Bayern: átigazolták a Rennes 17 éves szélsőjét – hivatalos

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.26. 13:46
Igaznak bizonyultak a sajtóhírek, a német labdarúgó Bundesliga bajnoka, a Bayern München a hivatalos oldalán tudatta, hogy átigazolta a francia élvonalbeli Rennes-től a 17 éves Mathys Telt.

A Rennes-ben nevelkedettMathysTel 2021 augusztusában 16 évesen és 110 naposan debütált a felnőttcsapatban, ezzel ő lett a klub történetének legfiatalabban bemutatkozó játékosa. Korábban Eduardo Camavinga birtokolta ezt a címet, akiért tavaly augusztusban 31 millió eurót fizetett a Real Madrid. MathysTel 2021 augusztusában 16 évesen és 110 naposan debütált a felnőttcsapatban, ezzel ő lett a klub történetének legfiatalabban bemutatkozó játékosa. Korábban Eduardo Camavinga birtokolta ezt a címet, akiért tavaly augusztusban 31 millió eurót fizetett a Real Madrid.

Tel az előző idényben tíz mérkőzésen játszott (összesen 79 percet töltött a pályán) a francia bajnokságban. A fiatal tehetség 15 meccsen tíz gólt szerzett a francia U17-es és U18-as válogatottban, előbbit csapatkapitányként vezette Eb-győzelemig.

A Bayern München nem közölte az üzlet részleteit, de a Transfermarkt szerint a bajorok 20 millió eurót fizettek a francia futballistáért, aki öt évig írhatott alá.

„A Bayern a világ egyik legjobb csapata. Nagyon várom ezt a nagy kihívást, és mindent bele fogok adni. A Hasan Salihamidziccsal és a klub elöljáróival folytatott megbeszélések lenyűgöztek, így hamar rájöttem, hogy Münchenbe szeretnék igazolni” – mondta Tel, akit a sportigazgató gyors, technikás, erős labdarúgóként jellemzett.

A Bayern München – amely a nyári átigazolási időszakban megszerezte már Sadio Manét a Liverpooltól, Matthijs de Ligtet a Juventustól, valamint Nusszair Mazrauit és Ryan Gravenberchet az Ajaxtól – szombaton kezdi meg a 2022–2023-as idényt, mégpedig a három magyar válogatott futballistát, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig elleni szuperkupa-mérkőzéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik