Alpesisí-vk: Shiffrin több gyors számban szeretne indulni

Vágólapra másolva!
2023.10.24. 18:44
null
Mikaela Shiffrin (Fotó: Getty Images)
A március óta minden idők legtöbb világkupasikerével büszkélkedő Mikaela Shiffrin a korábbiaknál többször szeretne lesikló- és szuperóriás-műlesikló viadalon elindulni az alpesi sízők szombaton rajtoló új szezonjában.

 

Az amerikaiak 28 éves sztárja márciusban utasította maga mögé a pályafutása alatt 86 vk-sikert arató svéd Ingemar Stenmarkot,és vált a sportág történetének legeredményesebbjévé. A jelenleg 88 vk-futamgyőzelemmel álló Shiffrin kedden elmondta, hogy különösebb céljai nincsenek, de a versenyzést, a síelést nem unta meg, továbbra is élvezi, így az új szezonnak is motiváltan vág neki.

„Őszintén szólva, ha volt is valaha listám az elérendő célokból, mostanra nem maradt rajta semmi. Viszont valahogy most is úgy érzem, hogy síelni akarok. Kíváncsi vagyok, meddig juthatok még el, mennyivel tudok még gyorsabb lenni. Most azt érzem, hogy folyamatosan gyorsulok” – jelentette ki a két olimpiai és hét világbajnoki címmel, valamint öt összetett vk-elsőséggel büszkélkedő sztársporttoló, hozzátéve, már nincs mit bizonyítania.

A 2023/24-es szezonban olimpiát és világbajnokságot sem rendeznek, ez pedig Shiffrin szerint remek lehetőség arra, hogy bátrabban próbálkozzon a gyors számokban is.

Shiffrint a 2026-os milánói és cortinai téli olimpiáról is kérdezték, s ő elmondta, boldog, hogy egy olyan helyszínen rendezik a következő játékokat, ahol hagyományos pályán rendezik az alpesi számokat, mert az előző két olimpián, Pekingben és Phjongcshangban a szervezőknek nagyon meg kellett küzdeniük, hogy megfelelő pályát készítsenek.

A női alpesisí-vk új szezonja az ausztriai Söldenben kezdődik, ahol szombaton óriás-műlesiklást rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik