La Liga: a Real Madrid tárgyalni kezdett Kolo Muani ügynökével – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.11. 15:56
null
Randal Kolo Muani lehet a Real Madrid következő kilencese (Fotó: Getty Images)
A német Sport1 tudta meg, hogy a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid felvette a kapcsolatot Moussa Sissokóval, a német élvonalbeli Eintracht Frankfurtot erősítő Randal Kolo Muani ügynökével.

A királyi gárda azután döntött a 24 éves vb-ezüstérmes csatár megszerzése mellett, hogy a Paris Saint-Germainből elvágyódó Kylian Mbappé ügyében patthelyzet alakult ki. A párizsiak világbajnok sztárja már korábban közölte, hogy kitölti 2024-ig szóló szerződését, a klub azonban mindenáron túl szeretne adni rajta. Mbappé viszont sem a szaúdi, sem az angol kérők ajánlatát nem fogadta el. Mindeközben a Real Madrid kivárásra játszik, Florentino Péreznek nincs oka több mint 200 millió eurót fizetni egy olyan játékosért, aki a jövő nyáron várhatóan ingyen érkezik a spanyol fővárosba.

Így jött a képbe Kolo Muani, akit pont a PSG szemelt ki Mbappé pótlására – a párizsi „Krőzus” Goncalo Ramost vásárlási opcióval már kölcsönvette a Benficától, míg Ousmane Dembélé várhatóan áron alul érkezik az FC Barcelonától. Neymar távozására ellenben még mindig nem került sor, így a pénzügyi fair play miatt kényes helyzetben lévő klub emiatt (valamint Mbappé maradása esetén) nem engedheti meg magának, hogy kifizesse az Eintracht által kért 100 millió eurót.

A Real Madridnak ellenben minden oka megvan az egyezkedésre: Carlo Ancelotti csapatában – szerkezetváltás ide vagy oda – jelenleg csak egy igazi középcsatár található (Joselu), s noha az olasz szakember szerint együttesének nincsenek csatárgondjai, nehéz elhinni, hogy a blancók egy szem 33 éves centerrel vágnak neki az új idénynek. A francia futballistának sem lenne ellenére a váltás: Kolo Muani célja – annak dacára, hogy az Eintracht Frankfurt legalább még egy évad erejéig megtartaná – az, hogy a közelgő Európa-bajnokságot megelőzően egy igazi topklubban szerepeljen, s így pályára léphessen a Bajnokok Ligájában is.

Egyelőre nehéz megítélni ennek a transzfernek az esélyeit, de a Real ideális esetben dupla „csapást” mérhet párizsi riválisára: Kolo Muani személyében az egyik kiemelt célpontot „fújná meg” a PSG orra elől, míg az Mbappé-ügy jelenlegi állása szerint Luis Enrique csapata legnagyobb sztárja mellett a csillagászati transzferdíjat is elbukhatja – a párizsi klub 2018-ban 180 milliót eurót fizetett a Monacónak Mbappé játékjogáért.

Randal Kolo Muani az előző idényben 47 tétmeccsen lépett pályára az Eintracht Frankfurtban, s ez idő alatt 23 gólt szerzett és 17 gólpasszt adott, így összesen 40 gól megszerzésében volt közvetlen szerepe.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik