S. B.
2023.09.09 10:48 Frissítve: 2023.09.09 11:16

Bayern: Kane elárulta, mennyivel nagyobb a győzelmi kényszer Münchenben, mint a Tottenhamnél

A nyáron a Tottenhamből a Bayern Münchenbe távozó Harry Kane az Independentnek adott interjújában elismerte, fájt neki látni, ahogy az angol válogatott csapattársai címeket nyernek, míg ő kínlódott a Spursszel, valamint arról is beszámolt, mennyivel nagyobb a nyomás a német gárdánál. 

 

Kane-nek fájt látni másokat a BL-ben szerepelni és bajnokságokat nyerni (Fotó: AFP)

„Versenyző típusú emberként látni, hogy a csapattársaid a válogatottból Bajnokok Ligája-meccseket játszanak, míg te otthon ülsz és nézed persze, valamilyen szinten fájdalmas volt – osztotta meg érzéseit Harry Kane. – Ahogy figyeltem, hogy mások trófeákat zsebeltek be, nem mondom, hogy irigységgel töltött el, de egyértelműen motiváló hatással volt rám.”

Kane azt is elárulta, nem fordult meg a fejében a Premier League gólrekordjának megdöntése, amikor meghozta a döntést a klubváltásról. 

„Sosem voltam az az ember, akinek többet jelentenek az egyéni érdemek, mint a csapat sikerei. Többször elmondtam már, hogy az volt a  fontos, hol tudok a leginkább kibontakozni, úgy éreztem, a Bajnokok Ligájában kell szerepeljek és trófeákért kell küzdjek, s a Bayern egyértelműen megadja erre a lehetőséget. Természetesen óriási dolog megdönteni egy ilyen rekordot, de számomra most ez a legfontosabb, és szerintem ezt az átigazolásom is bizonyítja.”

A 30 éves csatár arról is beszélt, mennyivel nagyobb a nyomás Münchenben. 

„Teljesen más a helyzet, mint a Spursnél. Természetesen a Tottenhammel is szerettünk volna nyerni, de nem volt katasztrófa, ha becsúszott egy vereség. A Bayernnél minden meccsen kötelező a győzelem. Négy nullra és három egyre nyertük az első két mérkőzésünket és utána mégis arról volt szó, mit csinálhattunk volna másképp. Ezzel jár, mikor a világ egyik legjobb klubjában játszol.”

Az interjú végén az angol klasszis azt is megemlítette, mit jelent számára, hogy a következő BL-döntőt a Wembleyben rendezik. 

„Olyan, mintha ezt egy filmben írták volna. Mindent megteszek azért, hogy el is jussak odáig. Rengeteg időnk van még addig, így próbálok nem túl sokat gondolkodni ezen, de fantasztikus lenne, ha összejönne, az biztos.”

2023.12.02 00:01:17

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Akadnak, akik ebben a kultúra változásának újabb fokát látják, és a kommentátorok, szakértők után a labdarúgás egy újabb szegmense halad a gendersemlegesség felé, így már csak egy női vezetőedző kinevezése, illetve a homoszexualitás bevallása hiányzik a XXI. századba megérkezéshez. A térkép másik oldalán meg azok állnak, akik úgy érzik, ez az egész csak PR-fogás.

2023.11.04 18:13:13

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Thomas Tuchel együttese már a 9. percben két góllal vezetett a Signal Iduna Parkban.

2023.09.30 18:21:16

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidőben Leroy Sané és Harry Kane volt eredményes Thomas Tuchel együttesében.

2023.09.24 22:30:23

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lehet, a jelenlegi Nationalelfben valóban nincsenek jó hátvédek, nincs jó befejező csatár, nincsenek vezérlő klasszisok, s kizárólag ennyi a lényegi ok. De mi van, ha egy ország azt veszítette el időközben, amire ’54 táján rátalált? Mi van, ha nem is csak a 2014-ben még diadalittas német futball, hanem egy – önmagát vezető nemzetnek tudó – ország keresi egyre görcsösebben a helyét, s e tétovaságnak a gyarlóbb eredmények a visszfényei csupán?

2023.09.15 19:55:02

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Amikor már úgy látszott, hogy új csapat áll a Bundesliga élére, egy ráadásbeli büntető mindent megváltoztatott.