Spanyolország: a Messi ellen felhozott vád sokkolta a médiát

Vágólapra másolva!
2013.06.13. 14:07
A spanyol médiát szinte sokkolta a hír, miszerint Lionel Messit és édesapját adócsalással vádolják.

Több madridi lap is arról ír, hogy a Barcelona labdarúgócsapatának extraklasszisáról kialakult tökéletes képen nagy foltot ejtett a szerdán kirobbant adócsalási ügy.

Egy jelkép a gyanú árnyékában. A Marca címlapján ez a szöveg virít, felette az arcát a kezébe temető Messivel.

„Nem elítélték, csak megvádolták, de az adóhatóság jelentése az állítólagos csalásról hajmeresztő" – olvasható a legnagyobb példányszámú spanyol sportnapilapban.

A szintén madridi székhelyű El Mundo szerint folt esett Messi imázsán, és ha bebizonyosodik az adócsalás, akkor súlyos következményekkel kell járnia a 25 éves, négyszeres aranylabdás magas keresete miatt. „Hány százezer gyerek szeretne olyan lenni, mint Messi? A példakép nem volt tökéletes. Távol volt ettől" – írja a lap.

A barcelonai Sport nem meglepő módon védelmébe vette a támadót, az ártatlanság vélelmét kiemelve, és hangsúlyozva, hogy nem kellene a médiának is hadjáratot indítania ellene.

„Messi nem érdemli meg, hogy párhuzamosan két »eljárás« is folyjon ellene. Vizsgálják ki az ügyét, ez teljesen rendben van. Az viszont elfogadhatatlan, hogy tárgyalás nélkül ítéljék el, úgy, hogy meg sem adják neki a lehetőséget a védekezésre” – írja jegyzetében Joan Vehils lapigazgató.

Messi a 10. helyre került a Forbes legutóbbi listáján, amelyen a sportolókat a fizetésük alapján rangsorolták, csak a kereskedelmi jogokból 21 millió dollár bevételre tesz szert egy év alatt.

A hírek szerint Messiék éppen a kereskedelmi jogokból származó bevételek utáni adózást mulasztották el. A barcelonai ügyészség szóvivőjének az EFE spanyol állami hírügynökség számára adott tájékoztatása szerint Messi és apja, Jorge 2007-ben 1.06 millió euróval, 2008-ban 1.57 millió euróval, 2009-ben pedig 1.53 millió euróval károsította meg a spanyol államot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik