Sébastien Loeb magabiztosan vezet, és száguld újabb győzelme felé

Vágólapra másolva!
2007.08.18. 18:57
A 26. Német Rali első napján óriási meglepetést okozó Francois Duval (Citroën Xsara WRC) a futam második napján több hibát is vétett, és emiatt már ő sem tudta tartani a lépést a címvédő Sébastien Loebbel (Citroën C4 WRC). Marcus Grönholm (Ford Focus WRC) a második, a harmadik helyért pedig csapattársa, Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC), és a belga Francois Duval csatáznak.

A napi első szakaszokon többször is hibázott a tegnapi éllovas Francois Duval. A belga pilóta sok időt veszített, így Sébastien Loeb megkönnyebbülve várhatja a rali befejező napját.

A második helyezett Marcus Grönholm majd 40 másodperccel marad le Loebtől, tehát ha holnap a francia címvédő nem hibázik, már senki sem állíthatja meg őt abban, hogy hatodszor is megnyerje a Német Ralit.

Grönholm mögött óriási csatát vív egymással a belga Francois Duval, és a finn Mikko Hirvonen. A két fiatal versenyző nagy küzdelmet folytat a dobogó harmadik fokáért.

A Subaru csapatánál Petter Solberg és Chris Atkinson gyenge szereplése ellenére elégedettek. A japán gárda szerint bár a vezetői hibák sokba kerültek, pilótáik remekül teljesítenek az aszfaltos futamon.

A tegnap motorhiba miatt kieső Daniel Sordo nem folytatta a viadalt, és a kiesők sorát ma tovább gyarapította a szintén motorhiba miatt feladni kényszerült Manfred Stohl is.

Toni Gardemeister és Jan Kopecky nagy csatát vívnak az ötödik helyért. A finn Gardemeistert néhány technikai probléma is hátráltatta a mai napon. Kettejük párharcába azonban még akár Petter Solberg is beleszólhat a rali befejező napján.

Vasárnap már csak öt gyorsasági várja a mezőnyt.

26. NÉMET RALI: A VILÁGBAJNOKSÁG TIZEDIK FUTAMA - ÁLLÁS KÉT NAP UTÁN (14 SZAKASZ, 293,46 VERSENYKILOMÉTER) - ÉLMEZŐNY:
1. Sébastien Loeb (francia, Citroën C4 WRC) 2:48:40,4 óra
2. Marcus Grönholm (finn, Ford Focus WRC) + 37,8 másodperc
3. Francois Duval (belga, Citroën Xsara WRC) + 50,4 másodperc
4. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) + 55,5 másodperc
5. Jan Kopecky (cseh, Skoda Fabia WRC) + 2:48,7 perc
6. Toni Gardemeister (finn, Citroën Xsara WRC) + 2:51,4 perc
7. Petter Solberg (norvég, Subaru Impreza WRC) + 3:07,1 perc
8. Xavier Pons (spanyol, Subaru Impreza WRC) + 4:16,4 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik