A Bayern csúnyán megtrollkodta az Arsenalt Gnabry-ügyben?

Vágólapra másolva!
2017.01.30. 09:25
null
Arjen Robben marad Münchenben, de vajon ki érkezik? (Fotó: AFP)
Itt van immár a had – no, nem Laczfi nádor hada üget elő a Toldiból, hanem a nyalka, kolcsagos legények és cifra nyergű mének helyett a topligák frissiben vett labdarúgói sorakoznak táblázatunkban. Szokásunk szerint a Premier League és a Serie A eseményei után a Bundesligával folytatjuk transzfertúránkat.

 

Nagyon úgy tűnik, nem fog már összehegeszteni egy csúcsminőségű téli igazolást sem a BAYERN MÜNCHEN, amely azért meghosszabbította Arjen Robben szerződését 2018 nyaráig (a holland nemrégiben lépett krisztusi korba), és megszerezte a következő idénytől a középső védő Niklas Süle és a szorgos szűrő Sebastian Rudy játékjogát.

Előbbi sokkal tehetségesebb, érte húszmillió eurót kell majd fizetni a nyáron (a Frankfurt 2010-ben ingyen szerezte meg Sülét a düsseldorfi utánpótlás bugyraiból), utóbbit négymillióért vette a Hoffenheim, de a Bayern ingyen kapta meg, köszönhetően Mr. Bosmannak.

Egy harmadik társ is velük jönne, az egykori bayernes csatár, Sandro Wagner saját bevallása szerint örömest visszabújna a bőrnadrágba.

Ingyen távozik a középpálya eddigi, pontosabban még mostani motorja, a harmincöt éves Xabi Alonso, aki máris bejelentette nyári visszavonulását – hogy ezzel a lépéssel azonnal elkezdje zörgetni a harasztot Marco Verratti közül.

Hogy miért? Egyrészt azért, mert az olasz középpályás, lássuk be, a világ összes csapatában kezdő lenne, másrészt anno Párizsba egy bizonyos Carlo Ancelotti csábította el, 2012-ben. „Carlo és Marco barátok, rendszeresen keresik egymást telefonon” – ismerte el Verratti egyik ügynöke. A játékost tulajdonképpen az összes topcsapat vinné, a Real Madridtól a Juventuson át az angol gigászokig, de előfordult már, hogy a Verratti iránti bősz érdeklődési kampány új, az addiginál busásabb szerződést szült az olasz és környezete számára...

Természetesen ő nyári üzlet lehet, ha komolyra fordul a dolog (Ancelotti szerint egyhamar nem hagyja el Párizst egykori kedvence, de meglehet, csak taktikai okokból mondott ilyet), és komoly lesz az ára is: körülbelül hetvenmillió euró.

Olcsóbb megoldás a középpálya erősítésére a brémai Serge Gnabry, aki e sor mindkét szélén és közepén bevethető, és német felnőtt válogatott – csak éppen az Arsenal egyes angol lapok szerint viszonylag olcsón, tízmillióért visszavásárolhatja őt a nyáron.

Vagy mégsem?

Tavaly nyáron Gnabry körül felbukkant ugyanis egy oknyomozó német újságíró szerint a Bayern, amely a brémaiak helyett maga fizette az azóta a válogatottban egy laza mesterhármassal bemutatkozó Gnabry ötmilliós vételárát, annak fejében, hogy egy ideig kizárólag csak ő veheti meg (talán nyolcmillió euróért, ennél sokkal többet kért volna az Arsenal egy Bayerntől a játékosáért).

Érdekes dolgok történhettek, az ötmilliós vételárból itt-ott már hatmillió lett, és maga Arsene Wenger azt nyilatkozta végül, hogy nincs már lehetősége előre megszabott áron visszahozni Gnabryt.

Ilyen egy igazán kapós játékos, aki egy érvénytelenedett írott és egy érvényesnek tűnő szóbeli vételi opcióval rendelkezik...

Az biztos, hogy Pierre-Emmerick Aubameyangra és leverkuseni kollégájára, Julian Brandtra egy fillért sem kell költeniük a münchenieknek, lévén mindketten bejelentették, hogy mehetnek bárhová, de a Bayernben biztosan nem folytatják, ellenben Kingsley Comanra szinte biztosan lesz pénz: a húszéves támadót a Juventus hétmillió euróért adta kölcsön, nemsokára háromszor ennyiért végleg Münchenben marasztalható.

Érdekes, hogy a védő Mehdi Benatia meg éppen a Juvétől tér meg kölcsönből a nyáron, rá a Kicker szerint a németek semmiképpen nem tartanak igényt, Süle érkezése és talán Holger Badstuber visszatérése miatt sem. A marokkóit tizenhétmillió euróért veheti meg a torinói csapat, amely a januári eleji hírek szerint hajlik is erre a megoldásra.

Nem meglepő, hogy ilyen árak mellett még a nagy Bayern is a fiatalok felé fordul: az egyik új felfedezett a Metz tinikorú támadó középpályása, Ryan Johansson, rá akkor figyeltek fel rá, amikor honfi- és középpályás társát, a luxemburgi Vincent Thillt mentek megnézni az illetékesek.

Utóbbi édesapja, Serge egykoron maga is válogatott játékos volt, legidősebb fia, Sebastien jelenleg is a nemzeti csapatot erősíti – ilyesmiről álmodozik a két Scholl is, Mehmet és a húszesztendős Lucas is, csak éppen a fiatalabb elhagyta most a müncheni tartalékokat, és a negyedosztályú Wacker Nordhausenben próbál meg kibontakozni.

A nála két évvel fiatalabb brazil Vitinho sokkal jobb helyen, a Palmeirasban teszi mindezt, tagja a korosztályos nemzeti csapatnak, ezért is ajánlott állítólag ötmillió eurót érte a német gárda. Az összeg nem is sok, mármint a kivásárlási árhoz képest, amelyet óvatosan ötvenmillió euróban szabott meg a brazil klub. Jelentkezett még: Manchester City, Szpartak és CSZKA Moszkva.

Felkészül: a leverkuseni szélsőhátvéd, a tizenkilenc esztendős, egyszeres válogatott Benjamin Henrichs (idevágó pletyka Angliából, hogy Juan Bernat körül a Manchester City legyeskedik), és a tizenöt éves francia U-válogatott középpályás, Adil Taoui (Toulouse).

Érdeklődőként a napokban a City mellett egyedül a Chelsea jelentkezett, legalábbis erre esküszik pár angol újságíró: a londoniak Arturo Vidalra (aki egy chilei lap szerint máris elkezdett angolul tanulni) és Thomas Müllerre is vevők lennének. Egyhamar aligha kell csomagolnia azért a két kiszemeltnek.

Ha edzőjüknek igen, azaz mégsem vezetne sikerre az Ancelotti-éra a klubnál, az orvosságért nem kell messze menni: Jürgen Klinsmann maga jelentette be, hogy szívesen visszatérne már Németországba, akár szövetségi kapitányként, akár klubedzőként.

Zárjunk két, a Bayern-híveknek kedvező hírrel: az Arsenal belső ügyeiben mindig járatos Thierry Henry jó esélyt lát arra, hogy Alexis Sánchez a nyáron a Bayern Münchenhez igazol, ha elhagyja az ágyúsokat, a La Gazzetta dello Sport szerint pedig a nápolyi Fauzi Gulamnak kérői közül a bajorok ajánlata a legszimpatikusabb.

A Borussia Dortmund csak elengedte a szerb védőt, a súlyos sérülései után régi önmagát nemigen találó Neven Szuboticsot, aki Kölnben próbál meg megújulni, és még így is sokkal szebb éveket töltött el a fekete-sárgáknál, mint a kolumbiai támadó, Adrián Ramos – aki már túllépett a harmincon, most Granadában futballozik egy kicsit, mert a nyártól Kínában, a Csungcsing Lifanban folytatja.

Tizenkétmillió euró ellenében....

Valamivel kevesebbe került az új Ibra, Alexander Isak, de ezt a transzfert már sokszor megénekeltük, és az sem nóvum, hogy Marco Reus és Aubameyang sűrű nyár elé néz, Julian Weiglt pedig mindkét madridi csapattal és a PSG-vel is hírbe hozták. Igaz, amíg olyan játékosokat talál meg és épít fel a Dortmund, mint Christian Pulisic, nagy baj nem lehet.

Szubotics után a nyáron vett középpályás, Mikel Merino is Kölnbe kerülhet, a védő távlati utóda a holland Stefan de Vrij lehet, Aubáé pedig a Kasper Dolberg (Ajax), Kylian Mbappé (Monaco), Guillermo May (Club Montevideo), Jean-Kévin Augustin (PSG), Álvaro Morata (Real Madrid) sorból kerülhet ki.

Csöndes napokat él a Bayer Leverkusen, amely elengedte a télen a Robbie Kruse, Kirjakosz Papadopulosz kettőst (utóbbit csak kölcsönből kölcsönbe). A legkeresettebb itt a Benjamin Henrichs, Javier Hernández kettős, a fő célpontok pedig a két genki fiatal, Leon Bailey és Kyle Butler.

Nagyot húzott ellenben a Borussia Mönchengladbach, nem is annyira a legújabb paraguayi csatárígéret, Julio Villalba megszerzésével (őt amúgy is kölcsönadták az eladónak, a Cerro Portenónak), hanem Timothée Kolodziejczakkal.

Lépéskényszerben volt a klub a sérüléseivel a harcot feladó Álvaro Domínguez visszavonulása miatt, a megoldás szintén a La Ligából érkezett, mégpedig a Sevillától – hét és fél millió euróért. A nyári költekezés alapjait itt Mahmoud Dahoud teremti majd meg, a középpályást topklubok sora szeretné magáénak tudni.

Leon Bailey a Borussiánál is célpont, a meglepő kiszemelt itt a talján Manolo Gabbiadini, mellette csupa, a húszas éveinek elején álló ismeretlen (a szűrő Abdoulaye Touré – Nantes B, a szélső Leandro Trossard – Genk, a középső középpályás Konrad Laimer – RB Salzburg) vagy a nagyoknak nem kellő fiatal (Gedion Zelalem – Arsenal, Ruben Loftus-Cheek – Chelsea, Kevin Wimmer – Tottenham) került a ható- és látókörbe.

A Schalke szerzett egy szélsőt a végére, Daniel Caligiurit egy ideje árulja már a Wolfsburg, az amerikai játékos pedig bőven-bőven megéri az érte kifizetett két és fél millió eurót. Ahogyan azt korábban jeleztük, elhagyta a zöld-fehéreket a brazil szélső, Bruno Henrique is (a licit nyertese a Santos lett egy négymilliós ajánlattal).

Tavaly ilyenkor félmillióval többért jött a brazil a Goiástól, de tizenhét tétmérkőzésen csak két kanadai pontig jutott, igaz, egyszer éppen a Real Madrid ellen.

A következő távozó a VfL-től természetesen Luiz Gustavo lehet, és itt is felbukkant a sajtóban egy Serie A-s kiszemelt az interes Andrea Ranocchia képében. Naná, hogy össze lehet kötni a két ügyet!

A Mainz megtalálta a Yunus Malli-utódot a japán Kijotake Hirosi személyében (már csak vele és klubjával, a Sevillával kell megegyezni...), de közelebb áll a kis német klub a holland szélső, Gervane Kastaneer (Den Haag) aláírásához.

A Hertha Alexander Baumjohannját a török Caykur Rizespor és a másodosztályú St. Pauli kerülgeti, a védelmi szakember Niklas Starkra a Dortmund és a Southampton lenne vevő, Dárdai Pál pedig német hírek szerint a Mainzhoz hasonlón Kijotake-rajongó, de nyitott a svéd karmester, Saman Ghoddos (Östersunds) megszerzésére is.

A japánt jól ismeri Dárdai, lévén a középpályás tavaly nyáron Hannoverből került Sevillába – de közel hétmillió euróért, és ez bizony problémát okozhat a berlinieknek, még ha csak kölcsönbe is vinnék első körben a kiszemeltet.

A Hamburg megerősítette védelmét a Mergim Mavraj, Kirjakosz Papadopulosz kettőssel, majd elengedte kölcsönbe némi apróért a horvát csodagyereket, Alen Halilovicot (és egy elővásárlási szerződéssel gyakorlatilag le is mondott róla). A középpályás védekező szekció vagy az izraeli Almog Cohennel (Ingolstadt) vagy még inkább a drágább megoldással, az olimpiai bajnok Walaceval (Grémio) acélosodik, a csatársor a torinói Josef Martínezzel lehet még veszélyesebb. Felmerült egy régi ismerősünk neve is: a fifikás, leheletfinom, pengés megoldások, valamint az alig használt, elhanyagolható mértékben fertőtlenített stoplisokkal végrehajtott nyílt színi szív- és gyomorműtétek nagymestere, Nigel de Jong visszatérhet egykori belemenései helyére a Galatasaraytól.

Úgy látszik, mivel Torghelle Sándorhoz ragaszkodik az MTK, nem erősít senkivel sem az Augsburg, Huszti Szabolcs Eintracht Frankfurtja a lengyel, már felnőtt válogatott kerettag támadóval, Dawid Kownackival (Kádár Tamás jelenlegi csapattársával) sűrítené a csapatot, ugyanis Haris Seferovicra alkuszik a Benfica és talán a Fiorentina is; a Darmstadt a kilencszeres horvát válogatott, jelenleg klub nélküli Ivo Iliceviccsel (korábban Anzsi, Hamburg, Kaiserslautern, Bochum) töltené be a Kleinheisler László hagyta űrt.

Ilicevicnek nem lenne ismeretlen a klub, hiszen 2004 és 2006 között már futballozott ott.

A Hoffenheim legújabb felfedezettje a Zulte Waregem védekező középpályása, Soualiho Meité, a Lipcse Kalmár Zsoltot nem a Sturm Grazhoz vagy a Haladáshoz, hanem a Bröndbyhez küldi erősödni, miközben a szélső Oliver Burke a Crystal Palace és a Middlesbrough, Emil Forsberg a Liverpool, a támadó Davie Selke pedig az Everton és a Mönchengladbach kívánságcetlijén szerepel.

Sokan jelképet látnának benne, ha a nottinghami középpályás, a Kalmár-utód Matty Cash aláírna az RB-hez; távozó szélsőit az agilis klub vagy a már sokadszor említett Leandro Trossard-ral, vagy a Glasgow Rangers Barrie McKayjével feledtetné. A nem is olyan titkos fegyver a Hamburg csodatinije, csak éppen a tizenhét éves Fiete Arp szüleivel a Chelsea és a Wolfsburg küldöttsége is tárgyal.

Zárjunk a Werder Bremennel, amely újabb középpályásokkal tárgyal: a cseh válogatott, spartás Jaromir Zmrhal a középen és két szélen is bevethető, a Bordeaux egykori U21-es válogatott Grégory Serticja pedig inkább a védekezésben jeleskedik.

NÉMET BUNDESLIGA, TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
2017 JANUÁRJA

AUGSBURG
Érkezett:
Távozott:
Kölcsönbe: Daniel Opare (Lens)

BAYER LEVERKUSEN
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Kirjakosz Papadopulosz (Leipzig)
Távozott: Robbie Kruse (Liaoning, 500.000)
Kölcsönbe: Kirjakosz Papadopulosz (Hamburg, 500.000 euró), Lukas Boeder (Paderborn)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett:
Távozott: Julian Green (VfB Stuttgart, 300.000)
Kölcsönbe: Holger Badstuber (Schalke)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Alexander Isak (AIK Solna, 8.600.000)
Távozott:
Kölcsönbe: Neven Szubotics (1.FC Köln, 500.000), Adrián Ramos (Granada)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Timothée Kolodziejczak (Sevilla, 7.500.000), Julio Villalba (Cerro Porteno, 1.250.000)
Távozott: Álvaro Domínguez (visszavonult)
Kölcsönbe: Julio Villalba (Cerro Porteno)

DARMSTADT
Érkezett: Markus Steinhöfer (egyesült nélküli), Terrence Boyd (RB Leipzig, ingyen)
Kölcsönbe: Sidney Sam (Schalke)
Távozott: Anisz Ben-Hatira (szerződését felbontották)
Kölcsönből vissza: Kleinheisler László (Werder Bremen)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Andersson Ordónez (Guayaquil, 1.000.000), Max Besuschkow (VfB Stuttgart II, 100.000), Aymen Barkok (Eintracht Frankfurt U19)
Távozott: Johannes Flum (St. Pauli, ingyen)

FREIBURG
Érkezett:
Távozott: Charles Elie Laprevotte (Magdeburg, ingyen)
Kölcsönbe: Mats Möller Daehli (St. Pauli)

HERTHA BSC
Érkezett: Jordan Torunarigha (Hertha II)
Távozott: Jens Hegeler (Bristol City, 300.000)

HAMBURG
Érkezett: Mergim Mavraj (1.FC Köln, 1.800.000)
Kölcsönbe: Kirjakosz Papadopulosz (Leverkusen, 500.000)
Távozott: Cléber Reis (Santos, 2.500.000)
Kölcsönbe: Alen Halilovic (Las Palmas, 1.000.000)

HOFFENHEIM
Érkezett: Danilo Soares (Hoffenheim II)
Kölcsönből vissza: Júnior Ponce (USM Porres)
Távozott: Júnior Ponce (USM Porres), Kim Dzsin Szu (Csonbuk Motors, 1.300.000)
Kölcsönbe: Baris Atik (Sturm Graz)

INGOLSTADT
Érkezett:
Távozott:

1. FC KÖLN
Érkezett: Christian Clemens (Mainz, 2.750.000)
Távozott: Mergim Mavraj (Hamburg, 1.800.000), Filip Mladenovics (Standard Liége, 1.200.000)

RB LEIPZIG
Érkezett: Dayot Upamecano (RB Salzburg, 10.000.000)
Kölcsönből vissza: Omer Damari (New York FC)
Távozott: Idrissa Touré (Schalke II, ingyen), Terrence Boyd (Darmstadt, ingyen)
Kölcsönből vissza: Kirjakosz Papadopulosz (Leverkusen)
Kölcsönbe: Vitaly Janelt (Bochum), Omer Damari (Maccabi Haifa)

MAINZ
Érkezett: Marin Sverko (Karlsruhe U19, 60.000)
Távozott: Yunus Malli (Wolfsburg, 12.500.000), Christian Clemens (1.FC Köln, 2.750.000), Besar Halimi (Mainz II)

SCHALKE
Érkezett: Guido Burgstaller (Nürnberg, 1.500.000), Daniel Caligiuri (Wolfsburg, 2.500.000)
Kölcsönbe: Holger Badstuber (Bayern München)
Távozott: Júnior Caicara (Basaksehir, 3.000.000)
Kölcsönbe: Sidney Sam (Darmstadt), Fabian Giefer (Bristol City)

WOLFSBURG
Érkezett: Yunus Malli (Mainz, 12.500.000), Riechedly Bazoer (Ajax, 12.000.000), Paul-Georges Ntep (Stade Rennes, 5.000.000), Victor Osimhen (Ultimate Strikers Academy, 3.500.000)
Távozott: Julian Draxler (PSG, 40.000.000), Daniel Caligiuri (Schalke, 2.500.000), Bruno Henrique (Santos, 4.000.000)
Kölcsönbe: Carlos Ascues (FBC Melgar)

WERDER BREMEN
Érkezett: Thomas Delaney (FC Köbenhavn, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Kleinheisler László (Darmstadt)
Távozott: Lukas Fröde (Würzburger Kickers, 200.000), Janek Sternberg (Ferencváros, 100.000)
Kölcsönbe: Fallou Diagne (Metz, 400.000), Lennart Thy (St. Pauli), Kleinheisler László (Ferencváros), Thanosz Pecosz (Fulham, 1.000.000)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

VfB STUTTGART
Érkezett: Julian Green (Bayern München, 300.000)
Távozott: Stephen Sama (Greuther Fürth, 100.000), Philip Heise (Dynamo Dresden, 100.000)
Kölcsönbe: Toni Sunjic (Palermo)

HANNOVER
Érkezett:
Távozott:
Kölcsönbe: Andre Hoffmann (Fortuna Düsseldorf), Babacar Gueye (Zulte Waregem)

Lezárva vasárnap reggel, vastaggal az elmúlt hét történései.

ÉS MOST VALAMI EGÉSZEN MÁS

Ki hitte volna pár éve, hogy érdeklődéssel várják majd a kedves olvasók, hogy végre valamiféle rendet vágjunk a kínai labdarúgó-bajnokság élvonalának átigazolásai között? Megtettük, íme a legérdekesebb transzferek és az európai szemnek legismertebb légiósok.

KUANGCSOU EVERGRANDE (a csapat neve ez a Nemzeti Sportnál is bevett magyar átírás értelmében, angolul így ismerheti: Guangzhou Evergrande)
Érkezett
:
Távozott
:
A legismertebb légiósok:
Alan, Ricardo Goulart, Paulinho (brazilok), Jackson Martínez (kolumbiai)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 1.350.000

CSIANGSZU SZUNING (Jiangsu Suning)
Érkezett:
Távozott:
Sammir (Dinamo Zagreb, ingyen)
A legismertebb légiósok: Ramires, Alex Teixeira (brazilok), Roger Martínez (kolumbiai)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 14.900.000

SANGHAJ SIPG (Shanghai SIPG)
Érkezett: Oscar (Chelsea, 60.000.000), Odil Ahmedov (FK Krasznodar, 7.000.000)
Távozott: Jean Evrard Kouassi (Vuhan Zall), Darío Conca (Flamengo, kölcsönbe)
Legismertebb légiósok: Hulk, Oscar, Elkeson (brazilok)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 122.800.000

SANGHAJ SENHUA (Shanghai Greenland Shenhua)
Érkezett: Carlos Tévez (Boca Juniors, 10.500.000), Óscar Romero (Racing Club, 8.400.000), Silin Sun (Liaoning, 8.200.000), Jianqing Mao (Sicsiacsuang, 4.750.000), Peng Li (Csingtao Jonoon, 3.700.000)
Távozott: Óscar Romero (Deportivo Alavés, kölcsönbe), Paulo Henrique (Recife, kölcsönbe), Demba Ba (Sanghaj Senhua II)
A legismertebb légiósok: Giovanni Moreno, Fredy Guarín (kolumbiaiak), Carlos Tévez (argentin), Obafemi Martins (nigériai), Demba Ba (szenegáli a tartalékok között)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 36.900.000

PEJCSING KUOAN (Beijing Sinobo Guoan)
Érkezett:
Távozott:
Csengtung Csang (Hopej, 20.440.000)
A legismertebb légiósok: Ralf, Renato Augusto (brazilok), Burak Yilmaz (török)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 500.000

KUANGCSOU R&F (Guangzhou R&F)
Érkezett: Júnior Urso (Luneng, 2.850.000)
Távozott: Aaron Olanare (CSZKA Moszkva, ingyen)
A legismertebb légiós: Eran Zahavi (izraeli)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 10.080.000

HOPEJ CHINA FORTUNE (Hebei China Fortune)
Érkezett: Csengtung Csang (Kouan, 20.440.000)
Távozott: Ersan Gülüm (Besiktas, kölcsönbe), Gaël Kakuta (Deportivo La Coruna, kölcsönbe)
A legismertebb légiósok: Stéphane Mbia (kameruni), Ezequiel Lavezzi (argentin), Gervinho (elefántcsontparti)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 20.440.000

CSUNGCSING LIFAN (Chongqing Dangdai Lifan)
Érkezett:
Távozott:

A legismertebb légiósok: Goran Milovic (horvát), Fernandinho Conceicao, Alan Kardec (brazilok), Emanuel Gigliotti (argentin)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 4.050.000

JENPIEN FUTÖ (Yanbian Funde)
Érkezett: Guzmics Richárd (Wisla Kraków, 1.000.000)
Távozott: Nikola Petkovics (szerződése lejárt)
A legismertebb légiós: Guzmics Richárd (magyar)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 1.000.000

TIENCSIN TEDA (Tianjin Teda)
Érkezett: Nemanja Gudelj (Ajax, 5.500.000), John Mikel Obi (Chelsea, ingyen)
Távozott: Zainadine Júnior (Marítimo, kölcsönbe)
A legismertebb légiósok: John Mikel Obi (nigérai), Nemanja Gudelj (szerb), Fredy Montero (kolumbiai), a volt újpesti Mbaye Diagne (szenegáli)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 13.710.000

LIAONING (Liaoning FC)
Érkezett: Robbie Kruse (Bayer Leverkusen, 500.000), James Holland (Adelaide United), Franck Boli (Aalesunds, kölcsönből vissza)
Távozott: Silin Sun (Senhua, 8.200.000), Franck Boli (Stabaek)
A legismertebb légiósok: Michael Thwaite, James Holland, Robbie Kruse (ausztrálok), Anthony Ujah (nigériai), Ibrahima Touré (szenegáli)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 12.000.000

CSANGCSUN JATAJ (Changchun Yatai)
Érkezett: Marinho (Vitória, 5.000.000)
Távozott:
A legismertebb légiósok:
Marcelo Moreno (bolíviai)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 6.300.000

HONAN CSIENJE (Henan Jianye)
Érkezett:
Távozott:
Miral Samardzic (Akhisarspor, ingyen), Osman Sow (Emirates Club, kölcsönbe), Ryan McGowan (szerződése lejárt)
A legismertebb légiós: Javier Patino (Fülöp-szigeteki)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 1.410.000

SANTUNG LUNENG (Shandong Luneng Taishan)
Érkezett: Júnior Urso (Atlético Mineiro, kölcsönből vissza)
Távozott: Júnior Urso (Kuangcsu R&F, 2.850.000), Wálter Montillo (Botafogo, ingyen)
A legismertebb légiósok: Gil, Jucilei, Diego Tardelli (brazilok), Graziano Pelle (olasz), Papiss Demba Cissé (szenegáli)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 23.800.000

TIENCSIN CSÜANCSIEN (Tianjin Quanjian)
Érkezett: Axel Witsel (Zenit, 20.000.000), Kvon Kjung Von (al-Ahli Dubaj, 10.500.000)
Távozott: Luís Fabiano (szerződése lejárt)
A legismertebb légiósok: Axel Witsel (belga), Jádson, Geuvanio (brazilok)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 30.900.000

KUJCSOU CSECSENG (Guizhou Hengfeng Zhicheng)
Érkezett: Tjaronn Chery (Queens Park, 4.700.000), Michael Olunga (Djurgardens, 4.200.000), Ali Gazal (CD Nacional)
Távozott: Mazola (szerződése lejárt), Ibán Cuadrado (szerződése lejárt)
A legismertebb légiósok: Tjaronn Chery (holland)
Összes átigazolási költés ebben az idényben: 8.900.000

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik