NFL: 28 milliárdos hosszabbítás Colin Kaepernicknek

Vágólapra másolva!
2014.06.05. 00:58
null
A San Francisco 49erst irányító Colin Kaepernick hat évre 126 millió dollárért írt alá (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) vitézkedő San Francisco 49ers hat évvel meghosszabbította irányítója, Colin Kaepernick szerződését.

 

Colin Kaepernicket a 2011-es játékosbörze második körének elején választotta ki együttese, és egy idénnyel később a szezont nagyszerűen kezdő Alex Smith sérülése idején olyan pazarul mutatkozott be, hogy elődje a felépülése után sem tudta visszakaparintani a kezdő helyet (és végül a Kansas Cityhez cserélték).

Ebben a szezonban Super Bowlba vezette együttesét a futásaival legalább annyira veszélyes irányító a 49erst, de ott végül alulmaradt a Baltimore Ravens ellen.

Az előző kiírásban a konferencia döntőjében nagy csatában kikapott a későbbi bajnok Seattle Seahawkstól (itt speciel a 26 éves játékos eladott labdája után dőlt el végleg a mérkőzés).

A fiatal irányító újoncszerződéséből még egy év volt hátra, amely értelmében kevesebb mint egymillió dollárt kapott volna, a hatéves hosszabbítás értelmében viszont 126.97 milliót kereshet a következő hét idényben.

Kaepernick ebből az összegből 61 milliót garantáltan meg is kap, ez a liga történetének legmagasabb összege, bár az éves maximális átlagban „csupán" a hatodik helyre jó az új kontraktusa.

A várossal kapcsolatos hír még, hogy megvan az 50. Super Bowl (amelyet a San Francisco 49ers új otthonában rendeznek meg 2016 februrájában) logója – lásd lenti képünk!

A 2009-es játékosbörze 1/17-ese, Josh Freeman ellenben újabb csapat után kereshet, miután a New York Giantsnél is megköszönték szolgálatait.

Hír még a csapattal kapcsolatban, hogy Will Hill után (akit harmadik, ezúttal hatmeccses eltiltása után ki is vágtak) Jayron Hosleyt is elmeszelték, a cornerback négy meccset lesz kihagyni.

Az Arizona Cardinals az egy évre eltiltott Daryl Washington helyére Ernie Simst szerződtette.

Mindeközben nagyban zajlik a sportág Európa-bajnoksága Ausztriában, ahol szerdai sikerével a házigazda csatlakozott a címvédő Németországhoz a szombati fináléban.

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es idénye előtti uborkaszezon során történik, egy helyen!

Az 50. Super Bowl logója (Fotó: Twitter)
Az 50. Super Bowl logója (Fotó: Twitter)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik