Német Kupa: Leverkusen-kiütés, Sabitzer első gólját rúgta a Dortmundban

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.12. 17:37
null
Gálázott a Leverkusen (Fotó: Getty Images)
A Bayer Leverkusen 8–0-ra kiütötte a Teutonia Ottensent a Német Kupában, és bejutott a legjobb 32 közé. Simán nyert idegenben a Dortmund és a Nürnberg is, váratlan vereségbe szaladt bele ugyanakkor a Werder Bremen, amely harmadosztályú ellenfele otthonában búcsúzott a sorozattól.

 

Nyolc gól, hét gólszerző – magabiztos győzelemmel kezdte a Német Kupa küzdelmeit a Leverkusen. Xabi Alonso csapata a negyedik vonalban szereplő Teutonia Ottensen otthonában gurított nyolcat. A Nürnberg még ezt is felül tudta múlni, a 2. Bundesligában szereplő csapat 9–1-re tömte ki az ötödik vonalbeli Oberneulandot.

Könnyedén nyert a Borussia Dortmund is, a fekete-sárgák hatszor vették be a Schott Mainz kapuját. Első gólját szerezte a nyáron a rivális Bayern Münchentől távozó Marcel Sabitzer, de gólt szerzett Sébastian Haller, Julian Brandt, Donyell Malen és Youssoufa Moukoko is.

Meglepetésre búcsút mondott a sorozatnak az első osztályú Werder Bremen, miután bő nyolcvan percig emberhátrányban játszott a Viktoria Köln ellen. A brémaiak a 78. percben még előnyben voltak, a harmadik vonalban szereplő kölniek pedig fordítani tudtak, és bejutottak a legjobb 32 közé.

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Delmenhorst (V.)–St. Pauli (II.) 0–5
Gütersloh (IV.)–Holstein Kiel (II.) 0–2
Oberneuland (V.)–Nürnberg (II.) 1–9
Schott Mainz (IV.)–Borussia Dortmund 1–6
Teutonia Ottensen (IV.)–Bayer Leverkusen 0–8
Viktoria Köln (III.)–Werder Bremen 3–2
Elversberg (II.)–Mainz 0–1
Hallescher FC (III.)–Greuther Fürth (II.) 0–1
ArminiaBielefeld (III.)–Bochum 2–2 – 11-esekkel 4–1
KORÁBBAN

Balingen (IV.)–VfB Stuttgart 0–4
Carl ZeissJena (IV.)–Hertha BSC (II.) 0–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik