Barca: Xavi kérte, hogy szerződtessék Messit – sajtóhír

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.25. 08:54
null
Xavi kérte a vezetőséget, hogy szerződtessék Messit (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi arra kérte Joan Laporta klubelnököt, hogy az előttünk álló idény végén, 2023 nyarán szerződtesse a hétszeres aranylabdás Lionel Messit, aki a tavaly nyáron több mint 20 év után szabadon igazolható játékosként hagyta el az FC Barcelonát a Paris Saint-Germain kedvéért – számolt be róla a spanyol Sport.

A spanyol lap hozzáteszi, Xavinak nagyszerű a kapcsolata Lionel Messivel, és a szakember meg van róla győződve, hogy a játékos visszatérése mind gazdasági, mind sportszakmai szempontból jövedelmező lenne az FC Barcelona számára. Az argentin sztárjátékos visszatérése a szurkolók számára is megnyugvást jelenthet, hiszen 13 éves kora óta a Barca kötelékébe tartozott és onnan vonulhatna vissza.

Messi 2021-ben hagyta el az FC Barcelonát egy hosszú szerződéshosszabbítási procedúra után, amely soha nem valósult meg. A futballistát 2023-ig köti szerződés a párizsiakhoz, de a kontraktus igény esetén egy évvel meghosszabbítható. Annak ellenére, hogy Messi jövő júniusban 36 éves lesz, Xavi úgy véli, az argentin teljesítményével és tapasztalatával sokat segíthetne majd a pályán a csapatnak, amely ráadásul régi presztízsét is visszanyerhetné.

A Sport információi szerint a spanyol vezetőedző már a klub vezetőségével is egyeztetett Messi visszatéréséről. Joan Laporta klubelnök az ESPN-nek elmondta, reméli, hogy a hétszeres aranylabdás játékos küldetése még nem ért véget Barcelonában, ahol többek között tíz bajnoki címet és négy BL-győzelmet ünnepelhetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik