A Sevilla edzője beszólt a Barcelonának; új részletek derültek ki Flick szerződtetéséről

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.24. 16:18
Quique Sánchez Flores szerint a Barcelona nem becsülte meg eléggé Xavit (Fotó: Getty Images)
Ahogy korábban beszámoltunk róla, Xavi az idény végén mégis távozik az FC Barcelonától. A Sevilla vezetőedzője, Quique Sánchez Flores a hétvégi bajnoki előtti sajtótájékoztatón bírálta a Barcelonát, amiért ilyen rosszul bánik a legendáival. Az elküldött Xavi helyét minden bizonnyal Hans-Dieter Flick veszi át, aki a hírek szerint kétéves szerződést kapott és két német segítőjét is magával viszi.

 

Az FC Barcelona kispadja körül fordulatos eseménysorozat zajlott le. Xavi előbb lemondott, majd Joan Laporta klubelnökkel közösen bejelentette mégis marad. Ezt követően állítólag a két fél összeveszett, melynek eredményeképp Xavi mégis távozik az idény végén. A  katalán csapatot utoljára a vasárnapi Sevilla elleni bajnokin irányítja, ráadásul idegenben, így még a szurkolóktól sem tud rendesen elbúcsúzni.

A Sevilla vezetőedzője, Quique Sánchez Flores a 38. fordulós találkozó előtt megvédte Xavit, egyben bírálta az FC Barcelona vezetőségét. „Nem kellene ezt mondanom... de milyen rosszul bánik a Barca a legendáival. Koemannal, Messivel, most Xavival, milyen rossz. Bárcsak a klubok jól bánnának a legendáikkal, fantasztikusan jól. Az fantasztikus lenne. Ez a menedzserek és a szurkolók közötti kapcsolat öröksége. Ez nagyon sok mindent összeköt”nyilatkozta az idény végén szintén távozó edző.

Xavi helyét egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint Hans-Dieter Flick veszi át. A német edző szerződése kapcsán friss értesülés, hogy a német kétéves kontraktust írhat alá, annak ellenére, hogy az FC Barcelona eredetileg 1+1 évre tervezett vele. Továbbá Florian Plettenberg szerint Flick két német segítőjét, Toni Tapalovicot és Marcus Sorgot is magával viszi Barcelonába.

 

SPANYOL LA LIGA
38. FORDULÓ
Pénteken rendezik
21.00: Girona–Granada (Tv: Spíler2)
Szombaton rendezik
14.00: Osasuna–Villarreal (Tv: Spíler2)
16.15: Real Sociedad–Atlético Madrid (Tv: Spíler2)
18.30: Almería–Cádiz
18.30: Rayo Vallecano–Athletic Bilbao (Tv: Spíler2)
21.00: Real Madrid–Real Betis (Tv: Spíler2)
Vasárnap rendezik
14.00: Getafe–Mallorca (Tv: Spíler2)
16.15: Celta Vigo–Valencia (Tv: Spíler2)
16.15: Las Palmas–Alavés
21.00: Sevilla–FC Barcelona (Tv: Spíler2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik