Real Madrid: Az igazságtalanság sohasem fog megtörni – CR

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.22. 21:54
null
Cristiano Ronaldo hiába fellebbezett másodszor is (Fotó: AFP)
Újabb szinten hagyták jóvá Spanyolországban Cristiano Ronaldo öt mérkőzésre szóló eltiltását, amelyet még a spanyol Szuperkupa első meccsét követően róttak ki rá, mert a kiállítása után meglökte a játékvezetőt.

 

A Spanyol Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának döntését a szervezet fellebbviteli bizottsága is jóváhagyta, ezt követően fordult a Real Madrid és játékosa a spanyol kormány sportfegyelmi bizottságához (CEDD), hátha ott sikerrel járnak.

Azzal érveltek, hogy Cristiano Ronaldo műesésért megítélt második sárga lapja jogtalan volt, és ha az nincs, nem fordulhatott volna elő, hogy a piros lap megítéléséért a játékos lökdösődni kezd.

„A játékvezető meglökése tisztán látszik a felvételeken, ezért nem kérdőjelezhető meg a játékvezetői jelentés hitelessége” – áll a bizottság indoklásában.

Ez azt jelenti, hogy további három bajnokin nem léphet pályára CR, akinek a Valencia, a Levante és a Real Sociedad elleni meccset is ki kell hagynia.

„Érthetetlen döntés. Az igazságtalanság sohasem fog megtörni. És ahogy mindig, erősebben térek vissza. Köszönöm a támogatást mindenkinek, aki mellettem állt” – írta a határozatra reagálva a Twitteren Cristiano Ronaldo.

CR eltiltása egyben azt is jelenti, hogy Magyarország ellen előbb lép pályára a portugál válogatottal világbajnoki selejtezőn (szeptember 1.), mint hogy a Real Madridban újra játsszon (szeptember 12-án vagy 13-án, a Bajnokok Ligája csoportkörében).


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik