Bayern: Lewandowski máris visszatért Münchenbe – videó

Vágólapra másolva!
2022.08.02. 12:40
null
Lewandowski elbúcsúzott volt csapattársaitól (Fotó: AFP)
Robert Lewandowski érkezését július 19-én jelentette be a Barcelona. A lengyel csatár a Bayern Münchentől való távozása után egyből csatlakozott a katalánok amerikai turnéjához, így nem tudott elköszönni a csapattársaitól. Most visszatért a bajorok edzőközpontjába, hogy ezt pótolja.

 

Robert Lewandowski korábban a német Bildnek adott búcsúinterjújában elmondta, hogy nem volt ideje rendesen elköszönni a társaitól, így ezt hamarosan megteszi.

„Minden nagyon gyorsan és spontán módon történt. Azt mondtam a srácoknak, hogy nagyon köszönöm. Együtt írtunk történelmet, ez soha nem felejtem el” – nyilatkozta távozásakor Lewandowski.

A gránátvörös-kékek lengyel támadóját kedd reggel kapták lencsevégre Münchenben, amikor a korábbi szolgálati autójával a Bayern München edzőközpontjához hajtott. Érkezése után integetett a szurkolóknak és köszöntötte a média munkatársait is – számol be erről a Bild.

A csatár találkozott volt kollégáival és ajándékokat is osztogatott.

„Elköszöntem mindenkitől és mindenki ajándékot is kapott. Megköszöntem nekik a támogatást és mindent, amit értem tettek. Most már nyugodt lelkiismerettel távozhatok – nyilatkozta Lewandowski a Sky Sportsnak.– Érzelmes pillanatok voltak számomra, de egyben nehéz is volt. Soha nem fogom elfelejteni, amit itt kaptam, és amit itt tapasztaltam. Ez volt számomra a legfontosabb, most már előre tudok nézni.”

Lewandowski a bajorok sportigazgatójával is találkozott. Hasan Salihamidzic korábban elég erősen nyilatkozott a csatár távozásáról, így a beszélgetés fagyos hangulatban telhetett.

„Apám megtanította, hogy ne csukjam be az ajtót a fenekemmel, amikor elmegyek valahonnan. Ő most (Lewandowski – a szerk.) jó úton halad, hogy ezt megtegye, ezért úgy gondolom, kicsit beszélgetnünk kell” – mondta szombaton Salihamidzic.

A találkozó azonban jól sikerült, a 33 éves játékos elmondta, hogy minden rendben zajlott és sikeresen el tudott köszönni: „A múlt hét egy kicsit bonyolult volt mindenkinek, ám ez néha a futball része. Ettől még nem felejtem el, hogy mit értünk el itt közösen az elmúlt nyolc évben!”

Lewandowski délelőtt 11 órakor távozott, a szurkolók azonban nem a legkedvesebb módon köszöntek el tőle. Ahogyan a SPORT1 újságírójának a videóján is hallható, többen „Hala Madrid!" kiáltásokkal búcsúztak a Bayern-legendától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik