Clowney lett a 2014-es NFL-draft első választottja, Manziel Clevelandben

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2014.05.09. 00:58
null
Csapatra leltek az NFL leendő sztárjai (Fotó: NSO-montázs)
Magyar idő szerint péntek hajnalban megtartották a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es játékosbörzéjenk (draft) első fordulóját. A Houston Texans az irányítósiettető Jadeveon Clowneyt vitte el 1/1-esként, a csúszó Johnny Manzielre a Cleveland Browns csapott le, az első kör utolsó húzásával pedig a címvédő Seattle Seahakwsszal cserélő Minnesota Vikings Teddy Bridgewatert vitte el. Folyatatás szombaton hajnali 1 órától a 2-3. körökkel!

A 2014-es játékosbörze előtt számos anyaggal készültünk, sorra vettük a Nemzeti (NFC) majd az Amerikai (AFC) konferencia döntőseinek holt szezonbeli ténykedését, egy ötrészes sorozatban a játékosok egyetemi edzői segítségével próbáltuk bemutatni a jövő nagy sztárjelöltjeit, valamint egy mock drafttal is készültünk olvasóink számára.

FELVEZETŐ

Hagyományosan a New York-i Radio City Music Hall épületében kerül megrendezésre a játékosbörze. A helyszínen általában túlsúlyban vannak a Jets-szurkolók, könnyen elképzelhető, hogy ma is produkálnak érdekes reakciókat csapatuk választásánál, persze csak akkor, ha nem cserélik tovább a pickjüket. Mert hogy erre is van lehetőség, így várhatóan ismét számos cserére kerül sor a draft során, ha egy csapatnak annyira megtetszik valaki, hogy feljön érte pick(ek) és/vagy játékos(ok) beáldozásával, illetve, ha senki olyan nincs, akit azon a ponton húzna egy csapat, könnyedén lejjebb mozoghat plusz pick(ek) megszerzése érdekében.

Az első körben 10 perce van a csapatoknak választani, ha valamelyik csapat ebből kicsúszik, akkor a következő beelőzhet, de erre túl gyakran nem kerül sor.

A 2013–2014-es szezonban a Houston Texans érte el a legrosszabb mérleget, mindössze két győzelmet arattak a texasiak, így ők húzhatnak először. A draft előtt két változat képzelhető el az 1/1-es személyét illetően: az egyik, hogy a draft legjobb védőjének, és legnagyobb tehetségének számító Clowneynak (esetleg a szintén védő Khalil Macknek) szavaznak bizalmat, a másik, hogy új irányító után néznek (ez esetben a Johnny Manziel, Blake Bortles, Teddy Bridgewater hármas tűnik a legesélyesebbnek.


A 2014-ES DRAFT ELSŐ KÖRE

Jadeveon Clowney lett 2014-ben az 1/1-es választott (Fotók: Action Images)
Jadeveon Clowney lett 2014-ben az 1/1-es választott (Fotók: Action Images)


A Texans végül a legjobb elérhető értéket választotta, Jadeveon Clowney lett az 1/1-es kiválasztott. A kitűnő irányítósiettető rettegett párost alkothat J. J. Watt-tal.

Másodikként az első körben két pickkel is rendelkező (emiatt sokan cserét vártak itt) St. Louis Rams húzott, az Auburn egyetem kiváló szélső támadófalemberét, Greg Robinsont hozta Sam Bradford védelmére.

Az első irányítóra így a harmadik választásig kellett várni, a Jacksonville Jaguars a leginkább NFL-prototípus-irányító Blake Bortlesre csapott le.

Az első cserére pedig az 1/4-ig, a Buffalo Bills jött fel a Cleveland Browns helyére, hogy elvigye a draft legjobb elkapójának tartott Sammy Watkinst. A Buffalo Bills az 1/9 mellett a 2015-ös 1. körét és a 2015-ös 4. körét is odaadta. Elképesztő érték!

Az Oakland Raiders pedig köszönte szépen, és Khalil Mack csúszását megelégelve az 1/5-ön kivitte a legjobb linebackernek megválasztott játékost, aki óriási segítséget nyújthat az irányítók siettetésében.

Ezt két Texas A&M-es választás követte, de egyik sem Johnny Manziel volt, az Atlanta Falcons Matt Ryan vakoldalára Jake Matthewst szerezte meg, a Tampa Bay Buccaneers pedig Vincent Jackson túloldalára hasonmását, a szintén égimeszelő elkapó Mike Evanst.

A Cleveland második cseréjét is végre hajtotta, 5. körös választási jogával feljött egy helyet, hogy Joe Haden párjának elvigye Justin Gilbertet a cornerbacksorba, a Minnesota Vikings pedig a UCLA passzsiettetőjével, Anthony Barr-ral erősített.

A Detroit Lions választását a korábbi klublegenda Barry Sanders jelentette be, Eric Ebron pedig óriási segítséget adhat Matthew Staffordnak, aki így Calvin Johnson (Megatron) és az idén szerződtetett Golden Tate mellett újabb játszótársat kapott.

A Tennessee Titans támadófalát erősítette meg Taylor Lewannel, a New York Giants pedig a szélvészgyors Odell Beckhamet hozta Eli Manning segítségére.

A St. Louis Rams második választása a lényegében minden védőfalember-díjat begyűjtő Aaron Donaldra esett, így az eddig is brutális DL (Robert Quinn, Chris Long a széleken, Michael Brockers középen) még tovább erősödött.

Két kevésbé várt húzás következett ezután, a Chicago Bears, miután lemaradt Donaldról, Kyle Fullert vitte hátvédsorába, a Pittsburgh pedig a hiperatletikus Ryan Shaziert vitte el a linebackersorba. A csoportrivális Baltimore Ravens szintén LB-t vitt, C. J. Mosley személyében, a Dallas Cowboys pedig támadófala belsejét turbózta fel a draft talán legbiztosabb választásával, Zack Martinnal.

Az AFC Keleti csoportjának csapatai közül a New York Jets a hátvédsorába elvitte az egyik legjobb söprögetőt, Calvin Pryort, a Miami Dolphins pedig a támadófal szélére JaWuan Jamest.

A New Orleans Saints feltrade-elt az Arizona helyére, hogy elhozza az egyetemi első osztály legtöbb yardját elkapó Brandin Cookst, a Green Bay Packers pedig a régóta fennálló safety-promlémát próbálta meg orvosolni HaHa Clinton-Dix megkaparintásával.

A Cleveland Browns harmadszor is cserére szánta el magát, ezúttal a Philadelphia Eagles lett a trade-partner, 1/22-re pedig csak kivitték Johnny Manzielt. Érdekesség, hogy Brady Quinnt és Brandon Weedent is 1/22-re vitte az ohiói együttes, de közülük egyik sem lett megváltó...

Johnny Manzielre csak lecsapott a Cleveland Browns
Johnny Manzielre csak lecsapott a Cleveland Browns

A Kansas City Chiefs irányítósiettető-húzása (Dee Ford) után két szélső hátvéd jött, a Cincinnati Bengals Darqueze Dennardot, a San Diego Chargers pedig Jason Verrettet vitte el.

A Philadelphia Eagles is a pass rush javítása mellett tette le voksát (Marcus Smith), az Arizona Cardinals a papírformának söprögetőt vitt, a zúzósabb fajtából (Deone Buccanon), a teljes elkapósort cserélő Carolina Panthers pedig a bajnok Florida State óriási méretű szörnyetegét, Kelvin Benjamint húzta ki a vetélytársak elől.

A konferenciadöntő vesztesei közül a New England Patriots a belső védőfalát izmozta meg a Florida tehetségével, a két térdszalag-szakadást szenvedő Dominique Easleyvel, a San Francisco 49ers pedig Jimmy Warddal tette még brutálisabbá védelmét, annak is hátvédsorát.

A nagydöntőző Denver Broncos a várakozásoknak megfelelően cornerbackegyeségébe hozott új arcot, a pályán kívüli ügyei miatt csúszó Bradley Roby személyében, a bajnok Seattle Seahawks viszont kitrade-elt az első körből, a Minnesota Vikings a 2/8 mellett a 4. körös pickjét is odaadta az 1/32-ért, és Teddy Bridgewaterért.

A legszebb: a Minnesota megerősítette, azért jött fel az 1. körbe Bridgewaterért, mert így érvényesítheti majd a szerződés 5. évét (az első kör első 10 helyén elkelt játékos a 3. év után posztja top 10 fizetésének átlagáért marad a négyéves szerződést követően további egy évig a csapatnál, ha lehívják az opciót, a 11–32. helyen kiválasztott játékos esetén pedig a 3–25. helyezettek átlagát keresi a játékos – a 2. körösöknél nincs opcionális 5. év).

Ennyi volt mára, folytatás szombaton hajnali egy órától a 2-3. körökkel!

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es idénye előtti uborkaszezon során történik, egy helyen!


Live streaming video by Ustream

NFL DRAFT 2014
1. KÖR
1. 1. Houston Texans (2–14) Jadeveon Clowney, OLB (South Carolina)
2. 2. St. Louis Rams (7–9) Greg Robinson, OT (Auburn)
3. 3. Jacksonville Jaguars (4–12) Blake Bortles, QB (UCF)
4. 4. Buffalo Bills (6–10) Sammy Watkins, WR (Clemson)
5. 5. Oakland Raiders (4–12) Khalil Mack, OLB (Buffalo)
6. 6. Atlanta Falcons (4–12) Jake Matthews, OT (Texas A&M)
7. 7. Tampa Bay Buccaneers (4–12) Mike Evans, WR (Texas A&M)
8. 8. Cleveland Browns (4–12) Justin Gilbert, CB (Oklahoma State)
9. 9. Minnesota Vikings (5–10–1) Anthony Barr, DE (UCLA)
10. 10. Detroit Lions (7–9) Eric Ebron, TE (North Carolina)
11. 11. Tennessee Titans (7–9) Taylor Lewan, OT (Michigan)
12. 12. New York Giants (7–9) Odell Beckham Jr., WR (LSU)
13. 13. St. Louis Rams (7–9) Aaron Donald, DT (Pittsburgh)
14. 14. Chicago Bears (8–8) Kyle Fuller, CB (Virginia Tech)
15. 15. Pittsburgh Steelers (8–8) Ryan Shazier, ILB (Ohio State)
16. 16. Dallas Cowboys (8–8) Zack Martin, OG (Notre Dame)
17. 17. Baltimore Ravens (8–8) C. J. Mosley, LB (Alabama)
18. 18. New York Jets (8–8) Calvin Pryor, S (Louisville)
19. 19. Miami Dolphins (8–8) JaWuan James, OT (Tennessee)
20. 20. New Orleans Saints (11–5)* Brandin Cooks, WR (Oregon State)
21. 21. Green Bay Packers (8–7–1)* HaHa Clinton-Dix, S (Alabama)
22. 22. Cleveland Browns (4–12) Johnny Manziel, QB (Texas A&M)
23. 23. Kansas City Chiefs (11–5)* Dee Ford, OLB (Auburn)
24. 24. Cincinnati Bengals (11–5)* Darqueze Dennard, CB (Michigan State)
25. 25. San Diego Chargers (9–7)* Jason Verrett, CB (TCU)
26. 26. Philadelphia Eagles (10–6)* Marcus Smith, OLB (Louisville)
27. 27. Arizona Cardinals (10–6) Deone Bucannon, S (Washington State)
28. 28. Carolina Panthers (12–4)* Kelvin Benjamin, WR (Florida State)
29. 29. New England Patriots (12–4)* Dominique Easley, DT (Florida)
30. 30. San Francisco 49ers (12–4)* Jimmy Ward, S (Northern Illinois)
31. 31. Denver Broncos (13–3)* Bradley Roby, CB (Ohio State)
32. 32. Seattle Seahawks (13–3)* Teddy Bridgewater, QB (Louisville)
*Rájátszásba jutott csapatok. Minél tovább jutott egy együttes, annál később húzhat.
1/2: A Washington Redskins adta a St. Louis Ramsnek a Robert Griffin III-t érintő cserében
1/26: Az Indianapolis Colts adta a Cleveland Brownsnak a Trent Richardsont érintő cserében
DRAFTNAPI CSERÉK
1/4:
A Cleveland Browns adta a Buffalo Billsnek az 1/9+2015/1+2015/4-ért cserébe
1/8:
A Minnesota Vikings adta a Cleveland Brownsnak az 1/9+5/5-ért cserébe
1/20:
Az Arizona Cardinals adta a New Orleans Saintsnek az 1/27+3/27-ért cserébe
1/22:
A Philadelphia Eagles adta a Cleveland Brownsnak az 1/26+3/19-ért cserébe
1/32:
A Seattle Seahawks adta a Minnesota Vikingsnek a 2/8+4/8-ért cserébe

A TELJES SORREND ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik