Török vezetőedzője lesz az UTE női csapatának

Vágólapra másolva!
2024.05.23. 20:08
Alper Erdogus az új újpesti edző (Fotó: utevolley.hu)
Alper Erdogus személyében török vezetőedzője lesz a következő szezonban a női röplabda Extraligában szereplő UTE csapatának.

A fővárosi klub honlapjának csütörtöki bejelentése szerint a 45 éves szakember az izraeli Maccabi Haifától érkezik a lila-fehérekhez.

„Szinte az összes nagy tornán részt vehettem már, legyen az világbajnokság, Európa-bajnokság, Bajnokok Ligája, vagy a klubvilágbajnokság, de a korosztályos válogatottak mellett is megjártam a világ- és Európa-bajnokságokat, ahol több ízben érmeket is nyertem a csapataimmal” – mondta pályafutása korábbi szakaszáról a török szakember, aki karrierje első éveiben a Galatasaray, az Eczacibasi, a török felnőtt és utánpótlás-válogatottak segédedzőjeként dolgozott, majd a későbbiekben török első és másodosztályú csapatokat irányított.

„Edzőként kiemelten fontosnak tartom, hogy a sportolók jól érezzék magukat, és az egyéni fejlődésükre összpontosítsanak. Ahogy a sportolók teljesítménye javul, a csapat szintje is emelkedik. Fegyelmezett edző vagyok, a tervszerű, kemény, de megvalósítható munkában hiszek” – jelentette ki a szakember, aki várhatóan július közepén érkezik Magyarországra.

Az elmúlt négy idényben Horváth András volt az újpestiek vezetőedzője, aki kétszer ötödik, kétszer pedig hatodik helyre vezette az együttest a bajnokságban.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik