Marija Sarapova drámai csatában győzte le Patty Schnydert

Vágólapra másolva!
2007.06.03. 20:21
Marija Sarapova hatalmas csatában, bő két és fél óra alatt legyőzte a svájci Patty Schnydert a francia nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében. Mindkét játékos borzasztóan adogatott a döntő játszmában, de végül az orosz szépség törte meg az „átkot”, és megnyerte a mérkőzést. A második helyen kiemelt versenyző ellenfele a Szávay Ágnest is búcsúztató Anna Csakvetadze lesz.
Marija Sarapova hatalmasat küzdött, és bejutott a negyeddöntőbe
Marija Sarapova hatalmasat küzdött, és bejutott a negyeddöntőbe
Marija Sarapova hatalmasat küzdött, és bejutott a negyeddöntőbe
Marija Sarapova hatalmasat küzdött, és bejutott a negyeddöntőbe

Az első játszmában a második helyen kiemelt versenyzőt könnyedén győzte le Schnyder, hiszen harminckilenc perc alatt nyerte ezt a felvonást Sarapova ellen, aki rengeteget hibázott. Hiszen ez idő alatt az orosz húsz ki nem kényszerített hibát ütött, ráadásul hat bréklabdájából csupán egyet tudott megnyerni.

A másodikban feljavult az orosz szépség játéka, jóval kevesebbet hibázott, és hozta is a játszmát 6:4-re negyvenegy perc alatt.

A döntő szettben Sarapova rögtön az elején elbukta az adogatását, azonban rögtön vissza is vette a svájci brékelőnyét, amellyel egyenlített, majd hozta szerváit és a vezetést is átvette.

Ezután mindkét játékos elnyerte a másik adogatását egyszer, majd miután Schnyder hozta a szerváit, és ezzel kiegyenlített. (4:4)

Sarapova adogathatott, de a tizennegyedik helyen kiemelt versenyző három labdamenetet is megnyert, és a svájci második bréklabdájánál az orosz hibázott, így Schnyder átvette a vezetést, és adogathatott a mérkőzésért.

Ezzel a lehetőséggel azonban nem tudott élni a svájci versenyző, és a két játékos 7:7-es állásig egyszer sem tudta megnyerni saját szerváit. Végül Sarapova törte meg ezt a sorozatot, és átvette a vezetést, majd újra brékelt, és végül 9:7-re megnyerte a szettet és bejutott a negyeddöntőbe.

A harmadik fordulóban a korábbi világelső Amelie Mauresmót búcsúztató Lucie Safarova három játszmában kapott ki a kilencedik helyen rangsorolt Anna Csakvetadzétől.

A második körben a magyar Szávay Ágnest is búcsúztató orosz versenyző nyerte az első játszmát 6:4-re. A másodikban azonban valamiért visszaesett a teljesítménye, így a huszonötödik helyen kiemelt cseh teniszezőnő ezt a felvonást 6:0-ra nyerte.

A döntő játszmában aztán újra magára talált Csakvetadze, és könnyedén hozta ezt a szettet 6:2-re, így ő került a legjobb nyolc közé, ahol Marija Sarapovával találkozik majd.

FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (ROLAND GARROS)

NŐK, NYOLCADDÖNTŐ
Csakvetadze (orosz, 9.) - Safarová (cseh, 25.) 6:4, 0:6, 6:2
Sarapova (orosz, 2.) - Schnyder (svájci, 14.) 3:6, 6:4, 9:7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik