Rp. gyorskorcsolya: Liu Shaoang 500 méteren is világbajnok!

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2022.04.09. 22:54
null
Liu Shaoang immár négyszeres világbajnok (Fotó: Getty Images)
Az ezerötszáz után ötszáz méteren is Liu Shaoang volt a leggyorsabb: a fiatalabbik testvér megvédte világbajnoki címét a rövid pályás gyorskorcsolyázók montreali vb-jén.

 

Újabb sporttörténelmi siker – ráadásul duplán!

Olyan még sohasem fordult elő, hogy magyar rövid pályás gyorskorcsolyázó egy napon szerezzen két világbajnoki címet, és olyan sem, hogy magyar short trackes megvédje a vb-címét.

Szombaton Montrealban ez is megtörtént: Liu Shaoang az 1500-on szerzett aranyérme után ötszázon sem talált legyőzőre – nem mellesleg a finálé volt a tizedik futása, és egyetlenegyszer sem tudta őt megelőzni senki sem.

A jelzők tényleg rohamosan fogynak Shaoang teljesítménye kapcsán: a fináléban egyáltalán nem zavarta például az sem, hogy a kettes pozícióból kellett rajtolnia, magától értetődően lépett fel az első helyre már a második körben.

Liu Shaoang immár négyszeres világbajnokként várhatja a vasárnapot – hogy igazi klasszis, eddig is tudtuk, minderre ez a montreali szombat csak ráerősített.

VILÁGBAJNOKSÁG, MONTREAL
500 méter. Férfiak. Világbajnok: Liu Shaoang (Magyarország) 40.573,
2. Quentin Fercoq (Franciaország) 40.674, 3. Stijn Desmet (Belgium) 40.710, ...13. Nógrádi Bence (Magyarország), ...19. Jászapáti Péter (Magyarország). Nők. Vb: Xandra Velzeboer (Hollandia) 42.476, 2. Kim Boutin (Kanada) 42.570, 3. Yara van Kerkhof (Hollandia) 42.642, ...8. Jászapáti Petra (Magyarország), ...13. Kónya Zsófia (Magyarország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik