Jankovicsnak minden tudására szüksége volt a francia Cornet ellen

2007.09.01. 09:24
Jelena Jankovics és Serena Williams is óriási csatában tudott továbbjutni a közel húszmillió dollár összdíjazású amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) női egyesének harmadik fordulójából a pénteki játéknapon. Venus Williams és Justine Henin viszont játszi könnyedséggel lépett túl ellenfelén a legjobb tizenhat közé jutásért.
Jelena Jankovicsnak hatalmas kő esett le a szívéről a továbbjutás pillanatában
Jelena Jankovicsnak hatalmas kő esett le a szívéről a továbbjutás pillanatában
Jelena Jankovicsnak hatalmas kő esett le a szívéről a továbbjutás pillanatában
Jelena Jankovicsnak hatalmas kő esett le a szívéről a továbbjutás pillanatában

A harmadik kiemelt Jelena Jankovics rettetően meggizzadt a Roland Garros junior bajnoka, a francia tehetség Alize Cornet ellen.

A világranglista 96. helyezettje 13 nyerő ütésével sokkolta a szerb sztárt a nyitószettben, amelyet 6:4-re sikerült is elhódítania.

Jankovics azonban magához tért, s feljavuló játékával a második játszmában három, a harmadikban négy brékre volt képes ellenfelével szemben, így végül 4:6, 6:2, 6:3 arányú sikere után győztesen vonulhatott le a pályáról.

A kétszeres US Open-győztes Serena Williamsnek is meg kellett szenvednie a győzelemért az orosz Vera Zvonarjeva ellen. A kilencedik Grand Slam-sikerére hajtó, nyolcadik kiemelt amerikai egy perc híján két órás mérkőzésen tudta csak felülmúlni az amerikai nyílt teniszbajnokságon 2003-ban negyeddöntőig jutó oroszt. A nyolcaddöntőben a francia Marion Bartoli lesz Serena Williams ellenfele.

Nővére, az idei Wimbledon-győztes Venus Williams is kellemetlen ellenfelet kapott az ukrán Alona Bondarenko személyében, ez azonban egy cseppet sem zavarta Venust, aki magabiztosan 6:1, 6:2-es győzelemmel menetelt a legjobb 16 közé, ahol Ana Ivanovics vár rá.

A háromszoros US Open-győztes Wiilliams idén Wimbledonban éppen a szerbek reménységén keresztül jutott a döntőbe, tehát mindenképpen parázs meccsre van kilátás.

AMERIKAI NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG, KEMÉNY PÁLYA, 19,653 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS

NŐI EGYES, 3 FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Justine Henin (belga, 1.) – Jekatyerina Makarova (orosz) 6:0, 6:2
Dinara Szafina (orosz, 15.) – Ahsha Rolle (amerikai) 6:4, 6:3
Serena Williams (amerikai, 8.) – Vera Zonarjeva (orosz, 27.) 6:4, 7.6 (7-4)
Jelena Jankovics (szerb, 3.) – Alize Cornet (francia) 4:6, 6.2, 6:3
Venus Williams (amerikai, 12.) – Alona Bondarenko (ukrán) 6:1, 6.2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik