L. M.
2022.08.02 12:40 Frissítve: 2022.08.02 13:06

Bayern: Lewandowski máris visszatért Münchenbe – videó

Robert Lewandowski érkezését július 19-én jelentette be a Barcelona. A lengyel csatár a Bayern Münchentől való távozása után egyből csatlakozott a katalánok amerikai turnéjához, így nem tudott elköszönni a csapattársaitól. Most visszatért a bajorok edzőközpontjába, hogy ezt pótolja.

Lewandowski elbúcsúzott volt csapattársaitól (Fotó: AFP)

 

Robert Lewandowski korábban a német Bildnek adott búcsúinterjújában elmondta, hogy nem volt ideje rendesen elköszönni a társaitól, így ezt hamarosan megteszi. 

„Minden nagyon gyorsan és spontán módon történt. Azt mondtam a srácoknak, hogy nagyon köszönöm. Együtt írtunk történelmet, ez soha nem felejtem el”  – nyilatkozta távozásakor Lewandowski.

A gránátvörös-kékek lengyel támadóját kedd reggel kapták lencsevégre Münchenben, amikor a korábbi szolgálati autójával a Bayern München edzőközpontjához hajtott. Érkezése után integetett a szurkolóknak és köszöntötte a média munkatársait is – számol be erről a Bild.

A csatár találkozott volt kollégáival és ajándékokat is osztogatott.  

„Elköszöntem mindenkitől és mindenki ajándékot is kapott. Megköszöntem nekik a támogatást és mindent, amit értem tettek. Most már nyugodt lelkiismerettel távozhatok – nyilatkozta Lewandowski a Sky Sportsnak. – Érzelmes pillanatok voltak számomra, de egyben nehéz is volt. Soha nem fogom elfelejteni, amit itt kaptam, és amit itt tapasztaltam. Ez volt számomra a legfontosabb, most már előre tudok nézni.”

Lewandowski a bajorok sportigazgatójával is találkozott. Hasan Salihamidzic korábban elég erősen nyilatkozott a csatár távozásáról, így a beszélgetés fagyos hangulatban telhetett.

„Apám megtanította, hogy ne csukjam be az ajtót a fenekemmel, amikor elmegyek valahonnan. Ő most (Lewandowski – a szerk.) jó úton halad, hogy ezt megtegye, ezért úgy gondolom, kicsit beszélgetnünk kell” – mondta szombaton Salihamidzic.

A találkozó azonban jól sikerült, a 33 éves játékos elmondta, hogy minden rendben zajlott és sikeresen el tudott köszönni: „A múlt hét egy kicsit bonyolult volt mindenkinek, ám ez néha a futball része. Ettől még nem felejtem el, hogy mit értünk el itt közösen az elmúlt nyolc évben!”

Lewandowski délelőtt 11 órakor távozott, a szurkolók azonban nem a legkedvesebb módon köszöntek el tőle. Ahogyan a SPORT1 újságírójának a videóján is hallható, többen „Hala Madrid!" kiáltásokkal búcsúztak a Bayern-legendától. 

2023.12.02 00:01:17

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Akadnak, akik ebben a kultúra változásának újabb fokát látják, és a kommentátorok, szakértők után a labdarúgás egy újabb szegmense halad a gendersemlegesség felé, így már csak egy női vezetőedző kinevezése, illetve a homoszexualitás bevallása hiányzik a XXI. századba megérkezéshez. A térkép másik oldalán meg azok állnak, akik úgy érzik, ez az egész csak PR-fogás.

2023.11.04 18:13:13

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Thomas Tuchel együttese már a 9. percben két góllal vezetett a Signal Iduna Parkban.

2023.09.30 18:21:16

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidőben Leroy Sané és Harry Kane volt eredményes Thomas Tuchel együttesében.

2023.09.24 22:30:23

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lehet, a jelenlegi Nationalelfben valóban nincsenek jó hátvédek, nincs jó befejező csatár, nincsenek vezérlő klasszisok, s kizárólag ennyi a lényegi ok. De mi van, ha egy ország azt veszítette el időközben, amire ’54 táján rátalált? Mi van, ha nem is csak a 2014-ben még diadalittas német futball, hanem egy – önmagát vezető nemzetnek tudó – ország keresi egyre görcsösebben a helyét, s e tétovaságnak a gyarlóbb eredmények a visszfényei csupán?

2023.09.15 19:55:02

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Amikor már úgy látszott, hogy új csapat áll a Bundesliga élére, egy ráadásbeli büntető mindent megváltoztatott.