Női röpi Extraliga: ötödik meccsre mentette a negyeddöntőt a MÁV Előre

Vágólapra másolva!
2024.03.01. 20:59
Fotó: Kohut Árpád/Fatum Nyíregyháza
A MÁV Előre 3:1-re nyert Nyíregyházán a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében, a párharc pénteki, negyedik összecsapásán, így egyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó ütközetben.

 Az első két meccset a nyírégiek viszonylag simán nyerték, de a MÁV Előre a hétfői harmadik találkozón megragadta az utolsó esélyét és hazai pályán szépített.

A negyedik összecsapást is a székesfehérváriak kezdték jobban, elsősorban a korábbi magyar válogatott Pallag Ágnes játszott ellenállhatatlanul. Később csapattársai is felnőttek mellé, a vendégek pedig simán szerezték meg a vezetést.

A második szettet is a MÁV Előre kezdte jobban, és légiósai vezérletével magabiztosan őrizte hamar kialakított öt-hat pontos előnyét. A fehérváriak a játék minden elemében felülmúlták ellenfelüket, a 130-szoros válogatott Király-Tálas Zsuzsanna remekül irányított, így a vendégek kevesebb mint egy óra után egy játszmára kerültek az ötödik találkozó kiharcolásától.

A harmadik felvonás első néhány labdamenete után hosszasan állt a játék, mert a hazaiak nehezményeztek egy játékvezetői ítéletet. Ennek ellenére is ez az etap alakult a legszorosabban, és a szerb Ivana Jeremics támadása után 16:14-nél a mérkőzés során először két ponttal vezettek a nyíregyháziak. A hajrában a játékosok, illetve a vezetőedzők is sokszor többet foglalkoztak a játékvezetéssel, mint a találkozóval, ebből pedig a Nyíregyháza jött ki jobban, így szépített.

A negyedik játszmára lendületben maradtak a nyírségiek, akik idegenlégiósaik jó teljesítményének köszönhetően hatpontos előnyt építettek ki. Ekkor támadási- és blokkolási hatékonyságban is jobbak voltak a hazaiak, akiknek a védekezése is „összeállt”. A vendégek ennek ellenére összeszedték magukat, a csereként beállt horvát Josipa Markovic remek támadójátékával előbb egyenlítettek, majd a hajrában előnybe kerültek. A fordulatoknak azonban még nem volt vége: a Fatum egy 3:0-s sorozattal fordított, de előnyét nem tudta megőrizni, Markovic pedig kihasználta az első mérkőzéslabdát, döntő meccsre mentve a párharcot.

A negyedik mérkőzés legjobbja Maia Dvoracek, a MÁV Előre amerikai idegenlégiósa volt, aki 22 pontot szerzett.

A mindent eldöntő ötödik mérkőzést jövő kedden 16 órától rendezik Székesfehérváron.

A címvédő Vasas és a Kaposvár már múlt vasárnap biztosította helyét az elődöntőben, míg a negyedik párharcban a Békéscsaba és az UTE ugyancsak 2:2-re áll, az ottani ötödik meccs szerdán lesz a Viharsarokban.

Az elődöntők a március 16-i hétvégén kezdődnek, s szintén az egyik csapat harmadik sikeréig tartanak.

RÖPLABDA
EXTRALIGA, NŐK, NEGYEDDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Fatum-Nyíregyháza–MÁV Előre Foxconn 1:3 (–17, –18, 21, –23)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik