Téli olimpia: az oroszok hozták a kötelezőt a hokitornán, kiejtették a dánokat

Vágólapra másolva!
2022.02.16. 09:09
null
Nyesztyerov (középen) óriási bombája bizonyult a győztes gólnak (Fotó: AFP)
A Pekingben zajló téli olimpia férfi jégkorongtornájának második negyeddöntőjében a címvédő Orosz csapat igen csak szoros mérkőzésen tudta felülmúlni az olimpiai újonc dán válogatottat.

A két csapat már a csoportkörben is találkozott egymással, s az oroszoknál akkor sem szakadt ki a gólzsák, hiszen csak 2–0-ra győzték le a dánokat. Az első harmadban ezúttalvalósággal felborult a pálya, az oroszok 18 (!) kapura lövéssel próbálkoztak – a dánoktól csupán egy kísérletet regisztrálhattunk –, ám csupán egy alkalommal kapitulált Sebastian Dahm kapus: Vagyim Sipacsov szemfüles góljával került előnybe a címvédő.

A középső játékrész elején aztán váratlanul egyenlítettek a dánok: Frans Nielsen használt ki egy emberelőnyt. A harmad második felében Nyikita Nyesztyerov valami embertelen nagy bombagóllal válaszolt: a korong a felső vasat érintve vágódott a kapuba, majd a hálóban középen elhelyezett kameráról messzire kipattant – néhány pillanatig maguk az oroszok sem hitték el, hogy bent volt a korong.

A harmadik húsz percre már felszabadultabban játszottak a dánok, olykor-olykor közel jártak az egyenlítéshez, míg az oroszoknak sokáig nem akart összejönni a megnyugtató harmadik találat megszerzése: végül négy perccel a vége előtt Vjacseszlav Vojnov emberelőnyben szánta el magát lövésre, Dahm kapus elől takarták a kilátást, esélye sem volt hárítani a bal felsőbe helyezett pakkot. A dánok az utolsó két percre lehozták ugyan Dahmot, de nem sikerült egyenlíteniük, így az orosz csapat került az elődöntőbe.

TÉLI OLIMPIA, PEKING
JÉGKORONG, FÉRFIAK
NEGYEDDÖNTŐ
Orosz csapat–Dánia 3–1
(1–0, 1–1, 1–0)

KÉSŐBB
9.40:
Finnország–Svájc
14.10: Svédország–Kanada

KORÁBBAN
Egyesült Államok–Szlovákia 2–3
(1–1, 1–0, 0–1, 0–0, 0–1) – szétlövéssel

NŐI BRONZMÉRKŐZÉS
12.30:
Finnország–Svájc

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik