Olimpiai pontszerző a magyar gyorskoriváltó! - összefoglaló

MAROSI GERGELY, PÓR KÁROLY (de.), CSERHÁTI ZOLTÁN (du.)MAROSI GERGELY, PÓR KÁROLY (de.), CSERHÁTI ZOLTÁN (du.)
Vágólapra másolva!
2014.02.18. 07:30
null
Ennyin múlott: Svendsen majdnem korán ünnepelt, de Fourcade hiába vágódott be a célba (Fotó: Reuters)
Pozitívan zárult magyar szempontból a téli olimpia egyik legfontosabb napja: Torino és Vancouver után ismét pontszerző a rövid pályás gyorskorcsolyasport, a női 3000 méteres váltó a B-döntőben 3. lett, ám, miután a fináléban Kínát kizárták, Magyarország pontszerző helyen végzett! Összefoglalónkból az is kiderül, melyik nagyhatalom szerzett kedden két aranyat, mi a férfi hokitorna negyeddöntőjének párosítása, és mi történt a Pussy Riot tagjaival!

+++
RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA: HEIDUM BERNADETTET kizárták, LIU SHAOLIN SÁNDOR kiesett, KNOCH VIKTOR továbbjutott, pénteken, a negyeddöntőben folytatja.
A NŐI VÁLTÓ HATODIK (Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra összeállításban), miután a B-döntőben 3. lett, az A-döntőben viszont kizárták Kínát.
• ALPESI SÍ: NŐI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁSBAN TINA MAZE NYERT, MIKLÓS EDIT 34., BERECZ ANNA 48.
• SÍLÖVÉSZET: A FÉRFI 15 KILOMÉTERES TÖMEGRAJTOS VERSENYT A NORVÉG EMIL HEGLE SVENDSEN NYERTE CÉLFOTÓS FINISBEN A FRANCIA MARTIN FOURCADE ELŐTT.
• ÉSZAKI ÖSSZETETT: KETTŐS NORVÉGSIKER A GUNDERSEN NAGYSÁNC-VERSENYBEN.
• A HARMADIK HOLLAND TRIPLÁZÁS A FÉRFI GYORSKORCSOLYÁZÓKNÁL: 10 000 M-ENJORRIT BERGSMA AZ OLIMPIAI CSÚCCSAL KÉT HONFITÁRSÁT ELŐZTE MEG.
• A FÉRFI HOKITORNA NEGYEDDÖNTŐJÉBE MA BEJUTOTT VÁLOGATOTTAK: SZLOVÉNIA, OROSZORSZÁG, LETTORSZÁG ÉS CSEHORSZÁG
• NAPI BOTRÁNY: A PUSSY RIOT KÉT TAGJÁT ELŐÁLLÍTOTTÁK SZOCSIBAN.

• AZ EDDIGI GYŐZTESEK ÉS AZ ÉREMTÁBLA
• A TELJES PROGRAM ITT!
• A TELEVÍZIÓS PROGRAM ITT!
+++

21.10 BÚCSÚZÓUL EXTRÉM GYÓGYFÜRDŐ. A kanadai Heather Moyse különös módszerrel hangolt a női kettes bobosok versenyére, amelyen a keddi nap után a második helyen áll társával. Nem talált fürdőkádat szálláshelyén, ezért egy zöld kukában készített forró gyógyfürdőt. Twitter-bejegyzéséből kiindulva élvezte a helyzetet, azonban, ha lehet, önök ma este ne ezt a módszert válasszák lazításul! Búcsúzik mára az élő olimpiai hírfolyam délutáni kommentátora, Cserháti Zoltán. A téli olimpiás híreken dolgozó munkatársak – Hegyi Tamás, Izsányi Szabolcs, Karádi Zoltán, Kerényi Ervin, Rácz Péter – és a délutáni szerkesztő, Krasz Emil nevében is kívánok jó éjszakát! Holnap várjuk önöket újra!

Laza kukázás az olimpiai éremesélyestől
Laza kukázás az olimpiai éremesélyestől


20.57 EZ VÁRHATÓ HOLNAP. Fókuszban a hódeszkások, alpesi sízők, sífutók és a sílövők vegyes váltói, egy magyarral, az olimpián szerdán bemutatkozó Farkas Norberttel. És jönnek a vérre menő hokimeccsek, következik a negyeddöntő!

TÉLI OLIMPIA, A SZERDAI PROGRAM
06.00HódeszkaFérfi és női párhuzamos óriás-műlesiklásselejtező
08.00–10.00Alpesi síFérfi óriás-műlesiklás1. futamFarkas Norbert
09.00–11.30JégkorongFérfiaknegyeddöntőSvédország–Szlovénia
10.00HódeszkaFérfi párhuzamos óriás-műlesiklásdöntő
10.00HódeszkaNői párhuzamos óriás-műlesiklásdöntő
10.15–11.15SífutásFérfi és női csapatsprintselejtező
11.00–14.00CurlingNőkelődöntőNagy-Britannia–Kanada, Svédország–Svájc
11.30–13.00Alpesi síFérfi óriás-műlesiklás2. futamFarkas Norbert
12.45–13.45SífutásNői csapatsprint (klasszikus)döntő
12.45–13.45SífutásFérfi csapatsprint (klasszikus)döntő
13.30–16.00JégkorongFérfiaknegyeddöntőFinnország–Oroszország
14.30–16.30GyorskorcsolyaNői 5000 méterdöntő
15.30–17.00SílövészetVegyes váltódöntő
16.00–20.30MűkorcsolyaNőkrövid program
16.00–19.00CurlingFérfiakelődöntőKanada–Kína, Svédország–Nagy-Britannia
17.15–19.15BobNői kettes3-4. futam
18.00–20.30JégkorongFérfiaknegyeddöntőKanada–Lettország
18.00–20.30JégkorongFérfiaknegyeddöntőEgyesült Államok–Csehország

20.40 AZ OLIMPIA LEGSPORTSZERŰBBJEI. Az olimpián eddig történt sportszerű cselekedetekért adott át díjakat kedden Szocsiban Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke. A szervezet közleménye szerint kitüntetésben részesült Tracy Barnes amerikai sílövő, aki ikertestvére, Lanny javára lemondott a részvételről, a kanadai sífutóedző, Justin Wadsworth, aki lécet adott a törött léccel versenyző orosz riválisnak, valamint az orosz sífutócsapat, amely felajánlotta a németeknek a saját, léceket előkészítő gépét, mivel a vendégeké tönkrement. „Folyamatosan figyeljük az eseményeket – mondta Kamuti Jenő –, azon belül is különösen a fair play szellemében történt eseteket. A sport nemzetközi közösségétől sokszor kapunk jelzéseket, így volt ez már az olimpia első napjaiban is.”

20.36 VÁRTÁK MÁR, UGYE? KI A NAP CSAJA? Íme, a mai jelöltjeink: Heidum Bernadett, Heather Moyse és Viona Harrer. A tegnapi győztes – talán nem meglepő módon – Vanessa Mae lett. INFÓ, EREDMÉNYEK, GALÉRIA ÉS SZAVAZÁS ITT!

20.29 A MAI DOBOGÓSOK. AZ EDDIG ÖSSZES ÉRMESTÉS AZ ÉREMTÁBLÁT ITT TALÁLJA!

Rövid pályás gyk.Női 3000 m-es váltó
(6. Magyaro.)
Dél-Korea
KanadaOlaszország
HódeszkaFérfi krosszVaultier
(Franciaország)
Oljunyin
(Oroszország)
Deibold
(Egy. Államok)
SílövészetFérfi 15 km tömegrajtosSvendsen
(Norvégia)
M. Fourcade (Franciaország)
Moravec
(Csehország)
Alpesi síNői óriás-műlesiklás
(34. Miklós,
48. Berecz)
Maze
(Szlovénia)
Fenninger
(Ausztria)
Rebensburg (Németország)
Északi összetettGundersen-versenyGraabak
(Norvégia)
M. Moan
(Norvégia)
Riessle
(Németország)
GyorskorcsolyaFérfi 10 000 méterBergsma (Hollandia)
Kramer (Hollandia)B. de Jong
(Hollandia)
SíakrobatikaFérfi félcsőWise
(Egyesült
Államok)
Riddle
(Kanada)
Rolland
(Franciaország)

20.27 AZ EGYÉNI GYŐZTES NÉLKÜL SPRINTELNEK HOLNAP A NORVÉGOK. A női sífutók szerdai csapatsprintjében összecsap majd a lengyel Justyna Kowalczyk és a norvég Marit Björgen is. Érdekesség, hogy az északiak nem nevezték az egyéni sprintet megnyerő Maiken Caspersen Fallát, csak az ezüstérmes Ingvild Flugstad Östberget. A férfiaknál az egyéni sprintben aranyérmes Ola Vigen Hattestad társa az ebben a számban címvédő Petter Northug lesz. míg a svájci párost Szocsi kétszeres bajnoka, Dario Cologna és öccse, Gianluca alkotja majd.

20.23 VÉGEREDMÉNY:Csehország–Szlovákia 5–3. A holnapi negyeddöntőben tehát: Svédország–Szlovénia, Finnország–Oroszország, Kanada–Lettország, Egyesült Államok–Csehország. RÉSZLETEKITT!

20.21Csehország–Szlovákia 5–3! Plekanec eldöntötte üres kapura!

20.20 VÉGEREDMÉNY: Svájc–Lettország 1–3. LETTORSZÁG A NYOLC KÖZÖTT!

20.20 Cseh kapuvas után szlovák kiállítás. Egy perc van hátra, innét alighanem már csak a csehek ronthatják el.

20.15 LETTORSZÁG MEGY A NYOLC KÖZÉ! Svájc–Lettország 1–3. Darzins a második gólját szerezte, ez már üres kapura ment kereken egy perccel a vége előtt.

20.10 Svájc–Lettország 1–2. Videózott a játékvezető egy lett kapura lövés után, de a vasról jött ki a korong. Három perc van vissza.

20.06 DOMRACSEVA NÉLKÜLI VEGYES VÁLTÓ. Az olimpián három aranyérmet szerző fehérorosz Darja Domracseva nem lesz ott a sílövők szerdai vegyes váltójában, ez derült ki a versenyszám nevezési listájából. Sztárokból azonban így sem lesz hiány, hiszen Szocsi bajnokai közül nevezték a norvég Ole Einar Björndalent és Emil Hegle Svendsent, a francia Martin Fourcade-ot és a szlovák Anastasiya Kuzminát is.

20.00 ÉS MÁR CSAK MÍNUSZ EGY! Csehország–Szlovákia 4–3! Rosszul cseréltek a csehek, Sekera gyorsan indít, Bartovic passzol, Surovy a befejező.

19.59Csehország–Szlovákia 4–2. Marián Hossá duplázott, egy kipattanó korongot ütött be. Bő 12 percük maradt a szlovákoknak.

19.48 REPÜLŐ ÜZEMMÓDBAN A KAPITÁNYOK. A finn női hokiválogatott szövetségi kapitánya mellett ma a német szakvezető is bejelentette távozását. Peter Kathan 11 évig irányította a Szocsiban 7. helyen végzőt német csapatot.

19.39 BORKAI ZSOLT GRATULÁCIÓJA A RÖVID PÁLYÁS VÁLTÓNAK. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke levélben gratulált a 3000 méteren pontszerző helyen végző rövid pályás gyorskorcsolyaváltónak. „A sikeretek több szempontból is tanulságos, értékes és megbecsülendő. Az elmúlt hetekben nem csak a jégen, a riválisokkal kellett megküzdenetek. Tapasztalhattátok, milyen az, amikor valaki a média érdeklődésének a középpontjába kerülve kell, hogy készüljön pályafutása legfontosabb megmérettetésére.Örülök, hogy megmutattátok, képesek vagytok csapatként a maximumot kihozni magatokból!” – olvasható az üzenetben. A teljes levelet itt olvashatja!

19.33 WISE AZ ÉLEN MARADT, OLIMPIAI BAJNOK! Az első sorozat után is az élen álló amerikai David Wise győzött a férfi síakrobaták félcsőversenyében! A második a kanadai Mike Riddle, a harmadik a francia Kevin Rolland lett. RÉSZLETEK ITT!

19.31 A 2. harmad után: Csehország–Szlovákia 4–1.

19.29 Csehország–Szlovákia 4–1. 1:03-mal a harmad vége előtt Marián Hossá szépített Michal Handzus szép előkészítése után. A 2. harmad után: Svájc–Lettország 1–2.

19.24 Csehország–Szlovákia 4–0. Andrej Sekera adta el a korongot, Roman Cervenka csapott le, elviharzott, majd nagyon finom cse után emelt a keresztvas alá. Nagy bajban a szlovákok!

19.20Svájc–Lettország 1–2. Reto Suri passza után Martin Plüss nem találta el jól a pakkot, de az így is a bal alsóban kötött ki.

19.15 AZ OLIMPIA UTÁN ITT A TÉL IS. Az elmúlt napok vidám, napsütkérezős képei után kedden szokatlan fotók érkeztek Szocsiból: hóban fújtató versenyzők, jégtől fájós esések, fázós szurkolók. NAPI GALÉRIA!

19.12 Nem változott az eredmény a hokimeccseken. A lettek időt kértek, a csehek előnyben voltak, de gól nem született.

A szlovákok az első harmadban legfeljebb erőlködésben voltak jobbak a cseheknél (Fotó: Action Images)
A szlovákok az első harmadban legfeljebb erőlködésben voltak jobbak a cseheknél (Fotó: Action Images)

19.05 KANADAI BOTLÁS, AMERIKAI VEZETÉS. Az első sorozat után a selejtezőt a második helyen záró David Wise áll az élen a síakrobaták félcső döntőjében. Az amerikai versenyző 92 pontot kapott gyakorlatára. A második a francia Kevin Rolland, a harmadik pedig az új-zélandi Josiah Wells, míg a selejtezőt az élen záró kanadai Justin Dorey rontott, de a második sorozatban javíthat, hiszen a két sorozat jobbik pontszáma számít a végeredménynél.

18.54 LÉGY GYORSABB, MINT A FIÚK! Szocsiba az Egyesült Államok érkezett a legnépesebb küldöttséggel, benne az egyik legfényesebben ragyogó csillag az a Mikaela Shiffrin, aki kedden a női óriás-műlesiklók versenyében az ötödik helyet szerezte meg, de pénteken ismét rajthoz áll. Élete első olimpiáján versenyez, mindössze 18 éves, a tengerentúli sajtó figyelmét csinos külalakja és teljesítménye mellett egy sisakjára írt betűkombináció is felkeltette. A titok természetesen nem sokáig maradt titok – részletek itt!

18.41 Az első harmad után: Csehország–Szlovákia 3–0.

18.37 Csehország–Szlovákia 3–0. David Krejcí bombázott előnyből a jobb felsőbe, óriási gól. Eddig nagyon sima. Az első harmad után: Svájc–Lettország 0–2.

18.31 A NAP UTOLSÓ DÖNTŐJE. A legjobb tizenkettő mutathatja be a gyakorlatát a síakrobaták félcső fináléjában, a két gyakorlat közül a jobb számít.

18.26 Svájc–Lettország 0–2. Lauris Darzins korongja Jonas Hiller válláról pattant a kapuba. Először van a svájciak meccsén két gól.

18.19 Csehország–Szlovákia 2–0. Plekanec szólózott egy jó kiugratás után, de a korong kipattant a vasról, Roman Cervanka azonban érkezett, és a kapuba pofozott. Svájc–Lettország 0–1. Ezúttal az egygólos meccs nem lesz jó a svájciaknak... Oskars Bartulis szerzett vezetést a baltiaknak.

18.16 Csehország–Szlovákia 1–0. Nem tudott tisztázni a saját kapuja elől a szlovák védelem, Ales Hemsky elé került a korong, ő pedig közelről a kapuba emelt.

18.11 TARTJA ELŐNYÉT A TEAM USA 1. A második futam után is az amerikaiak egyes csapata vezet a női kettes bobosok versenyében. Elana Meyers és Lauryn Williams újabb rajtrekordot felállítva már 23 századmásodperccel vezet a kanadaiak egyes csapata előtt. A harmadik helyen álló amerikai kettes csapat hátránya már több mint fél másodperc. Szerdán újabb két futammal zárul majd a versenyszám.

18.03 ELKEZDŐDÖTTEK AZ ESTI MECCSEK. Két hely kiadó még a férfi hokitorna negyeddöntőjében, Svájc Lettországgal, Szlovákia Csehországgal harcol érte.

18.00 TWITTEREN IS DÚL A HARC. Egy érdekes angol nyelvű, de könnyen értelmezhető infografika arról, hogy az olimpia kezdetével miként pörgött fel az olimpiai láz. Úgy tűnik, a kanadaiak képesek lenyomni akár az amerikaiakat is, de eredményeikhez képest a britek is szépen rajta vannak a témán, akárcsak az ausztrálok és a finnek.

17.53 JÖN A NAP HAJRÁJA. Egy döntő, a síakrobaták férfi félcső száma van még hátra, bő fél óra múlva kezdődik, illetve két fontos férfi hokimeccs, a cseh–szlovák és a lett–svájci, továbbá zajlik a női bobkettesek 2. futama.

17.43 MOST BELEFÉR EGY KIS PALACSINTÁS NUTELLA. Heidum Bernadett hangulata a keserűségből átcsapott boldogságba. A mob.hu vidám hangvételű interjúját megtekintheti alább!

17.22 EZ A LETARTÓZTATÁSOK NAPJA. Az orosz rendőrök egy olasz melegjogi aktivistát is őrizetbe vettek Szocsiban. Vladimir Luxuria korábban az olasz parlament tagja volt a kommunista párt tagjaként. A televíziós személyiség, a transzvesztitizmus élharcosa az egyik hokimeccsre próbált hiába bejutni. Luxuria egyébként korábban állította már egyszer azt, hogy a rendőrök őrizetbe vették, de akkor a rendőrség tagadta azt.

17.01 AMERIKAI VEZETÉS NŐI BOBBAN. Az első futam után az amerikai egyes csapat – Elana Meyers és Lauryn Williams – új toló- és pályacsúcsot elérve vezet 13 századdal a kanadai egyes és 19-cel az amerikai kettes csapat előtt a női kettes bobosok versenyében. Ma még egy futamot rendeznek, majd szerdán kettőt, azt követően lesz a bajnokavatás.

16.57 DOREY A LEGJOBB A SELEJTEZŐBEN. A második forduló után sem változott a helyzet félcsőben, azaz a kanadai Justin Dorey lett a selejtező legjobbja az amerikai David Wise és a francia Benoit Valentin előtt. A 18.30-kor kezdődő tizenkettes döntőbe három-három kanadai, francia és új-zélandi versenyző mellett két amerikai és egy finn jutott be.

16.51 A 4–0-S SIKER UTÁN LEMONDOTT A FINN NŐI HOKIVÁLOGATOTT KAPITÁNYA. „A legjobb hatvan percünk volt ez európai csapat ellen az olimpián – nyilatkozta az oroszok elleni meccs vége után Mika Pieniniemi, aki egy év után távozik a nemzeti csapattól. – Ez volt az utolsó meccsem a válogatott élén, és az utolsó pár perc nagyon érzelmes volt. Biztos vagyok benne, hogy a csapat jó edzőt kap, és új, fiatal játékosaink lesznek.” A finn válogatott eddig mindig a legjobb négyben végzett az ötkarikás játékokon Szocsi előtt, azaz ez az ötödik hely a válogatott legrosszabb eredménye.

16.43 KRAMER NEM BÍRTA A VÉGÉT, HÁRMAS HOLLAND DOBOGÓ 10 000 M-EN. Sven Kramer nagy tempóban kezdett, sokáig három mp-es előnyben volt Jorrit Bergsmával szemben, de a végét nem bírta, 4.57-tel alulmaradt. A dél-koreai nem tudta befogni Bob de Jongot, így ismét három holland a dobogón, akárcsak 5000-en és 500-on. Szinte ciki holland gyorskorcsolyázóként hazamenni érem nélkül Szocsiból. A RÉSZLETEKRŐL ITT OLVASHAT!

Bergsma olimpiai csúcsa bajnoki címet ért (Fotó: Action Images)
Bergsma olimpiai csúcsa bajnoki címet ért (Fotó: Action Images)

16.40 KIENGEDTÉK A PUSSY RIOT-TAGJAIT. A rendőrség több más személlyel együtt kihallgatta őket az állítólagos rablási ügyben, négy órát töltöttek a fogdában, majd színes maszkokkal a fejükön távoztak onnét. „Fizikai erőt alkalmaztak ellenünk, legyőztek minket. A tény, hogy erőszakot alkalmaztak, borzalmas. Zúzódásaink és karmolásaink vannak” – mondta az AFP-nek Nagyezsda Tolokonnyikova.

16.24 ÚJ OLIMPIAI CSÚCS 10 000 MÉTEREN! Jorrit Bergsma 12:44.45-ös időeredménnyel taszította le a képzeletbeli első helyről Bob de Jongot a gyorskorcsolyázóknál, így már biztosan dobogós. Egy pár van hátra a dél-koreai Li Szong Hunnal és Sven Kramerrel. A RÉSZLETEKRŐL ITT OLVASHAT!

16.21 HANGOSKODÓ ROMÁN VEZETŐ. Visszafizettetné Octavian Morariu, a román olimpiai bizottság elnöke Miklós Edittel azt a pénzt, amit Magyarországra való áttelepedése előtt a román állam elköltött a felkészülésére. Morariu felháborodásának adott hangot amiatt, hogy a csíkszeredai születésű Miklós Edit – aki 2010-ig román színekben versenyzett – „elfelejtette, honnan indult", és a romániai felkészülési feltételeket bírálta. További részleteket itt olvashat!

16.09 KEMÉNY DOLOG ÁM A FÉLCSŐ! Rowan Cheshire, a britek síakrobata félcsőversenyzője vasárnapi edzésbalesete után nem indulhat el a csütörtöki versenyen. „Nagyon csalódott vagyok. Úgy éreztem, hogy szezonbeli legjobb formámban érkeztem Szocsiba, de elbuktam a trükkökön” – írta a Twitteren, és hogy miért ilyen csalódott, az alighanem látszik is az ábrázatán. Cheshire ugyanakkor pozitívan tekint a jövőbe: határozott célja, hogy 2014-ben ott legyen Pjongcsangban.

15.50 A FÉLCSŐ SELEJTEZŐJÉNEK FELÉNÉL. A kanadai Justin Dorey vezet a férfi síakrobaták félcső versenyszámának selejtezőjében, az első forduló után. Minden versenyző két gyakorlatot mutat be, s a jobbik pontszám számít majd a továbbjutásnál. A második az amerikai David Wise, a harmadik pedig pillanatnyilag a francia Benoit Valentin.

15.46 HOLLAND AZ ÉLEN. Bob de Jong átvette a vezetést a gyorskorisoknál, 7:07-tel előzte meg Beckertet. Az utolsó két pár következik.

15.44 VÉGEREDMÉNY:Oroszország–Norvégia 4–0. A házigazda a negyeddöntőben Finnországgal találkozik. A RÉSZLETEKRŐL ITT OLVASHAT!A nőknél: Finnország–Oroszország 4–0. Michelle Karvinen duplázott a záró harmad elején. A finneké az 5. hely!

15.42 Oroszország–Norvégia 4–0. Alekszej Tyerescsenko is betalált, már egyenlő létszámnál.

15.41 Oroszország–Norvégia 3–0. Alekszandr Radulov üres kapura eldöntötte 1:07-tel a vége előtt.

15.39 Norvég időkérés, 2:16 van hátra, lemegy majd a kapus.

15.29 Oroszország–Norvégia 2–0. Alekszandr Ovecskin indult meg szólóban, ám Mathis Olimb hátulról bevetődve megzavarta, így az orosz nem tudott kapura lőni. A visszajátszásból az is kiderült, nem volt szabályos a norvég akciója, ezért büntető járt volna. Amúgy 7:3 a kapura lövési arány a harmadban a norvégoknak.

15.26 NÉMET VEZETÉS FÉRFI GYORSKORCSOLYA 10 000 MÉTEREN. Összesen hét pár fut a versenyszámban, négyen vagyunk túl, és egyelőre a német Patrick Beckert áll az élen az új-zélandi Shane Dobbint megelőzve. A hátralévő három futam mindegyikében van egy holland.

15.15 KESZLER NAGYON SAJNÁLJA. „Kicsit már jobb, de még mindig el vagyok keseredve – mondta a rövid pályás gyorskorcsolyázó, Keszler Andrea , aki csak a verseny után egy jó órával, már átöltözve nyilatkozott. – Persze benne van az esés ebben a sportágban, de én estem el, csak magamat hibáztathatom. Később biztos értékelni fogom ezt a hatodik helyet, de most is úgy gondolom, sokkal előrébb is végezhettünk volna." Heidum Bernadet elmondta azt is: a jövőben nem ünnepli meg a névnapját! További nyilatkozatok a csapat többi tagjától itt!

15.05 POIROT-VAL AZ ARANYRA. Lizzy Yarnold elmesélte, milyen vidáman telt az aranyérmet hozó szkeletonversenye előtti idő, mert lazításként Poirot-történeteket nézett a szállodában.

14.52 Vége a 2. harmadnak: Oroszország–Norvégia 2–0. A nőknél: Finnország–Oroszország 2–0. Az oroszok nőknek van még fél perc emberelőnye a 3. harmad elején.

14.49Oroszország–Norvégia 2–0. Ismét Radulov teremtett veszélyt, de az ő korongja még kijött a kapuvasról, Ilja Kovalcsuk viszont villámgyorsan lecsapott, és közelről a kapuba piszkált. Bő két perc van vissza a harmadból.

14.44 70-ESSEL 34. – EZ JÓ! „Hetvenes rajtszámmal lettem 34., ez azt mutatja, hogy jól szerepeltem. Meg vagyok elégedve a meneteimmel, főleg a másodikkal, mert ott már időben sem maradtam el olyan sokkal a legjobbaktól” – mondta a ma óriás-műlesiklásban versenyző Miklós Edit, aki elárulta, nagyon zavaró volt az eső, mert attól felpuhult a pálya és minél később jött valaki, annál rosszabb körülmények között kellett versenyeznie, ezért is értékeli jónak – rajtszámát tekintve – a helyezését. (MTI)

14.41 Oroszország–Norvégia 1–0. Kezdenek felpörögni a hazaiak, ebben a harmadban már háromszor annyit lőttek kapura (12:4), Radulov játszik talán a legveszélyesebben, de Lars Haugen több nagy védést bemutatott.

14.28 SZLOVÉNIA: IRÁNY AZ ARANY! A szlovén válogatott – amelyiknek az A-csoportban sem könnyű a megkapaszkodás –, Ausztria legyőzésével bejutott az olimpia legjobb nyolc csapata közé, és az öröm annyira eluralkodott a csapaton, hogy azt sem tartják elképzelhetetlennke, hogy tovább menetelnek Szocsiban. „Az olimpia előtt egy ponttal is elégedettek lettünk volna, de most, most irány az arany!” – adta ki a jelszót a mérkőzésen gólt szerző Sabahudin Kovacevic.

14.24 Oroszország–Norvégia 1–0. Vezet a házigazda a 24. percben. Alekszandr Radulov kerülte meg a kaput, majd kanalazott visszafelé, a korong pedig egy védő korcsolyáján megpattanva a gólvonalon túl kötött ki.

14.13 NEMZETKÖZI KÉZILABDATORNA HELYETT TÉLI OLIMPIA. Ezt a döntést kellett meghoznia a görög Sophia Rallinak, aki az 58. helyen végzett a mai óriás-műlesiklásban. A 25 éves lány az ikertestvérével kézilabda-játékvezetőként működik, miután – ahogy ő mondta – a sportág megfertőzte az életét –, és már elérte a nemzetközi szintet, februárra Svédországba kaptak például meghívást, de Sophiának nehéz döntést kellett hoznia, és lemondta, hogy ott lehessen Szocsiban. „Tizenhét évnyi kemény munka és intenzív edzések után, és azt követően, hogy több éven át sorozatban görög bajnok voltam, másodszor képviselhetem hazámat a téli olimpiai játékokon, ahol remélem, hogy jó helyezést tudok elérni” – mondta még a verseny előtt Ralli, akinek a sport teszi ki az életét, hiszen a Görögországban a helyi TF-re jár, ráadásul a partiőrség tagjaként dolgozik.

14.05 Az 1. harmad után: Oroszország–Norvégia 0–0. Az oroszok visszafogottan teljesítettek az első harmadban, a kapura lövési arány mindössze 7:6, és a végén a norvégok többször is veszélyeztettek. A nőknél: Finnország–Oroszország 2–0. Linda Välimäki és Riikka Välilä szerzett vezetést a finneknek a harmad második felében.

13.52 Emberelőnyben voltak a norvégok, az oroszok keresik magukat, de kihúzzák a hátrányt.

13.30KEZDŐDIK A JÉGKORONG. A férfiaknál a házigazda Norvégiával mérkőzik a negyedöntőbe jutásért, míg a nőknél ugyancsak az oroszok játszanak a finnekkel, a tét az 5. hely.

13.26 NORVÉG ARANY A GUNDERSEN-VERSENYBEN! Óriási volt a hajrá, volt esés, a két német egymást akadályozta, amiből a norvégok jöttek ki a legjobban, és Jörgen Graabak nyert Magnus Hovdal Moan előtt! A harmadik Fabian Riessle lett Björn Kircheisen előtt, 2.1 mp-en belül az első négy. TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT!

Jörgen Graabak (6) úton a cél és a győzelem felé (Fotó: Action Images)
Jörgen Graabak (6) úton a cél és a győzelem felé (Fotó: Action Images)

13.20 VÁLTUNK. Ezzel köszöni a figyelmet a délelőtti szerkesztő Marosi Gergely és Pór Károly. A délutánt Cserháti Zoltán vezényli, télisport-szakíróink (Karádi Zoltán, Rácz Péter) maradnak a vártán. Tíz perc múlva orosz–norvég jégkorong!

13.13 FÉLTÁV ÉSZAKI ÖSSZETETT SÍFUTÁSBAN. Az 5 kilométeres ellenőrzőponton a norvég Magnus Hovdal Moan az első, utána az osztrák Bernhard Gruber és a francia Jason Lamy Chappuis jön.

13.03 HATODIKAK, DE CSALÓDOTTAK. Nyilatkozott a mob.hu-nak a magyar női gyorskorcsolyaváltóból Heidum Bernadett.

Heidum Bernadett:„Annak ellenére, hogy előzetesen a hatodik helyet elfogadtam volna, most még nagyon csalódott vagyok. 1000 méteren az egyéniben kizártak, a váltóban pedig csak háromszor került rám sor, úgy érzem, mintha nem is koriztam volna. Azért fáj különösen a váltó, mert a táv első felében elképesztően jól mentünk, ez most újra az a csapat volt, amelyik az Európa-bajnokságon és az Universiadén is jól szerepelt. Gyorsan hozzáteszem, hogy nem az összetételére gondolok, csak arra, hogy nagyon együtt voltunk, és mindenki a maximumot hozta. Szandi és Zsófi is fantasztikusakat előzött, bravúrosan tartotta meg a pozíciót. Kecó hihetetlen jól rajtolt, borzasztóan sajnálom, ami történt vele, de short trackben bármi előfordulhat, én is jártam már így. Amennyire tudom, leért a bal korcsolyája a kanyarban, és ez lett a vesztünk. Hihetetlenül bosszantó, mert tele voltunk energiával, úgy éreztem, bőven van annyi erőm, hogy egy jó hajrával megnyerjük a futamot."

13.01 ÉSZAKI ÖSSZETETT, Gundersen nagysáncverseny. Kezdődik a 10 kilométeres sífutás.

13.00 Rejtély: miért zárták ki a kínai váltót? A végeredmény a lényeg persze. A MOB se segít sokat, szabálytalan manővert említenek. Egy kizárás általában szabálytalan manőver eredménye... A lényeg a 6. hely.

MAGYAR PONTSZERZŐK RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁBAN A TÉLI OLIMPIÁN
2006, TORINO

4. hely: Huszár Erika (női 1500)
5. hely: Knoch Viktor (férfi 1500)
2010, VANCOUVER
6. hely: Huszár Erika (női 1500)
5. hely: női 3000 méteres váltó (Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Huszár Erika, Keszler Andrea, Lajtos Szandra)
2014, SZOCSI
6. hely:női 3000 méteres váltó (Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Darázs Rózsa)

12.40 EZ JÖN DÉLUTÁN.

13.00–14.00Északi összetettGundersen-verseny10 km-es sífutás
13.30–16.00JégkorongFérfiaka negyed-
döntőbe
jutásért
Oroszország–Norvégia
13.30–16.00JégkorongNőkaz 5. helyért
Finnország–
Oroszország
14.00–17.00GyorskorcsolyaFérfi 10 000 méterdöntő
14.45SíakrobatikaFérfi félcsőselejtező
16.15–18.15BobNői kettes1-2. futam
18.00–20.30JégkorongFérfiaka negyed-
döntőbe
jutásért
Svájc–Lettország
18.00–20.30JégkorongFérfiaka negyed-
döntőbe
jutásért
Csehország–Szlovákia
18.30SíakrobatikaFérfi félcsődöntő

12.27 BENT A STADIONBAN! Fourcade és Svendsen hajrázik, CÉLFOTÓS FINIS!!! Svendsen ment az élen, Fourcade kivágódott oldalra, és betolta a lécet, de ebből Svendsen-siker lesz. Az idő 42:29.1. A harmadik 13.8 másodperc hátránnyal a cseh Ondrej Moravec, a negyedik a szlovén Jakov Fak, az ötödik az orosz Jevgenyij Garanyicsev, a hatodik a svéd Fredrik Lindström. Ole Einar Björndalennek nem volt jó napja, az első (2 lövőhiba) és az utolsó (4!) lövészetet is elrontotta, csak huszonkettedik.

12.25 BIATLON. 13.8 kilométernél Svendsen, Fourcade, Moravec. Svendsen és Fourcade együtt, Moravec 3.9 másodperccel mögöttük.

12.24 KNOCH VIKTOR ÉRTÉKEL. „Nem volt rossz a sorsolás, és kicsit jobban kaptam el a rajtot, mint amire számítottam. Utána elég komoly lökdösődés alakult ki, ami miatt igencsak lemaradtam az élen korizó kínaitól. Talán a legrosszabb idővel mentem tovább, ami alaposan megnehezíti a dolgomat a negyeddöntőben, ugyanis csak a négyes pályáról rajtolhatok, és ez 500 méteren jelentős hátrány” – nyilatkozta Knoch a mob.hu-nak.

12.20 BIATLON. Férfi 15 kilométer tömegrajtos verseny. Martin Fourcade vezet (1 lövőhiba) Ondrej Moravec (0) és Emil Hegle Svendsen (0) előtt. A befutóhoz mennek teljesen együtt a hóesésben. Fourcade harmadik olimpiai bajnoki címére hajt Szocsiban.

A magyar rövid pályás női váltó a 6. helyen végzett (Fotó: Reuters)
A magyar rövid pályás női váltó a 6. helyen végzett (Fotó: Reuters)

12.18 Torino és Vancouver után ismét pontszerző a magyar rövid pályás gyorskorcsolyasport. ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

12.15 Ez már hivatalos eredmény. RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA, NŐI 3000 MÉTERES VÁLTÓ – HATODIK ÉS OLIMPIAI PONTSZERZŐ MAGYARORSZÁG. Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia és Lajtos Szandra futott a döntőben, az elődöntőben pedig Kónya Zsófia helyett Darázs Rózsa volt a váltóban.

12.14 KÍNÁT KIZÁRTÁK, MAGYARORSZÁG PONTSZERZŐ!

12.12 Dél-Korea az első az A-döntőben, Kanada a második, Kína a harmadik, Olaszország a negyedik. Egy olasz elesett váltásnál, a végeredmény még nem hivatalos, de alighanem így marad. Ez azt jelenti, hogy Magyarország a hetedik, csakúgy, mint alpesi síben Miklós Edit. Hivatalos végeredményt várunk.

12:06 AZ A-DÖNTŐ JÖN. Dél-Korea, Kanada, Kína, Olaszország. A magyar pontszerzéshez az kell, hogy ne fejezze be az egyik váltó a versenyt.

12.00 OROSZ, JAPÁN, MAGYAR A SORREND. Muszáj bejönni, mert ha az A-döntőben valakit kizárnak, az még pontszerző hely. Viszont az orosz, japán duellbe nem tudunk beleszólni. 2 körrel a vége előtt orosz, japán. Utolsó kör. Az oroszok bejönnek, Japán a második, Magyarország a harmadik, jön az A-döntő. Az idők: Oroszország 4:14.86, Japán 4:15.25, Magyarország 4:24.50.

11.59 11 kör, nagyon szoros. A JAPÁNOK ROBBANTOTTAK, japán, orosz, magyar. MAGYAR ESÉS, KESZLER CSÚSZIK EL! Japán, orosz, 8 körrel a vége előtt.

11.58 Még 14 kör, magyar, japán, orosz sorrend.

11.57 20 körrel a vége előtt Magyarország, Japán, Oroszország a sorrend.

11.54 Japán és Oroszország ellen. A sorrend Magyarország, Japán, Oroszország.

11.53 MINDJÁRT KEZD A MAGYAR NŐI RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYAVÁLTÓ. Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra az összeállítás. FELÁLLTAK A RAJTHOZ.

11.47 BIATLON. Ha negyedórás csúszással is, de elkezdődött a vasárnapról már kétszer is elhalasztott férfi sílövők 15 km-es tömegrajtos versenye.

11.45 BŰNŰGYI ROVAT. A Pussy Riot orosz együttes két tagját az AP hírügynökség értesülései szerint letartóztatták. Marija Aljohinát és Nagyezsda Tolokonnyikovát rablással vádolják.

11.37 KIESETT A CÍMVÉDŐ Rövid pályás gyorskorcsolyában férfi 500 méteren a kanadai Charles Hamelin negyedik lett a futamában, így nem tudja megvédeni vancouveri bajnoki címét. Korábban összesen már háromszor volt olimpiai bajnok, Szocsiban 1500-on nyert.

11.35 MAE IS LEJÖTT, VÉGE A NŐI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁSNAK. A világhírű hegedűművész, a thaiföldi színekben induló Vanessa Mae is leért (50 másodperces hátránnyal az utolsó, 67. helyen zárt), ezzel befejeződött a női óriás-műlesiklás. Tina Maze nyert, Miklós Edit a 34., Berecz Anna a 48. A VERSENYRŐL ITT OLVASHAT!

11.33 KNOCH TOVÁBBMENT. Rövid pályás gyorskorcsolyában a férfi 500 méter hatodik előfutamában Knoch Viktornak a legjobb pályáról, belülről indulva sikerült megcsípnie a továbbjutást érő második helyet. Pénteken a negyeddöntőben folytathatja szereplését. ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

11.30 FEHÉROROSZORSZÁG HŐSE. A legmagasabb állami kitüntetéssel jutalmazva a Fehéroroszország Hőse címet adományozta Alekszandr Lukasenko elnök Darja Domracsevának kevéssel azután, hogy a sílövő hétfőn már harmadik aranyérmét harcolta ki a szocsi téli olimpián. RÉSZLETEK ITT!

11.20 LIU SHAOLIN NEM JUTOTT TOVÁBB. Rövid pályás gyorskorcsolyában a férfi 500 méter előfutamaiban Liu Shaolin Sándor kívülről rajtolva nem tudott a továbbjutást jelentő helyekre befutni. Az olasz riválisát megelőzte, a kanadai és a holland indulótól viszont kikapott. A futamról ITT olvashat!

11.18 BERECZ 48. Berecz Anna leért, jelenleg a 48.

11.16 MAGYAR INDULÓ ITT IS, OTT IS. Női óriás-műlesiklásban Berecz Anna, férfi rövid pályás gyorskorcsolyában Liu Shaolin Sándor a pályán.

11.12 NYERTEK A SZLOVÉNEK! A férfi jégkorongtornán a negyeddöntőbe jutásért vívott meccsen: Szlovénia–Ausztria 4–0. A szlovének Svédországgal játszanak a nyolc között. ÖSSZEFOGLALÓ ITT.

11.10 MIKLÓS EDIT JAVÍTOTT. Miklós Edit az óriás-műlesiklásban a második futamban a 34. helyre jött fel a 41.-ről.

11.05 KÖVETKEZIK LIU SHAOLIN SÁNDOR ÉS KNOCH VIKTOR. Hamarosan (11.20 óra környékén) újabb magyarok a jégen rövid pályás gyorskorcsolyában. A férfi 500 méter előfutamaiban jön Liu Shaolin Sándor és Knoch Viktor Liu a második, Knoch a hatodik futamban indul.

10.58 TINA MAZE. Női óriás-műlesiklásban a legjobbak között többször változott a vezető személye. Végül a lesiklást is megnyerő – a svájci Dominique Gisinnel holtversenyben – szlovén Tina Maze érte el a legjobb időt, megelőzve a szuper-G-ben első Anna Fenningert és a címvédő német Viktoria Rebensburgot. A VERSENYRŐL ITT OLVASHAT!

10.52 HEIDUM NEM JUTOTT TOVÁBB, KIZÁRTÁK. A rövid pályás gyorskorcsolyaversenyben a nők 1000 méteres számában, a hatodik futamban indult Heidum Bernadett. A rajt után a harmadik helyen volt a magyar versenyző, majd sikerült az élre állnia. Sajnos azonban nem sokáig vezetett, és pillanatokon belül visszacsúszott az utolsó, vagyis a negyedik helyre. Ezután nagyot csatázott a harmadik helyért az előtte haladó orosszal, aki el is esett. Heidum az olasz és a francia riválisa mögött végül a harmadik helyen futott be (ami nem ért volna továbbjutást), de a versenybírók úgy látták, szabálytalan volt az orosszal szemben, ezért kizárták.

10.50 A LEGJOBBAK JÖNNEK. A női óriás-műlesiklásban a legjobb hat következik, amikor már a svéd Pietilae-Holmner vezetett.

10.50 KEZDŐDIK HEIDUMÉK FUTAMA.

10.47 VÁLTOZÁS AZ ÉLEN. A női óriás-műlesiklás második futamában már a francia Anemone Marmotte volt a leggyorsabb, és így összetettben is vezet.

10.43 CSÚCS A NŐI GYORSKORCSOLYA 1000-ES ELŐFUTAMÁBAN. A kanadai Valerie Maltais szenzációs gyorsasággal teljesítette az 1000 méteres távot, 1:28.771-gyel olimpiai csúcsot döntött.

10.39 SVÁJCI VEZETÉS NŐI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁSBAN. A női óriás-műlesiklás második futamában 16 induló után a svájci Lara Gut vezet 2:38.64-es összidővel. A második futamban toronymagasan a legjobb volt idáig, ennek köszönhetően vezet összetettben is.

10.31 MAGYAR STARTBÍRÓ. A rövid pályás gyorskorcsolyaversenyben a nők 1000 méteres számában a mai előfutamok során ismét – akárcsak szombaton 1500-on – Novák Antal a startbíró.

10.30 HAMAROSAN JÖN HEIDUM BERNADETT. A rövid pályás gyorskorcsolyaversenyek a nők 1000 méteres távjával kezdődnek. Heidum Bernadett a hatodik futamban következik. Ebben a számban csak az előfutamokat tartják meg, a negyeddöntőket, elődöntőket és döntőket pénteken rendezik.

10.25 SZÜNET FÉRFI JÉGKORONGON. A 2. harmad után Szlovénia–Ausztria 3–0, sima mérkőzés.

10.21 Marsaglia megy, mint a megszállott, másfél másodpercet ver Sejerstedre! 2:39.92 az új éllovas ideje óriás-műlesiklásban. Kathrin Zettel indul utána, nem tudja megelőzni.

10.15 NEGYEDÓRÁS CSÚSZÁS UTÁN MEGY AZ ALPESI SÍ. Női óriás-műlesiklás, második futam. Sejersted elrajtolt. Miklós Edit a 41., Berecz Anna az 53. helyről jön. Az első harminc fordított sorrendben jön le, az élen álló Tina Maze után a 31. Marusa Ferk jön, majd sorban a többiek.

10.08 NEM ENGEDIK EL A MEZŐNYT. Női óriás-műlesiklásban nem lehet versenyezni, az égi állás hullik, totális szürkeség a pályán. A lelátón két rózsaszín usánka nyeri meg a nap meghökkentő ruhadarabjának címét.

10.02 FÉRFI JÉGKORONG, SZLOVÉNIA–AUSZTRIA 3–0. Sabahudin Kovacevic 23:21-nél a gólszerző, készül a svéd–szlovén negyeddöntő.

10.01 Szakadó hó fent, eső lent. A látási viszonyok rettenetesen rosszak.

10.00 NŐI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS, 2. FUTAM. Az idő továbbra is vigasztalan, köd, szürkeség, eső. A norvég Sejersted az első a pályán.

9.53 NŐI JÉGKORONG. Az 1. harmad után Németország–Japán, a 7. helyért játszanak.

9.33 VÉGE AZ 1. HARMADNAK, SZLOVÉNIA–AUSZTRIA 2–0. Egy emberelőny, egy emberhátrány, Kopitar és Urbas góljával vezetnek a szlovénok. Az osztrákok nem használják ki a lehetőségeiket, és ezt eddig meg is bánják.

9.30 KOVÁCS BARNA ÉRTÉKELI A SÍELŐKET.

„A rajtból néztem a versenyt, a pálya felső szakaszán. Nagyon bátran és jól versenyzett Edit, igaz, a meredekebb, felső részen voltak problémái. Illuzórikus egy olimpián 70-ként rajtolva a legjobb harmincba kerülni. Ezzel együtt, ha nem ennyire irreálisak az időjárási körülmények, Editnek jobban is sikerülhetett volna. A pálya felső szakaszán felváltva havas eső és hó esett, lentebb pedig eső. Ennek eredményeként teljesen szétesett a pálya, gödrös lett, amiben nagyon nehéz síelni. Berecz Anna bátrabban jött, mint a korábbi versenyeken, de igazán akkor lettem volna elégedett vele, ha Edithez közeli időt ér el" – nyilatkozta a reggeli futam után Kovács Barna a mob.hu-nak.

9.25 BAJBAN AZ OSZTRÁKOK. Szlovénia már 2–0-ra vezet a férfi jégkorongtornán Ausztria ellen. Urbas lép meg a jobb oldalon egy kontrából, majd hatalmas gólt lő a rövid fölsőbe. 11:57, assziszt nélküli gól. Remek egyéni játék volt emberhátrányban.

Gyakorolnak a műkorcsolyázók: Julija Lipnyickaja edzése. Az oroszok szupertehetsége a ritmikus gimnasztikával is kacérkodott, innen a magasan átlagon felüli lazasága (Fotó: Reuters)
Gyakorolnak a műkorcsolyázók: Julija Lipnyickaja edzése. Az oroszok szupertehetsége a ritmikus gimnasztikával is kacérkodott, innen a magasan átlagon felüli lazasága (Fotó: Reuters)

A szlovén–osztrák meccs győztesével Svédország játszik a nyolc között. Az orosz–norvég győztesére Finnország, a svájci–lett győztesére Kanada, a cseh–szlovák győztesére pedig az Egyesült Államok vár.

9.12 FÉRFI JÉGKORONG. Szlovénia–Ausztria 1–0, épp, hogy átcsorog a korong Langén, Sabolicnak már be se kell segítenie. Anze Kopitar a gólszerző emberfórból. 5:29-nél.

9.10 CURLING. Nagy-Britannia–Norvégia 6–5 a tiebreakerben. Nagy-Britannia Svédországgal mérkőzik meg az elődöntőben, a másik elődöntőben pedig Kanada–Kína a férfitornán.

9.00 KEZDŐDIK A HOKI. Ausztria–Szlovénia mérkőzés a férfiaknál, a rájátszás első találkozója.

A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Szlovénia–Ausztria 9.00
Oroszország–Norvégia 13.30
Svájc–Lettország 18.00
Csehország–Szlovákia 18.00

8.50 A FRANCIÁKÉ AZ ELSŐ ARANY A HÉTBŐL! Pierre Vaultier győz a férfi hódeszkások krosszdöntőjében. Második az orosz Nyikolaj Oljunyin, harmadik pedig az amerikai Alex Deibold.

8.36 Kulminálódik a feszültség a curlingközpontban. Norvégia sikálja jobban a végzet kövének útját, 5–4-re vezet Nagy-Britannia ellen.

8.29 A sífutó Szabó Milán múlt héten nyilatkozott arról, nem érti, miért nem maradhat a versenyszámai után is, egészen a téli olimpia végéig Szocsiban. Erre később válaszolt Kálomista Gábor, a szövetség elnöke, aki szerint a hazautazás az előzetes terveknek megfelelően történt, a játékok végéig az maradhat Szocsiban, aki érmet szerez. Szabó a Digi Sport Reggeli Start című műsorában ma elmondta, senki sem akart megbántani, de továbbra sem érti, miért kellett hazajönnie... BŐVEBBEN ITT!

8.26 AZ ESŐS PÁLYA KAPJA AZ ÍVET. A szakadó eső miatt bosszankodnak az alpesi sízők. „Olyan, mintha cukorban kellene síelni. Alig lehet úgy menni, ahogy akarunk” – csóválta a fejét a svéd Maria Pietilä-Holmner. A látásviszonyok is rosszak, elképzelhető, hogy holnapra halasztják a 2. futamot.

8.21 ROCK AND ROLL. Vanessa Mae: „Hat hónapja kezdtem csak komolyan edzeni, így igencsak kevés a tapasztalatom. Azt kell mondjam, örülök, hogy lejöttem. Eléggé rock and roll volt – háromszor is majdnem kiestem –, de leértem, és boldog vagyok. Az időjárást sajnálom, attól tartok, Londonból magammal hoztam az esőt”

Vanessa Mae egy 74. hellyel búcsúzott Szocsitól (Fotó: Reuters)
Vanessa Mae egy 74. hellyel búcsúzott Szocsitól (Fotó: Reuters)

8.05 Mielőtt elfelejtjük, Elise Pellegrin révén ma mutatkozott be Málta a téli olimpiákon, a franciaországi születésű, de máltai származású alpesi síző a 72. lett az óriás-műlesiklás 1. futamában.

8.00 VÉGE A NŐI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS 1. FUTAMÁNAK. Tina Maze az élen, mögötte Jessica Lindell-Vikarby (+0.52), Nadia Franchini (+0.65), Anna Fenninger (+0.85), Mikaela Shiffrin (+0.91) és Viktoria Rebensburg (+1.36). Miklós Edit a 41. (+6.52), Berecz Anna az 53. (+9.08), mindketten lejönnek a 2. futamban is. ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

7.56 Le is jött a hegedűművész. Vanessa Mae a 72. helyen áll, leghátul (nem is kevéssel).

7.53 Togói versenyző a sípályán, ma is igen színes a kínálat, van Amerikai Virgin-szigeteki, albán, marokkói, máltai és perui is. Meg Vanessa Mae (mint Vanessa Vanakorn), aki 87-es rajtszámmal jön.

Edzés a sípályán. Megtalálják Vanessa Mae-t? (Fotó: Reuters)
Edzés a sípályán. Megtalálják Vanessa Mae-t? (Fotó: Reuters)

7.52 BERECZ ANNA az 53. helyen áll női óriás-műlesiklásban, hátránya 9.08 másodperc az élen állóTina Mazéhoz képest. MIKLÓS EDIT a 41., hátránya 6.52.

7.50 FÉRFI JÉGKORONG. A mai program: szlovén–osztrák (9.00), orosz–norvég (13.30), cseh–szlovák (18.00) és svájci–lett (18.00). A női tornán: német–japán a 7. helyért (9.00), finn–orosz az 5. helyért (13.30). Ha az oroszok nyernek a norvégok ellen a férfitornán, akkor ott is összejön a finn–orosz presztízspárharc.

7.47 SZABADSTÍLUSÚ SÍ. Vissza kellett lépnie az olimpiától a hatalmas edzésbalesetet elszenvedett brit Rowan Cheshire-nek, aki szó szerint arcra esett még vasárnap. A szezonban vk-versenyt is nyert 18 éves brit versenyző agyrázkódással fekszik.

7.40 HÓDESZKA. Hullanak az amerikaiak, mint kósza pofonok a Bud Spencer-Terence Hill filmekben. Nick Baumgartner az első, Nate Holland a harmadik futamból esett ki. Összesen nyolc futam van.

Kifejezetten ronda az idő, az eső finoman fogalmazva sem tesz jót az alpesisí-versenyek színvonalának (Fotó: Reuters)
Kifejezetten ronda az idő, az eső finoman fogalmazva sem tesz jót az alpesisí-versenyek színvonalának (Fotó: Reuters)

7.38 A köd azért csökkent Szocsiban, de hol van már a múlt heti tiszta kék ég? Női óriás-műlesiklásban a helyzet változatlan, hamarosan a pályán Berecz Anna, utána nem sokkal Miklós Edit.

7.32 MEGY AZ EGYIK LEGLÁTVÁNYOSABB SZÁM IS. Hódeszka, férfi krossz. Sikálnak a curlingcsarnokban is, Norvégia a férfiaknál 4–2-re vezet Nagy-Britannia ellen.

7.31 ÉS JÖN MÉG KÉT MAGYAR. A mamutmezőnyben (90 nevezett!) Berecz Anna a 66-os, Miklós Edit a 70-es rajtszámmal jön le a lejtőn.

7.30 AMI MÁR MEGY: NŐI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS, 1. FUTAM. A szlovén Tina Maze (1:17.88) vezet a svéd Jessica Lindell-Vikarby (52 századmásodperc hátrány) és az olasz Nadia Fanchini (65 századmásodperc hátrány) előtt. Egy percen belül van még az osztrák Anna Fenninger (85 század hátrány) és az amerikai Mikaela Shiffrin (91 század hátrány). A németek klasszisa, Maria Höfl-Riesch torokgyulladás miatt nem indult.

7.25 JÓ REGGELT KÍVÁNUNK A TÉLI OLIMPIA EGYIK LEGSŰRŰBB NAPJÁN! Kedden a női váltó küzdelmei mellett a férfi 500 és a női 1000 méter selejtezőit rendezik még meg a rövid pályásoknál, előbbiben Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor, utóbbiban Heidum Bernadett lesz érdekelt. A megnyitó ünnepségen a magyar zászlót vivő Heidum kijelentette, legalább egy kört szeretne menni, hogy a sportág utolsó, pénteki versenynapján is szerepelhessen.

További két magyar induló lesz még kedden, a lesiklásban hetedik Miklós Edit, illetve Berecz Anna is rajthoz áll az alpesi sízők női óriásműlesikló-versenyében, amelyet a tervezettnél korábban rendeznek meg: az első futamra magyar idő szerint 8 óra helyett 6.30-tól, míg a másodikra 11.30 helyett 10.00-tól kerül sor. A csíkszeredai s

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik