Nagyot fogott a Leverkusen, volt Real- és Barca-üstökösök Las Palmasban

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.02.05. 12:16
null
Leon Bailey (balra), a Leverkusen nagy fogása (Fotó: AFP)
Izgalmas januárja volt a labdarúgás szerelmeseinek, csak úgy csengtek a klubok kasszái, felfoghatatlan összegek röpködtek az éterben, majd landoltak különböző bankszámlákon. A Premier League és a Serie A eseményeinek kitárgyalása után a La Liga, Bundesliga, Ligue 1 hármassal zárjuk szokásos transzferidőszaki összefoglalónkat – egy kis kínai és portugál kirándulással.

 

A BUNDESLIGÁBAN a hajrában a legnagyobb halat a Bayer Leverkusen fogta, amely a jóval gazdagabb topklubok által is célba vett Leon Baileyvel gazdagodott. A 19 éves jamaicai szélső nyolc góllal és tíz gólpasszal igazolta a most érte kifizetett tizenhárom és fél millió eurót – a Genk 2015 nyarán másfél millióért szerezte meg őt a jamaicai Phoenix Akadémiáról. Érkeztével Admir Mehmedi eladósorba került, de a Hamburggal nem tudtak megegyezni.

Kleinheisler László után a szűrő Florian Jungwirth is elhagyta a Darmstadtot, utóda a Görögországból megszerzett Wilson Kamavuaka lesz – a magyar fiúé pedig minden bizonnyal a veterán Hamit Altintop. A kék-fehérek megszerezték a sokszoros dán utánpótlás-válogatott középső védőt is, Patrick Banggaardot, valamint szerződést kínáltak a klub nélküli, de korábban a Sparta Prahát, a Salzburgot, az 1860 és a Bayern Münchent, a Baselt, a Betist és az Eintracht Frankfurtot is megjárt védelmi szakembernek, Markus Steinhöfernek.

A Mainz új karmestere a Palermót elhagyó svéd Robin Quaison lesz, a klub megszerezte az egykori barcelonai csodagyereket, Bojan Krkicet. Erősödött az Augsburg is, ahová expressz a Laziótól a középpályás Moritz Leitner futott be, kétmillió euróért. A Freiburg erre a posztra Svájcból importált, a Hamburg csaknem tízmillióért kapta csak meg a brazil szűrőígéretet, Walace-t.

Elengedte a Wolfsburg a nyáron hatmillió euróért átigazolt horvát szélsőt, a még mindig csak 18 éves Josip Brekalót, de csak kölcsönbe (ám ha feljut a VfB Stuttgart, marad még ott egy ideig, 2018 nyaráig), helyére a tapasztalat jegyében a 30 esztendős Askan Dezsaga érkezett az arab világot odahagyva. Ő korábban játszott már a VfL-ben, 2007 és 2012 között, egyébként a Hertha BSC neveltje.

Kalmár Zsolt a Bröndbyben folytatja egy ideig, a chilei középcsatárt, jobbszélsőt, Eduardo Vargast azonban teljesen eladta Mexikóba a Hoffenheim – hatmillió euróért, éppen annyiért, mint amennyiért 2015 nyarán megkapta a Napolitól. Csak éppen a németeké lesz még a következő vételár fele.

A LIGUE 1-BEN a PSG nem vásárolt már senkit az utolsó napokban, de néhány, létszámon felüli alkalmazottjának új munkahelyet keresett egy időre, és hasonlóan cselekedett a Monaco is, bár a hercegségbeliek szert tettek egy ajaxos tehetségre (Francesco Antonuccira, őt egyelőre az ifjúságiak között vetik be).

A Bordeaux jobban iparkodott, egy fiatal szerb középső védő, Vukasin Jovanovics (a Zenittől jött) jelzi ügyességét, és néhány millió euróért kerített egy szűrőt, a volt lille-i Younousse Sankharét. A Marseille, ahogyan azt várhattuk, keresett egy kis pénzt Romain Alessandrini eladásával. A Stade Rennais még jobban zárt anyagilag, Paul-Georges Ntep és Pedro Henrique után remek áron adta el Kamil Grosickit is – kérdés, lesznek-e ilyen jók az ingyen leigazolt újak?

Fellengzős terveket szövögetett ismét a Nice, de meg kellett elégednie egy tizenéves szűrő, Basszem Szrarfi és egy veterán középső középpályás, Munir Obbadi átigazolásával. A Lille ellenben tényleg látványosan tett-vett: a téli csomag tartalmaz egy brazil védő (Gabriel dos Santos) mellett egy nagy tehetségnek tartott középpályást (Fares Bahlouli), egy Lazio által kölcsönadott szellőt (Ricardo Kishna) és talán mindenekelőtt egy nagy klubokkal is hírbe hozott támadót (Anwar El Ghazi). A kétszeres holland válogatott játékost ráadásul hétmillió euróért kapta csak meg a Lille, és El Ghazi a tervek szerint komoly csapásmérő erőt alkot majd az Európa-bajnoki hős Éderrel és Kishnával.

SPANYOLORSZÁGBAN a nagy eseményektől megkímélték a klubok a nagyérdemű publikumot, de azért azt jegyezzük fel mindenképpen, hogy a Sevilla eladta japán szervezőjét, a Hertha által is hívott Kijotake Hirosit (a hatmilliós vételár azonban túl sok volt a berlinieknek), a Villarreal középső védője, Alekszandar Pantics belevágott a nagy kijevi kalandba, a PSG olasz kapusa, Salvatore Sirigu ezentúl az Osasunát boldogítja kölcsönben, Jesé a Liverpool vagy az AS Roma helyett a Las Palmasban kötött ki, a Málaga meg a középpályás José Rodríguezt kapta kölcsön a Mainztól.

A nagy valenciai januári erősítés Simone Zaza mellett a celtás Fabián Orellana lett, a Gijón többek között a Monaco óriását, Lacina Traorét kapta kölcsön.

A 203 centiméter magas támadóért karrierje során harmincnégymillió eurót fizettek már ki klubjai, a Kubany Krasznodar, az Anzsi és a Monaco, kölcsönben az Evertont és a CSZKA Moszkvát boldogította, korábban megfordult Kolozsvárott is. Éppen itt volt az ideje a La Ligának.

De a nagy téli jöttment nem ő, hanem az ukrán Roman Zozulja lett, akit a Betis a nyáron szerzett meg, ingyen, de most kölcsönadott volna a Rayo Vallecanónak – azonban hamar hazatért a csatár, mert a Rayo drukkerei tüntettek a szélsőjobbos politikai nézeteiről és kapcsolatairól közismert labdarúgó ellen.

Zozulja nyílt levélben próbálta meggyőzni a közismerten baloldali rayós szurkolótábort, amely azonban ragaszkodott elveihez, nagy molinón is üzent: „Náciknak nincs itt helye!”.

A Betis erre hazahívta Zozulját saját biztonságára hivatkozva, a bonyolult körülmények miatt. Amelyeket nem egyszerűsít az sem, hogy az ukrán játékjoga az idény hátralévő részére már a Rayónak lett regisztrálva, tehát a Betisben semmiképpen sem léphet pályára ebben a szezonban…

NÉMET BUNDESLIGA, TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
2017 JANUÁRJA

AUGSBURG
Érkezett: Moritz Leitner (Lazio, 2.000.000)
Távozott:
Kölcsönbe: Daniel Opare (Lens)

BAYER LEVERKUSEN
Érkezett: Leon Bailey (Genk, 19.500.000)
Kölcsönből vissza: Kirjakosz Papadopulosz (Leipzig)
Távozott: Robbie Kruse (Liaoning, 500.000)
Kölcsönbe: Kirjakosz Papadopulosz (Hamburg, 500.000 euró), Lukas Boeder (Paderborn)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett:
Távozott: Julian Green (VfB Stuttgart, 300.000)
Kölcsönbe: Holger Badstuber (Schalke)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Alexander Isak (AIK Solna, 8.600.000)
Távozott:
Kölcsönbe: Neven Szubotics (1. FC Köln, 500.000), Adrián Ramos (Granada)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Timothée Kolodziejczak (Sevilla, 7.500.000), Julio Villalba (Cerro Porteno, 1.250.000)
Távozott: Álvaro Domínguez (visszavonult)
Kölcsönbe: Julio Villalba (Cerro Porteno)

DARMSTADT
Érkezett: Markus Steinhöfer (egyesült nélküli), Terrence Boyd (RB Leipzig, ingyen), Hamit Altintop (Galatasaray, ingyen), Wilson Kamavuaka (Panetolikosz, ingyen), Patrick Banggaard (Midtjylland), Markus Steinhöfer (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Sidney Sam (Schalke)
Távozott: Anisz Ben-Hatira (Gaziantepspor, ingyen), Florian Jungwirth (San José Earthquakes), Victor Obinna (szerződését felbontották)
Kölcsönből vissza: Kleinheisler László (Werder Bremen)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Andersson Ordónez (Guayaquil, 1.000.000), Max Besuschkow (VfB Stuttgart II, 100.000), Aymen Barkok (Eintracht Frankfurt U19)
Kölcsönbe: Marius Wolf (Hannover II)
Távozott: Johannes Flum (St. Pauli, ingyen), Enis Bunjaki (Twente, ingyen), Joel Gerezgiher (Holstein Kiel)

FREIBURG
Érkezett: Vincent Sierro (Sion)
Távozott: Charles Elie Laprevotte (Magdeburg, ingyen)
Kölcsönbe: Mats Möller Daehli (St. Pauli), Lucas Hufnagel (1. FC Nürnberg), Jonas Meffert (Karlsruhe)

HERTHA BSC
Érkezett: Jordan Torunarigha (Hertha II)
Távozott: Jens Hegeler (Bristol City, 300.000)

HAMBURG
Érkezett: Mergim Mavraj (1.FC Köln, 1.800.000), Walace (Gremio, 9.200.000)
Kölcsönbe: Kirjakosz Papadopulosz (Leverkusen, 500.000)
Távozott: Cléber Reis (Santos, 2.500.000), Emir Spahic (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Alen Halilovic (Las Palmas, 1.000.000)

HOFFENHEIM
Érkezett: Danilo Soares (Hoffenheim II)
Kölcsönből vissza: Júnior Ponce (USM Porres), Benedikt Gimber (Sandhausen)
Távozott: Júnior Ponce (USM Porres), Kim Dzsin Szu (Csonbuk Motors, 1.300.000), Eduardo Vargas (Tigres UANL, 6.000.000)
Kölcsönbe: Baris Atik (Sturm Graz), Benedikt Gimber (Karlsruhe)

INGOLSTADT
Érkezett: Lukas Gerlspeck (Ingolstadt U19)
Távozott:
Kölcsönbe: Hauke Wahl (1.FC Heidenheim)

1. FC KÖLN
Érkezett: Christian Clemens (Mainz, 2.750.000)
Kölcsönbe: Neven Szubotics (Borussia Dortmund, 500.000)
Távozott: Mergim Mavraj (Hamburg, 1.800.000), Filip Mladenovics (Standard Liége, 1.200.000)

RB LEIPZIG
Érkezett: Dayot Upamecano (RB Salzburg, 10.000.000)
Kölcsönből vissza: Omer Damari (New York FC)
Távozott: Idrissa Touré (Schalke II, ingyen), Terrence Boyd (Darmstadt, ingyen)
Kölcsönből vissza: Kirjakosz Papadopulosz (Leverkusen)
Kölcsönbe: Vitaly Janelt (Bochum), Omer Damari (Maccabi Haifa), Kalmár Zsolt (Bröndby)

MAINZ
Érkezett: Marin Sverko (Karlsruhe U19, 60.000), Robin Quaison (Palermo, 2.500.000)
Kölcsönbe: Bojan Krkic (Stoke City)
Távozott: Yunus Malli (Wolfsburg, 12.500.000), Christian Clemens (1.FC Köln, 2.750.000), Niki Zimling és Besar Halimi (Mainz II), Gianluca Curci (szerződését felbontották)

SCHALKE
Érkezett: Guido Burgstaller (Nürnberg, 1.500.000), Daniel Caligiuri (Wolfsburg, 2.500.000)
Kölcsönbe: Holger Badstuber (Bayern München)
Távozott: Júnior Caicara (Basaksehir, 3.000.000)
Kölcsönbe: Sidney Sam (Darmstadt), Fabian Giefer (Bristol City), Fabian Reese (Karlsruhe)

WOLFSBURG
Érkezett: Yunus Malli (Mainz, 12.500.000), Riechedly Bazoer (Ajax, 12.000.000), Paul-Georges Ntep (Stade Rennes, 5.000.000), Victor Osimhen (Ultimate Strikers Academy, 3.500.000), Askan Dezsaga (al-Arabi, ingyen)
Távozott: Julian Draxler (PSG, 40.000.000), Daniel Caligiuri (Schalke, 2.500.000), Bruno Henrique (Santos, 4.000.000)
Kölcsönbe: Carlos Ascues (FBC Melgar), Josip Brekalo (VfB Stuttgart)

WERDER BREMEN
Érkezett: Thomas Delaney (FC Köbenhavn, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Kleinheisler László (Darmstadt)
Távozott: Lukas Fröde (Würzburger Kickers, 200.000), Janek Sternberg (Ferencváros, 100.000)
Kölcsönbe: Fallou Diagne (Metz, 400.000), Lennart Thy (St. Pauli), Kleinheisler László (Ferencváros), Thanosz Pecosz (Fulham, 1.000.000)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

VfB STUTTGART
Érkezett: Julian Green (Bayern München, 300.000), Jérôme Onguéné (Sochaux, 2.500.000), Ebenezer Ofori (AIK Solna, 1.500.000)
Kölcsönbe: Josip Brekalo (Wolfsburg)
Távozott: Stephen Sama (Greuther Fürth, 100.000), Philip Heise (Dynamo Dresden, 100.000)
Kölcsönbe: Toni Sunjic (Palermo)

HANNOVER
Érkezett:
Kölcsönbe: Marko Maric (Hoffenheim II)
Távozott:
Kölcsönbe: Andre Hoffmann (Fortuna Düsseldorf), Babacar Gueye (Zulte Waregem)

 

KÍNAI SZUPERLIGA

KUANGCSOU EVERGRANDE (a csapat neve ez a Nemzeti Sportnál is bevett magyar átírás értelmében, angolul így ismerheti: Guangzhou Evergrande)
Érkezett
:
Távozott
:
A legismertebb légiósok:
Alan, Ricardo Goulart, Paulinho (brazilok), Jackson Martínez (kolumbiai)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 1.350.000

CSIANGSZU SZUNING (Jiangsu Suning)
Érkezett:
Távozott:
Sammir (Dinamo Zagreb, ingyen), Trent Sainsbury (Inter, kölcsönbe)
A legismertebb légiósok: Ramires, Alex Teixeira (brazilok), Roger Martínez (kolumbiai)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 14.900.000

SANGHAJ SIPG (Shanghai SIPG)
Érkezett: Oscar (Chelsea, 60.000.000), Odil Ahmedov (FK Krasznodar, 7.000.000)
Távozott: Jean Evrard Kouassi (Vuhan Zall), Darío Conca (Flamengo, kölcsönbe)
Legismertebb légiósok: Hulk, Oscar, Elkeson (brazilok)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 122.800.000

SANGHAJ SENHUA (Shanghai Greenland Shenhua)
Érkezett: Carlos Tévez (Boca Juniors, 10.500.000), Óscar Romero (Racing Club, 8.400.000), Silin Sun (Liaoning, 8.200.000), Jianqing Mao (Sicsiacsuang, 4.750.000), Peng Li (Csingtao Jonoon, 3.700.000)
Távozott: Óscar Romero (Deportivo Alavés, kölcsönbe), Paulo Henrique (Recife, kölcsönbe), Demba Ba (Sanghaj Senhua II)
A legismertebb légiósok: Giovanni Moreno, Fredy Guarín (kolumbiaiak), Carlos Tévez (argentin), Obafemi Martins (nigériai), Demba Ba (szenegáli a tartalékok között)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 36.900.000

PEJCSING KUOAN (Beijing Sinobo Guoan)
Érkezett:
Távozott:
Csengtung Csang (Hopej, 20.440.000)
A legismertebb légiósok: Ralf, Renato Augusto (brazilok), Burak Yilmaz (török)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 500.000

KUANGCSOU R&F (Guangzhou R&F)
Érkezett: Júnior Urso (Luneng, 2.850.000)
Távozott: Aaron Olanare (CSZKA Moszkva, ingyen), Jeremy Bokila (Akhisarspor, ingyen), Gustav Svensson (Sounders, ingyen)
A legismertebb légiós: Eran Zahavi (izraeli)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 10.080.000

HOPEJ CHINA FORTUNE (Hebei China Fortune)
Érkezett: Csengtung Csang (Kouan, 20.440.000)
Távozott: Ersan Gülüm (Besiktas, kölcsönbe), Gaël Kakuta (Deportivo La Coruna, kölcsönbe)
A legismertebb légiósok: Stéphane Mbia (kameruni), Ezequiel Lavezzi (argentin), Gervinho (elefántcsontparti)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 20.440.000

CSUNGCSING LIFAN (Chongqing Dangdai Lifan)
Érkezett:
Távozott:

A legismertebb légiósok: Goran Milovic (horvát), Fernandinho Conceicao, Alan Kardec (brazilok), Emanuel Gigliotti (argentin)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 4.050.000

JENPIEN FUTÖ (Yanbian Funde)
Érkezett: Guzmics Richárd (Wisla Kraków, 1.000.000)
Távozott: Nikola Petkovics (szerződése lejárt)
A legismertebb légiós: Guzmics Richárd (magyar)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 1.000.000

TIENCSIN TEDA (Tianjin Teda)
Érkezett: Nemanja Gudelj (Ajax, 5.500.000), John Mikel Obi (Chelsea, ingyen)
Távozott: Zainadine Júnior (Marítimo, kölcsönbe)
A legismertebb légiósok: John Mikel Obi (nigérai), Nemanja Gudelj (szerb), Fredy Montero (kolumbiai), a volt újpesti Mbaye Diagne (szenegáli)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 13.710.000

LIAONING (Liaoning FC)
Érkezett: Robbie Kruse (Bayer Leverkusen, 500.000), James Holland (Adelaide United), Franck Boli (Aalesunds, kölcsönből vissza)
Távozott: Silin Sun (Senhua, 8.200.000), Franck Boli (Stabaek)
A legismertebb légiósok: Michael Thwaite, James Holland, Robbie Kruse (ausztrálok), Anthony Ujah (nigériai), Ibrahima Touré (szenegáli)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 12.000.000

CSANGCSUN JATAJ (Changchun Yatai)
Érkezett: Marinho (Vitória, 5.000.000), Odion Ighalo (Watford, 22.300.000)
Távozott:
A legismertebb légiósok:
Marcelo Moreno (bolíviai), Odion Ighalo (nigériai)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 28.600.000

HONAN CSIENJE (Henan Jianye)
Érkezett:
Távozott:
Miral Samardzic (Akhisarspor, ingyen), Osman Sow (Emirates Club, kölcsönbe), Ryan McGowan (szerződése lejárt)
A legismertebb légiós: Javier Patino (Fülöp-szigeteki)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 1.410.000

SANTUNG LUNENG (Shandong Luneng Taishan)
Érkezett: Júnior Urso (Atlético Mineiro, kölcsönből vissza)
Távozott: Júnior Urso (Kuangcsu R&F, 2.850.000), Wálter Montillo (Botafogo, ingyen)
A legismertebb légiósok: Gil, Jucilei, Diego Tardelli (brazilok), Graziano Pelle (olasz), Papiss Demba Cissé (szenegáli)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 23.800.000

TIENCSIN CSÜANCSIEN (Tianjin Quanjian)
Érkezett: Axel Witsel (Zenit, 20.000.000), Kvon Kjung Von (al-Ahli Dubaj, 10.500.000), Alexandre Pato (Villarreal, 18.000.000)
Távozott: Luís Fabiano (szerződése lejárt)
A legismertebb légiósok: Axel Witsel (belga), Jádson, Geuvanio, Alexandre Pato (brazilok)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 48.900.000

KUJCSOU CSECSENG (Guizhou Hengfeng Zhicheng)
Érkezett: Tjaronn Chery (Queens Park, 4.700.000), Michael Olunga (Djurgardens, 4.200.000), Ali Gazal (CD Nacional)
Távozott: Mazola (szerződése lejárt), Ibán Cuadrado (szerződése lejárt)
A legismertebb légiósok: Tjaronn Chery (holland)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 8.900.000

 

LIGUE 1, TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
2017 JANUÁRJA

SCO ANGERS
Érkezett: Abdoulaye Bamba (egyesület nélküli), Issa Cissokho (Genoa, ingyen)
Kölcsönbe: Kévin Bérigaud (Montpellier), Jonathan Bamba (St.-Étienne)
Távozott: Ibrahima Diallo (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Aissa Laidouni (Les Herbiers), Yoane Wissa (Stade Laval)

SC BASTIA
Érkezett: Nicolas Saint-Ruf (Montpellier), Alexis Thebaux (Paris FC)
Kölcsönbe: Lindsay Rose (Lorient), Prince Oniangué (Wolverhampton Wanderers)
Kölcsönből vissza: Julien Romain (GFC Ajaccio)
Távozott: Mathieu Peybernes (Lorient, 2.000.000), Thievy Bifouma (Osmanlispor)
Kölcsönbe: Julien Romain (Pau), Lyes Houri (Roda), Jerson Cabral (Sparta Rotterdam), Paul Charruau (Paris FC)

FC GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Daniel Mancini (Newell's), Younousse Sankharé (Lille, 3.000.000)
Kölcsönbe: Vukasin Jovanovics (Zenit)
Kölcsönbe: Cédric Yambéré (Anzsi)
Távozott:
Kölcsönbe: Isaac Thelin (Anderlecht, 700.000), Pablo (Corinthians), Frédéric Guilbert (Caen), Kévin Soni (Pau), Grégory Sertic (Marseille, 1.500.000)

SM CAEN
Érkezett:
Kölcsönbe: Frédéric Guilbert (Bordeaux)
Távozott: Andy Delort (Tigres, 8.000.000)
Kölcsönbe: Jordan N'Kololo (Stade Laval)

FCO DIJON
Érkezett: Kvon Csang Hun (Szuvon Bluewins), Usszama Haddadi (Club Africain)
Távozott: Quentin Bernard (Stade Brest), Johan Gastien (Stade Brest)

EA GUINGAMP
Érkezett: Mathieu Bodmer (Nice, ingyen)
Távozott:
Kölcsönbe: Benjamin Angoua (New England Revolution)

LOSC LILLE
Érkezett: Júnior Alonso (Cerro Porteno, 2.500.000), Fares Bahlouli (Monaco), Anwar El Ghazi (Ajax, 7.000.000), Gabriel dos Santos (Avaí)
Kölcsönbe: Xeka (Braga, 250.000), Ricardo Kishna (Lazio)
Távozott: Renato Civelli (Banfield, ingyen), Younousse Sankharé (Bordeaux, 3.000.000), Mounir Obbadi (Nice, ingyen), Morgan Amalfitano (Stade Rennes, ingyen), Ryan Mendes (Kayserispor)
Kölcsönbe: Junior Tallo (Amiens), Lebo Mothiba (Valenciennes)

FC LORIENT
Érkezett: Mathieu Peybernes (Bastia, 2.000.000), Alhassan Wakaso (Rio Ave, 1.000.000), Ibrahima Conté (Lorient B), Jérémie Aliadiere (egyesület nélküli)
Távozott: Moryké Fofana (Konyaspor, 150.000)
Kölcsönbe: Lindsay Rose (Bastia), Faiz Selemani (Tours)

FC METZ
Érkezett:
Kölcsönbe: Fallou Diagne (Werder Bremen, 400.000), Cheick Diabaté (Osmanlispor)
Távozott: Janis Ikaunieks (Larisza), Popoola Saliu (szerződését felbontották), Fadil Sido (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Habib Diallo (Stade Brest)

AC MONACO
Érkezett: Jorge (Flamengo, 8.500.000), Francesco Antonucci (Ajax U19, 2.500.000)
Kölcsönből vissza: Elderson (Standard Liége), Paul Nardi (Stade Rennes), Fares Bahlouli (Standard Liége), Lacina Traoré (CSZKA Moszkva)
Távozott: Abdou Aziz Thiam (szerződését felbontották), Fares Bahlouli (Lille)
Kölcsönbe: Corentin Jean (Toulouse), Mehdi Beneddine (Cercle Bruges), Lacina Traoré (Gijón), Adama Traoré (Rio Ave), Quentin N'Gakoutou (Saint Gilloise), Tafsir Chérif (Cercle Bruges)
Kölcsönből vissza: Paul Nardi (Cercle Bruges), Elderson (Standard Liége)

HSC MONTPELLIER
Érkezett: Nordi Mukiele (Stade Laval, 1.500.000), Cédric Mongongu (egyesület nélküli), Stéphane Sessègnon (egyesület nélküli), Keagan Dolly (Mamelodi Sundowns), Lukáš Pokorny (Slovan Liberec, 1.500.000), Isaac Mbenza (Standard Liége)
Kölcsönbe: Jonathan Ikoné (PSG)
Távozott: Dylan Gissi (Rosario), Morgan Sanson (Marseille, 9.000.000), Nicolas Saint-Ruf (Bastia)
Kölcsönbe: Kévin Bérigaud (Angers)
Kölcsönből vissza: Anthony Vanden Borre (Anderlecht, majd visszavonult)

AS NANCY-LORRAINE
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Alexis Busin (Clermont Foot)
Távozott: Clément Lenglet (Sevilla, 5.000.000)
Kölcsönbe: Christophe Mandanne (al-Fudzsairah)

FC NANTES
Érkezett: Sérgio Oliveira (Porto), Prejuce Nakoulma (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Felipe Pardo (Olympiakosz)
Kölcsönből vissza: Kolbeinn Sigthórsson (Galatasaray), Fernando Aristeguieta (CD Nacional)
Távozott: Nicolaj Thomsen (FC Köbenhavn)

OGC NICE
Érkezett: Basszem Szrarfi (Club Africain, 1.500.000), Munir Obbadi (Lille, ingyen)
Távozott: Mathieu Bodmer (Guingamp, ingyen)
Kölcsönbe: Dorian Caddy (Clermont Foot), Szaid Benrahma (GFC Ajaccio), Mouez Hassen (Southampton)

OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Jean-Philippe Mateta (Chateauroux, 3.000.000), Memphis Depay (Manchester United, 16.000.000)
Távozott: Gueida Fofana (visszavonult)
Kölcsönbe: Olivier Kemen (GFC Ajaccio), Gaetan Perrin (Orléans), Aldo Kalulu (Stade Rennes), Clément Grenier (AS Roma)

OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett: Morgan Sanson (Montpellier, 9.000.000), Patrice Evra (Juventus, ingyen), Dimitri Payet (West Ham, 29.300.000), Grégory Sertic (Bordeaux, 1.500.000)
Távozott: Romain Alessandrini (Los Angeles Galaxy, 3.000.000)
Kölcsönbe: Gaël Andonian (PAE Vería), Lucas Ocamos (Milan, 500.000)

FC PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: Julian Draxler (Wolfsburg, 40.000.000), Goncalo Guedes (Benfica, 30.000.000)
Kölcsönből vissza: Giovani Lo Celso (Rosario), Salvatore Sirigu (Sevilla)
Távozott:
Kölcsönbe: Jonathan Ikoné (Montpellier), Hervin Ongenda (PEC Zwolle), Salvatore Sirigu (Osasuna), Jesé (Las Palmas)

FC STADE RENNAIS
Érkezett: Raisz M'Bolhi (Antalyaspor, ingyen), Ndombe Mubele (al-Ahli DC), Morgan Amalfitano (Lille, ingyen)
Kölcsönbe: Aldo Kalulu (Olympique Lyon)
Távozott: Paul-Georges Ntep (Wolfsburg, 5.000.000), Pedro Henrique (PAOK Szaloniki, 1.600.000), Kamil Grosicki (Hull City, 9.000.000), Habib Habibou (Lens), Christian Brüls (Eupen)
Kölcsönbe: Kermit Erasmus (Lens), Anthony Ribelin (Paris FC)
Kölcsönből vissza: Paul Nardi (Monaco)

AS SAINT-ÉTIENNE
Érkezett: Arnaud Nordin (St.-Étienne U19), Jorge Intima (Arouca)
Kölcsönből vissza: Jonathan Bamba (St. Truiden), Anthony Mounier (Bologna)
Távozott:
Kölcsönbe: Jonathan Bamba (Angers), Anthony Mounier (Atalanta)

FC TOULOUSE
Érkezett: Clément Michelin (Toulouse B), Kelvin Amian Adou (Toulouse U19), Mathieu Cafaro (Toulouse B), Andy Delort (Tigres UANL, 6.000.000)
Kölcsönbe: Corentin Jean (Monaco)
Távozott:

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

GFC AJACCIO
Érkezett:
Kölcsönbe: Olivier Kemen (Olympique Lyon), Szaid Benrahma (Nice)
Távozott: Mohamed Larbi (szerződését felbontották)
Kölcsönből vissza: Julien Romain (Bastia)

STADE REIMS
Érkezett: Romain Métanire (Kortrijk)
Távozott: Christopher Glombard (Stade Laval)
Kölcsönbe: Hassane Kamara (Créteil), Jordan Siebatcheu (Chateauroux), Antoine Conte (Beitar Jerusalem)

ES TROYES AC
Érkezett: Jonathan Tinhan (Amiens, i.)
Távozott: Deniz Hümmet (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Jan Kaye (Grenoble), Franck Grandel (Boulogne)

PORTUGÁLIA
LIGA NOS


BENFICA
Érkezett: Pedro Nuno (Académica Coimbra, 400.000), Marcelo Hermes (Gremio, ingyen), Pedro Pereira (Sampdoria, 6.000.000), Filipe Augusto (Rio Ave)
Kölcsönből vissza: Ola John (Wolverhampton), Luís Felipe (Oeste), Hélder Costa (Wolverhampton), Filip Djuricsics (Sampdoria)
Távozott: Goncalo Guedes (PSG, 30.000.000), Hélder Costa (Wolverhampton, 15.000.000), Filip Djuricsics (Sampdoria, 3.500.000), Luís Felipe (Vitória Setúbal)
Kölcsönbe: Pedro Nuno (Tondela), Adel Taarabt (Genoa), Bryan Cristante (Atalanta), Diego Lopes (Panetolikosz), Ola John (Deportivo La Coruna), Óscar Benítez (Boca Juniors), Guillermo Celis (Vitória Guimaraes)
Kölcsönből vissza: Danilo (Braga)

FC PORTO
Érkezett: Tiquinho Soares (Vitória Guimaraes, 3.500.000)
Kölcsönből vissza: Abdoulaye Ba (Alanyaspor), Kelvin (Sao Paulo), Sami (Akhisarspor), Walter (Goiás), Alberto Bueno (Granada), Szuk Hjun Dzsun (Trabzonspor)
Távozott: Evandro (Hull City, 2.500.000), Silvestre Varela (Kayserispor, 500.000)
Kölcsönbe: Abdoulaye Ba (1860 München), Juan Quintero (Independiente Medellín), Adrián López (Villarreal), Kelvin (Vasco da Gama), Sami (Arouca), Sérgio Oliveira (Nantes), Alberto Bueno (Leganés)

SPORTING CP
Érkezett: Sebastián Coates (Sunderland, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Lukas Spalvis (Belenenses), Joao Palhinha (Belenenses), Chico Geraldes (Moreirense), André Geraldes (Vitória Setúbal), Wallyson Mallmann (Standard Liége), Ryan Gauld (Vitória Setúbal), Daniel Podence (Moreirense)
Távozott: Elias (Atlético Mineiro, 2.500.000), Joao Pereira (Trabzonspor, ingyen), Wallyson Mallmann (Moreirense), Dzsunja Tanaka (Vissel Kobe)
Kölcsönbe: Lukas Spalvis (Belenenses), Radoszav Petrovics (Rio Ave), Hernán Barcos (LDU Quito)
Kölcsönből vissza: Marcelo Meli (Boca Juniors), Lazar Markovics (Liverpool), Sebastián Coates (Sunderland)

LA LIGA, TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
2017 JANUÁRJA

DEPORTIVO ALAVÉS
Érkezett:
Kölcsönbe: Óscar Romero (Sanghaj Senhua), Rodrigo Ely (Milan)
Távozott: Manu Barreiro (Gimnastic Tarragona, ingyen), Sergio Llamas (Alavés B)
Kölcsönből vissza: Cristian Espinoza (Villarreal), Alekszandar Pantics (Villarreal)

ATHLETIC BILBAO
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Kike Sola (Getafe), Alex Remiro (Levante)
Távozott:
Kölcsönbe: Iago Herrerín (Leganes), Kike Sola (Numancia), Ager Aketxe (Cádiz), Mikel Vesga (Sporting Gijón)

ATLÉTICO MADRID
Távozott:

FC BARCELONA
Érkezett:
Távozott:

REAL BETIS SEVILLA
Érkezett: Alin Tosca (Steaua Bucuresti, 1.000.000)
Kölcsönbe: Rubén Pardo (Real Sociedad)
Távozott:
Kölcsönbe: Fabián Ruiz (Elche)
Kölcsönből vissza: Charly Musonda (Chelsea)

CELTA VIGO
Érkezett: Andrew Hjulsage (Bröndby, 1.200.000)
Kölcsönbe: Jozabed Sánchez (Fulham)
Távozott: José Naranjo (Genk, 1.800.000)
Kölcsönbe: David Costas (Real Oviedo), Fabián Orellana (Valencia)

ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Marc Navarro (Espanyol B)
Távozott: Martín Demichelis (Málaga, ingyen)

SD EIBAR
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Thaylor (Logrones), Jon Ander Felip (Logrones)
Távozott:
Kölcsönbe: Thaylor (Real Unión), Jon Ander Felipe (Llagostera)

SPORTING GIJÓN
Érkezett:
Kölcsönbe: Mikel Vesga (Bilbao), Elderson (AS Monaco), Lacina Traoré (AS Monaco)
Távozott:
Kölcsönbe: Rasid Ait-Atman (Tenerife)

DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Federico Cartabia (Valencia, ingyen)
Kölcsönbe: Ola John (Benfica), Gaël Kakuta (Hopej China Fortune), Davy Roef (Anderlecht)
Kölcsönből vissza: Saúl García (Girona)
Távozott: Ryan Babel (Besiktas, ingyen)
Kölcsönbe: Saúl García (Mallorca), Borja Valle (Elche), Rubén Martínez (Anderlecht), Federico Cartabia (Braga)

FC GRANADA
Érkezett: Sverrir Ingi Ingason (Lokeren, 1.800.000), Rui Silva (CD Nacional, 1.000.000)
Kölcsönbe: Panajotisz Koné (Udinese), Héctor Hernández (Real Sociedad), Adrián Ramos (Dortmund), Mubarak Wakaso (Panathinaikosz)
Kölcsönből vissza: Molla Wague (Udinese)
Távozott: Ivan Kelava (DVSC, ingyen), David Barral (APOEL Nikosia, ingyen), Javi Márquez (szerződését felbontották), Molla Wague (Leicester City), Tito (Leganes)
Kölcsönből vissza: Jon Toral (Arsenal U23), Gabriel Silva (Udinese), Alberto Bueno (Porto)
Kölcsönbe: Oier Olazábal (Levante), Luís Martins (Marítimo)

UD LAS PALMAS
Érkezett:
Kölcsönbe: Alen Halilovic (Hamburg, 1.000.000), Jesé (PSG)
Távozott: Asdrúbal Padrón (Port FC, ingyen), Nabil el-Zsar (Leganes)
Kölcsönbe: Tyronne (Tenerife), José Artiles (Cartagena), Sergio Araujo (AEK Athén, 200.000)

CD LEGANES
Érkezett: Nabil el-Zsar (Las Palmas, ingyen), Erik Morán (Real Zaragoza)
Kölcsönbe: Nereo Champagne (Olimpo de Bahía Blanca, 150.000), Iago Herrerín (Athletic Bilbao), Dimitriosz Sziovasz (Olympiakosz), Samu García (Rubin Kazany), Tito (Granada), Alberto Bueno (Porto)
Távozott: Karl Medzsani (Trabzonspor, ingyen), Lluis Sastre (Huesca, ingyen), Toni (Rayo Vallecano, ingyen)
Kölcsönből vissza: Alberto Brignoli (Juventus)

MÁLAGA
Érkezett: Jusszef en-Neszjri (Atlético Malagueno), Martín Demichelis (Espanyol, ingyen), Luis Hernández (Leicester City, 2.000.000), José Rodríguez (Mainz)
Kölcsönbe: Adalberto Penaranda (Watford)
Távozott:

OSASUNA
Érkezett: Nikola Vujadinovics (Pejcsing Enterprises, ingyen), Raoul Loé (al-Szailija), Iván Márquez (Osasuna B), Imanol García (Osasuna B)
Távozott:
Kölcsönbe: Javi Álamo (Almería)

REAL MADRID
Távozott:
Kölcsönbe: Lucas Silva (Cruzeiro)

REAL SOCIEDAD
Érkezett: Gerónimo Rulli (Manchester City, 7.000.000)
Távozott:
Kölcsönbe: Héctor Hernández (Granada), Rubén Pardo (Betis)
Kölcsönből vissza: Gerónimo Rulli (Manchester City)

FC SEVILLA
Érkezett: Clément Lenglet (Nancy, 5.000.000), Walter Montoya (Rosario, 5.500.000)
Kölcsönbe: Sztevan Jovetics (Inter, ingyen)
Kölcsönből vissza: Juan Munoz (Real Zaragoza)
Távozott: Timothée Kolodziejczak (Borussia Mönchengladbach, 7.500.000), Kijotake Hirosi (Cerezo Oszaka, 6.000.000)
Kölcsönbe: Juan Munoz (Levante)
Kölcsönből vissza: Salvatore Sirigu (PSG)

VALENCIA
Érkezett: Carlos Soler (Valencia B)
Kölcsönbe: Simone Zaza (Juventus, 2.000.000), Fabián Orellana (Celta Vigo)
Kölcsönből vissza: Vinícius Araújo (Recife)
Távozott: Federico Cartabia (Deportivo La Coruna)
Kölcsönbe: Vinícius Araújo (Huesca), Mathew Ryan (Genk)

FC VILLARREAL
Érkezett:
Kölcsönbe: Adrián López (Porto)
Kölcsönből vissza: Cristian Espinoza (Alavés), Alekszandar Pantics (Alavés), Alfonso Pedraza (Lugo)
Távozott: Bojan Jokic (szerződése lejárt), Alexandre Pato (Tiencsin Csüancsien, 18.000.000), Alekszandar Pantics (Dinamo Kijev)
Kölcsönbe: Alfred N'Diaye (Hull City), Alfonso Pedraza (Leeds United), Cristian Espinoza (Real Valladolid)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

UD LEVANTE
Érkezett:
Kölcsönbe: Oier Olazábal (Granada), Juan Munoz (Sevilla)
Távozott: Rafael Martins (Vitória Guimaraes, 400.000)
Kölcsönből vissza: Alex Remiro (Bilbao)

RAYO VALLECANO
Érkezett: Toni (Leganes, ingyen)
Kölcsönbe: Tomás Mejías (Middlesbrough), Jordi Gómez (Wigan Athletic)
Távozott: Piti (AEL Limassol, ingyen)
Kölcsönbe: Johan Mojica (Girona)
Kölcsönből vissza: Bruno Zuculini (Manchester City)

FC GETAFE
Érkezett: Carlos Pena (Oviedo, ingyen), Sergio Mora (Murcia, ingyen)
Kölcsönbe: Chuli (Almería)
Távozott: Fued Kadir (Alcorcón, ingyen)
Kölcsönbe: Johannes van den Bergh (Greuther Fürth), Karim Yoda (Almería), Rolf Feltscher (Real Zaragoza)

Lezárva péntek este, dőlt betűvel a nyári transzferzárás és a téli átigazolási időszak kezdete közötti játékosmozgások, vastaggal az elmúlt egy hét eseményei.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik