Real: hét különbség a Roma-verés és a sevillai égés között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.27. 20:32
null
Egy hét alatt két arcát mutatta a Real Madrid (Fotók: AFP)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid egy hét alatt lehengerlő játékkal legyőzte a Romát, majd simán kikapott a Sevillától. A Marca annak próbált utánajárni, a játék mely szegmensei változtak meg a két 3–0-s mérkőzés között.



1. A pontosság

Az első nagy különbség, hogy míg a kapura lövések számában nem volt olyan nagy a visszaesés a Roma legyőzése és a sevillai égés között (30–21), addig a kaput el is találó próbálkozások terén már lényegesen nagyobb volt a differencia (11–3). A Sevilla összességében kevesebbet próbálkozott (16), ebből mégis sokkal többször talált kaput (7).

2. Bale és Benzema fakósága

A Cristiano Ronaldo távozása után még inkább előtérbe kerülő walesi, francia kettős jól kezdte az idényt, Bale három bajnokin és a Roma ellen is betalált, Benzema pedig az első három La Liga-meccs után már négy gólnál járt. A Sevilla ellen viszont sokkal visszafogottabb volt a teljesítményük, a francia csatárt az 59. percben le is cserélte Julen Lopetegui.

3. Eredménytelen labdabirtoklás

Bár mindkét meccsen a Real birtokolta többet a labdát (a Roma ellen 59, a Sevilla ellen 60 százalékban), a passzhatékonyság is lényegesen visszaesett, az olaszok ellen 639 pontos átadása volt a királyi gárdának, a Sevilla ellen már csak 477.

4. Lyuk a védelemben

Míg hétfőn az év álomcsapatába választották Sergio Ramost és Raphaël Varane-t, és a Roma ellen is megbízható teljesítményt nyújtott a kettős, a szerdai találkozón egyikük sem bizonyított.

5. Veszély a széleken

A szélső hátvédek teljesítménye is hagyott maga után kívánni valót: a madridiak alaposan megszenvedtek a széleken a Sevilla ellen, Marcelo sem játszott élete formájában, de a Dani Carvajalt helyettesítő Nacho sem remekelt.

6. Az intenzitás visszaesése

A „farkasoknak” szinte nekiestek a madridiak, már az első húsz perc során nyolc nagy lehetőséget dolgoztak ki, viszont a Sevilla ellen ez nem volt tapasztalható. A BL-ben elveszített 69 labdával szemben ráadásul ezúttal 97 volt ez a szám.

7. A cserék sem váltak be

A rómaiak ellen Marco Asensio és Mariano Díaz is remekül szállt be, utóbbi gólt is szerzett, ezúttal azonban sem Díaz, sem Lucas Vázquez, sem Dani Ceballos nem tudott átütőerőt jelenteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik