.15. 11:59
null
Szabanin Natália győzelmével előnyben a magyarok a svédek elleni első egyes után (Fotó: Dömötör Csaba)
Az első egyes után előnyben van a magyar válogatott a svédek elleni, tét nélküli mérkőzésen a tenisz Billie Jean King-kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában, miután szombaton Szabanin Natália három szettben legyőzte Jacqueline Cabaj Awadot.

 

A világranglistán 487. helyezett svéd játékos jobban kezdett magyar ellenfelénél, s bár Szabanin nagyobb csatára késztette, végül az első játszma 49 perc alatt Awadé lett. A folytatásban már-már úgy tűnt, hogy a svédek jutnak előnyhöz ezen a meccsen, de Awad 4-2-es vezetésénél Szabanin váltani tudott, komoly küzdelemben egyenlített, majd fordított és megnyerte a második szettet. A harmadik játszmában a világranglistán 249. magyar teniszező háromszor is elvette a rivális adogatását, és magabiztosan múlta felül Awadot. A mérkőzés 2 óra 22 percig tartott.

A szombatig tartó tornán Palágyi Miklós kapitány együttese kedden az egyiptomiak legyőzésével rajtolt, szerdán kikapott a házigazda törököktől, csütörtökön, illetve pénteken pedig nyert a lettek, majd a hollandok ellen. A körbeverések nyomán az élen hármas holtverseny alakult ki a magyar, a török és a holland együttes között, de az összevetésben a magyarok bizonyultak jobbnak, ezzel megnyerték az A-csoportot.

A két csoportgyőztes – a magyarok mellett a svédek – automatikusan továbbjutott a rájátszásba, de a pozíciók meghatározása miatt megmérkőzik egymással. A magyar válogatott – amint azt a hazai szövetség Facebook-oldala kiemelte – korábban még soha nem győzte le a svédeket, akikkel ötször, 1998-ban, 2009-ben, 2010-ben, 2012-ben és 2018-ban is találkozott már.

A két csoportmásodik rájátszást vív a harmadik továbbjutó helyért. A rájátszásból lehet bejutni a Billie Jean King-kupa jövő évi selejtezőjébe.

BILLIE JEAN KING-KUPA
EURO-AFRIKAI ZÓNA, I. CSOPORT
Eredmény (a viadal honlapja alapján):
A-csoport, döntő, állás az első egyes után:

Magyarország–Svédország 1–0
Szabanin Natália–Jacqueline Cabaj Awad 5:7, 6:4, 6:2

KÉSŐBB
Jani Réka–Kajsa Rinaldo Persson
Jani, Tóth Amarissa–Awad, Persson

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik