Oliver Kahn: „A futballisták oda mennek, ahol a legtöbbet kereshetik”

Vágólapra másolva!
2009.07.16. 19:59
Oliver Kahn, a Bayern München korábbi klasszis kapusa visszatért az Allianz Arenába – igaz, ezúttal nem futballozott, hanem fiataloknak mesélt korábbi élményeiről és tapasztalatairól. A Bayern legendája ezt követően a sport1.de internetes portálnak adott interjút, s természetesen nem kerülhette el a Franck Ribéryvel kapcsolatos kérdést sem. Az alábbiakban a beszélgetésből közlünk részleteket.
Oliver Kahnnak kommentátorként is megvan a véleménye a labdarúgásról
Fotó: Imago
Oliver Kahnnak kommentátorként is megvan a véleménye a labdarúgásról
Oliver Kahnnak kommentátorként is megvan a véleménye a labdarúgásról
Fotó: Imago
Oliver Kahnnak kommentátorként is megvan a véleménye a labdarúgásról

– Szokott mesélni karrierje sötét óráiról is?
– Természetesen! Főleg azokról. Mit gondol, hányszor hoztam fel példaként az 1999-es Bajnokok Ligája-döntőt vagy a 2002-es világbajnoki finálét, hogy megmutassam a fiataloknak: a vereségek után sem kell homokba dugni a fejünket, hiszen a kudarcokból gyakran többet tanul az ember, mint a sikerekből.

– Biztosan van véleménye a Franck Ribéry körül kialakult helyzetről is.
– Ribéry az első szezonjában szenzációsan játszott a Bayernnél, a másodikban középszerűen, és a harmadikat majd meglátjuk… De mindig úgy lesz, hogy a futballisták oda mennek, ahol a legtöbb pénzt kereshetik.

– Mi lesz a legutóbbi, gyengébb szezon után a müncheniek célja?
– Természetesen nagy a hurráoptimizmus az első játéknap előtt. De úgy gondolom, realistának kell maradni. A bajnoki cím megszerzése persze a Bayernnél minden évben kötelező feladat. Azonban úgy gondolom, hogy legközelebb a nemzetközi porondon is fontos szerepet játszhat a klub. A fiataloknak is mindig ezt mondom: az embernek célokat kell kitűznie maga elé. És a Bayernnél a Bundesliga-elsőség mellett a BL megnyerése kell hogy legyen a cél.

– Viszont az elmúlt években az angol és spanyol klubok dominanciáját hozta az elitsorozat.
– Ez igaz. De nézze csak meg a német utánpótlás-válogatottak eredményeit: mindhárom korcsoportban bajnokok lettek. Miattuk a nagyválogatottban is nagyon bízom. Matthias Sammer munkáját sem lehet eléggé dicsérni – neki köszönhető, hogy nagyon jó alapokon áll a német futball. És ez klubszinten is meg fog mutatkozni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik