Téli olimpia: Kanada is kiesett, Eb lett a hokitornából

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.02.16. 17:02
null
Szó szerint és képletesen is kiütötték a kanadaiakat a svédek (Fotó: AFP)
Zárásként Svédország és Kanada mérte össze az erejét a Pekingben zajló téli olimpia jégkorongtornájának negyeddöntőjében. Az összecsapást az előbbiek nyerték meg, s mivel az Egyesült Államok után Kanada is búcsúzott, így a legjobb négy között csak európai válogatottak maradtak.

 

Túl sok eseményt nem hozott az első két játékrész, talán ennek is köszönhető, hogy bruttó fél-fél óra alatt le is pörgött mindkét harmad. Legfeljebb a három-három emberelőny hozott némi izgalmat, egészen az 51. percig, amikor viszont egy eladott korongra csaptak le a svédek, Lucas Wallmark pedig a jobb felső sarokba bombázott. Matt Tomkins kapust becsapta, hogy a korong megpattant az egyik védő ütőjén (1–0). Innentől kezdve beindultak az észak-amerikaiak, de hiába jött le több mint két perccel a vége előtt a kapusuk, újabb korongszerzés után Anton Landeraz üres kapuba talált(2–0). 110 másodpercük maradt a kanadaiaknak az egyenlítésre, és ekkor be is szorították a svédeket, volt több kapu előtti kavarodás és helyzet is, de az európaiak hálóőre, Lars Johansson állta a sarat, így nem változott az eredmény.

A svédek az elődöntőben az oroszokkal játszanak, míg a másik ágon Finnország és Szlovákia méri össze erejét. Érdekes, hogy az oroszokon kívül a másik három csapat egy csoportban szerepelt a tornán.

JÉGKORONG, FÉRFI NEGYEDDÖNTŐ

Svédország–Kanada 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)
Korábban
Egyesült Államok–Szlovákia 2–3 – büntetőkkel
Orosz csapat–Dánia 3–1
Finnország–Svájc 5–1

Az elődöntőben (február 18., péntek)
5.10:
Finnország–Szlovákia
12.10: Orosz csapat–Svédország

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik