M. D. 2022.01.11 13:55 Frissítve: 2022.01.11 14:13

Barcelona: Ferran Torres már a Real Madrid ellen debütálhat

Már szerdán, a spanyol Szuperkupa Real Madrid elleni elődöntőjében bemutatkozhat az FC Barcelona labdarúgócsapatában Ferran Torres, aki kedden Pedrivel – valamint Joan Laporta klubelnökkel – együtt a társak után repült Szaúd-Arábiába.

 

Ferran Torres szerdán már tétmeccsen is magára öltheti az FC Barcelona szerelését (Fotó: AFP)

 

Hétfőn még úgy tűnt, hogy Pedrire és Ferran Torresre sem számíthat Xavi a Real Madrid elleni Szuperkupa-mérkőzésen – a két játékos nem is utazott el a csapattal Rijádba –, a délutáni órákban azonban (több mint egy hét után) mindkettőjüknek negatív lett a koronavírustesztje, így kedd reggel a társak után repültek a Közel-Keletre.


Egyes sajtóhírek szerint Xavi mindkét játékost a kezdőcsapatba jelölheti a szerdai meccsen, dacára annak, hogy mindketten hónapokat hagytak ki. A Barca trénere úgy érzi, kockáztatnia kell annak érdekében, hogy csapata sikerrel vegye a csatát, épp ezért a kézközépcsonttörés miatt múlt pénteken megműtött Ronald Araújo is bekerülhet a kezdő tizenegybe.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, Ferran Torres esetében már az sem jelenthet akadályt, hogy nincs beregisztrálva a spanyol ligánál, mert a katalán klub Samuel Umtiti szerződésének meghosszabbítása (és fizetésének nagymértékű csökkentése) után sort tudott erre keríteni.

A szerdai találkozó 20 órakor kezdődik, a győztes a vasárnapi döntőben a csütörtöki Atlético Madrid–Athletic Bilbao párharc továbbjutójával csap össze.

SPANYOL SZUPERKUPA
ELŐDÖNTŐ
Január 12., szerda
20.00:
Barcelona–Real Madrid (Tv: Digi Sport1) – élőben az NSO-n!
Január 13., csütörtök
20.00:
Atlético Madrid–Athletic Bilbao (Tv: Digi Sport2) – élőben az NSO-n!

2022.12.10 00:21:17

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Igen ám, de amíg a spanyolok „letikitakázták” a világot, addig az ellenfelek azon gondolkodtak, mit lehetne kitalálni, mert az mégsem járja, hogy a nagy nemzetek jeles labdarúgói a spanyolokkal szembeni összecsapáson inkább erőnléti tréninget tartsanak és labda nélkül fussanak, minthogy eredményesen futballozzanak.

2022.11.10 18:06:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az öltözőben Piqué volt az egyik első számú tréfamester, aki gyakran gyermeteg poénokkal szórakoztatta vagy bosszantotta a többieket. Ám aki ezek alapján infantilis, nagyra nőtt gyermeknek gondolja, az hatalmasat téved. Az IQ-ja a hírek szerint 140 feletti, a pályán is elsősorban a játékintelligenciájával tűnt ki.

2022.11.10 03:40:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A „királyi gárda” legyőzte a Cádizt a világbajnokság előtti utolsó mérkőzésén.

2022.11.08 21:16:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Lewandowskit az első félidőben kiállították, de fordított az Osasuna ellen a szünet utánra feljavuló Barca.

2022.11.07 20:48:14

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Kikapott a La Liga fásultan futballozó címvédője a kis csapat otthonában, maradt a tabella élén a Barcelona.