Sportrádió: a Vasas röplabdázói készen állnak a BL-re

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.07. 14:23
null
Török Katáék készen állnak a BL-re (Fotó: Földi Imre)
Három magabiztos sikerrel indított a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Vasas Óbuda női röplabdacsapata. A belga Gent után a spanyol bajnok, Tenerife elleni idegenbeli meccset követően szerdán 18 órától jön a budapesti visszavágó. Az eddig elért sikerekről és a visszavágóról a Vasas válogatott játékosával, Török Katával és a klub ügyvezető igazgatójával, Sarlós Mártonnal beszélgetett Virányi Zsolt a Sportrádió Hazafutás című műsorában.

Abban az esetben, ha ismét sikerül legyőznie a Tenerifét, a Vasas a Bajnokok Ligája főtáblájára kerül.
Török Kata elárulta, mit gondol a csapat esélyeiről a BL-ben.

„A csoportkörben már egyik meccsen sem leszünk esélyesek, de pont emiatt okozhatunk meglepetést, hiszen nekünk nem lesz veszítenivalónk. Én azt gondolom, hogy a francia csapatot otthon is legyőzhetjük, számomra ez a cél és úgy vélem, a csapatnak is.”

A Vasas legutóbb 2019-ben szerepelt a sorozatban, azonban azóta sok minden változott a klub vezetőségével és a csapat összeállításával kapcsolatban is.

„Szinte minden poszton fejlődni tudtunk, azok a játékosok, akik akkor is játszottak, három évvel tapasztaltabbak és érettebbek lettek, ráadásul a légiósok kiválasztásában is előre tudtunk lépni. A klub már egy másik polcon helyezkedik el, így könnyebben tudunk akár BL-szintű játékosokat is idecsábítani” – fogalmazta meg Sarlós Márton a különbséget az idei és a 2019-es keret között.
Az új légiósok érkezésével a magyar játékosok kezdőcsapatba kerüléséért többet kell küzdeniük, viszont ez Török Katát inkább motiválja, mintsem eltántorítaná.

„Én mindig is szerettem ezt a küzdelmet a kezdőben szereplésért. Attól még, hogy csapattársak vagyunk, fontos, hogy edzésen is versenyhelyzetet teremtsünk és kihozzuk egymásból a legtöbbet. Mentálisan nehéz egy ilyen szituáció, de erősnek kell maradni és minden edzésen a maximumot nyújtani.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik