Légy gyorsabb a fiúknál! - az amerikai tiniszenzáció olimpiai mottója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.18. 18:25
null
<strong>Mikaela Shiffrin </strong>(Fotó: sports.yahoo.com)
A 2014-es téli olimpiára az Egyesült Államok érkezett a legnépesebb küldöttséggel, benne az egyik legfényesebben ragyogó csillag az a Mikaela Shiffrin, aki kedden a női óriás-műlesiklók versenyében az ötödik helyet szerezte meg, de pénteken ismét rajthoz áll. Élete első olimpiáján versenyez, mindössze 18 éves, a tengerentúli sajtó figyelmét csinos külalakja és teljesítménye mellett egy sisakjára írt betűkombináció is felkeltette. A titok természetesen nem sokáig maradt titok.

 

A 2013-ban óriás-műlesiklásban vb-aranyig jutó Shiffrin sisakján ez áll: „ABFTTB”. A Sports Illustrated megfejtése szerint ez az „Always Be Faster Than The Boys”, azaz a „Mindig legyél gyorsabb, mint a fiúk” mottó rövidítése.

A sisak és a mottó rövidítése (Fotó: sports.yahoo.com)
A sisak és a mottó rövidítése (Fotó: sports.yahoo.com)

A történet szerint a fiatal Mikaela egy alkalommal autogramot kapott egyik példaképétől, a háromszoros olimpikon Heidi Voelkertől, aki az aláíráskor ezt a rövid mottót véste a neve alá. Shiffrint megfogta az üzenet, azóta a síléceken és a bukósisakján is viseli. Nemcsak motivációnak, életfilozófiának is kiváló.

Shriffin keddi ötödik helye után pénteken preferáltabb számában, óriás-műlesiklásban áll ismét rajthoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik