Real: hiába a fellebbezés, maradt CR ötmeccses eltiltása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.16. 17:21
null
Ronaldo egy pillanatra elvesztette a fejét az első meccsen (Fotó: AFP)
Hiába fellebbezett a Real Madrid, nem járt sikerrel, így érvényben maradt Cristiano Ronaldo öt mérkőzésre szóló eltiltása.

Mint ismert, a Real Madrid klasszisa három percen belül kapott két sárga lapot a Barcelona ellen 3–1-re megnyert első Szuperkupa-meccsen: az elsőt a gólja utáni mezlevételért, majd nem sokkal később műesés címén – igaz, a visszajátszásokat megnézve, ha tizenegyest nem is feltétlenül, de sárga lapos figyelmeztetést biztosan nem ért Ronaldo esése. Az ezután történtek alól persze ez nem menti fel a portugált, aki az ítéletet követően meglökte Ricardo de Burgos Bengoetxeát, amiért öt mérkőzésre eltiltották.

A Real Madrid fellebbezett, ám elutasították, így maradt az eredeti büntetés, amelyből egy találkozót a piros lapért, négyet pedig a játékvezető meglökéséért kapott.

A mostani döntéssel hivatalossá vált, hogy Cristiano Ronaldo biztosan kihagyja a Barcelona elleni Szuperkupa-visszavágót (amelyet ma este 23 órától a Bernabéuban rendeznek), valamint sorrendben a Deportivo (idegenben), a Valencia (hazai), a Levante (hazai) és a Real Sociedad (idegenben) elleni bajnokikat.

CR eltiltása egyben azt is jelenti, hogy Magyarország ellen előbb lép pályára a portugál válogatottal világbajnoki selejtezőn (szeptember 1.), mint hogy a Real Madridban újra játsszon (szeptember 12. vagy 13., a Bajnokok Ligája csoportkörében).

„Nem tudok elmenni szó nélkül a mai döntés mellett. Öt meccs! Eltúlzott és nevetséges, ezt hívják üldöztetésnek! Köszönöm a támogatást a csapattársaimnak és a szurkolóknak!!!” – így szólt CR kommentárja az Instagram-oldalán.

Impossível ficar imune a esta situação, 5 jogos!! Parece-me exagerado e ridículo, isto chama-se perseguição! Obrigado aos meus companheiros pelo apoio e aos adeptos!!!

609.9k Likes, 19.4k Comments - Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Instagram: "Impossível ficar imune a esta situação, 5 jogos!! Parece-me exagerado e ridículo, isto chama-se..."



 

 

 

SPANYOL SZUPERKUPA
VISSZAVÁGÓ

23.00: Real Madrid–FC Barcelona (Tv: Digi Sport1, élőben az NSO-n)
Az első meccsen: 3–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik